Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oiyuiyu

waszym zdaniem jesli ktos nie chce życ, to ma prawo sie zabic?

Polecane posty

Gość oiyuiyu

tak czy nie? i maly komenatarz dlaczego i nie piszcie pierduł !

Gość łotefak
no ma, kto mu zabroni? :) tylko po co..? zycie jest fajne :) o ile nie bierze sie go na serio

Gość looonaaaa
ja uważam,ze każdy powinien mieć wybór, kiedy chce odejsc z tego swiata nie mamy wpływu na to kiedy, gdzie, w jakich warunakch przyjdziemy na swiat dla samobójców-którzy chca to zrobic powinien być dostęp do tabletek ułatwiajacych smierc

Gość bez paniki kjhf
nie wolno-życie to wielki dar jeśli zabijesz się to popełniasz na sobie morderstwo... a dusza idzie za to wiadomo-do piekła to tak w jednym zdaniu ;)

Gość looonaaaa
moje zycie nie jest fajne-ale ja nie mam po prostu odwagi go zkończyć-zwyczajnie boje sie bólu-jestem tchórzem,nikomu na mnie nie zależy i nikt nawet by nie zauważył gdyby mnie zabrakło

Gość looonaaaa
nie kazdy wierzy w niebi i w piekło-więc to głupia argumentacja-mam w dupie gdzie trafi moje ciało po smierci

No i prawidłowo, co za ograniczony idiota wierzy w boga ? No ale nie dyskutujmy o tym, jedyne na co stać katoli to straszyć piekłem, IGNORE. A co do autora - dlaczego chcesz to zrobić, nie rób tego ! Podejdz do tego inaczej, gdy skończysz ze sobą to tak jakbyś się poddał, nie daj się, walcz, a jak już tak ci zależy na śmierci zrób coś wielkiego, jakąś demolke, rzeźnie, na bogatych na ładnych, nie wiem zależy co ci w tobie nie pasuje :) trzymaj się, mądrych wyborów ! Sry za ten bełkot ja po 4 piwach :)

Gość bez paniki kjhf
te skrzep może ograniczeniem jest niewiara w Boga i w istnienie nieśmiertelnej duszy??? widać że bardzo nieszczęśliwy z ciebie człowiek... cóż... wspołczuję

Gość sdfsfdsf
nie nie ma do tego prawa. a dlaczego? a dlaczego jakis psychol ma sobie odebrać życie gdy druga ciężko chora osoba musi sierpieć ale CHCE żyć !! kurde zobaczcie na te dzieciaczki w szpitalu,na ludzi w szpitalach którzy walczą walczą o życie a jakiś debil sobie je od tak odbiera?? NIE musi życ i robić wszystko by to życie miało jaką kolwiek wartość jesli nie dla siebie samego to niech komuś pomaga niech bedzie wolontariuszem i niech ktoś coś ma z jego życia chociażby to że wniesie zakupy na drugie piętro :/ kure ludzie nie po to twoja matka chodzila 9 miesiecy z brzuchem XX lat żyjesz zeby sobie odebrac bo co? bo nie mam milosci,pieniedzy,przyjaciol?? ale amsz coś cennego czym jest zycie!

Gość esterka z cichego lasu
oczywiście, że masz wybór. Bóg istnieje, ale piekło jakim straszy ludzi kościół to ściema.

Gość Skrzep nie chce mi się logowac
Ja nieszczęśliwy ? Po czym to wnioskujesz ?

czy ma prawo ? hm.... prawo ma , w końcu to jeg życie ,ale czy to że mammy do czegoś prawo oznacza ,zę powinniśmy z tego korzystać? Piszesz ,ze ci źle na świecie ,że nikt by tego nie zauważył .... Z całą pewnością jest ktoś komu by ciebie zabrakło , komu jesteś potrzebna . A myśli o śmierci pojawiają sie najczęściej w bezsilności , a wystarczy tylko czasmi zmienić perspektywę.

Gość malokto
Depresję się leczy. Duża liczba osób przez niepowodzenia chce popełnić samobójstwo, a później życie im się układa i cieszą się, że jednak tego nie zrobili. Nie wolno się poddawać, bo później człowiekowi głupio, że chciał sobie zmarnować tak piękne życie.

Gość Mad World
Oczywiście ,że ma prawo. To jego życie, nikt za niego go nie przeżyje, więc nikt nie ma prawa mu tego zabraniać. Sam z resztą się nad tym zastanawiam... mam za słabo rozwinięty instynkt zwierzęcy,żeby poradzić sobie w tej bezdusznej, obłudnej dziczy wśród ograniczonych idiotów.

Gość huihuih
oczywiscie, ze ma prawo. Gdyby bylo inaczej, to wszystkich po nieudanej probie samobojczej pakowanoby do pierdla:D

Gość dqwdwqdwqdwqdwqdw
na prawo ,ale to nie zmienia faktu ,ze to tchorz

Gość Mad World
A typy co straszą piekłem... ja pierdolę , dlaczego ludzie są tak głupi,że wierzą wszystko w co im wierzą? Nie ma właściwie czegoś takiego jak indywidualizm, tylko nieliczni się wyłamują z tych debilnych schematów, przez co są piętnowani przez bezmózgów.

Gość huihuih
,ale to nie zmienia faktu ,ze to tchorz ciekawe czy byloby cie stac na takie "tchorzostwo":D to nie tchorzostwo, a totalny brak nadziei i wiary w zmiane obecnej sytuacji zyciowej. Ktos kto popelnia samobojstwo nie jest w stanie wykrzesac w sobie nawet krzty nadziei, ze bedzie lepiej.

Gość Mad World
dqwdwqdwqdwqdwqdw "na prawo ,ale to nie zmienia faktu ,ze to tchorz " Zgoda ale nie do końca... samobój jest paradoksem, z jednej strony rzeczywiście jest to tchórzostwo, ale z drugiej też trzeba odwagi by się zajebać, przecież nie każdy kto ma myśli samobójcze się decyduje na ten ostateczny krok.

Gość dqwdwqdwqdwqdwqdw
a takie jest prawo natury..słabi sa eliminowani . jak chcesz dobrze zyc nie możesz byc slabym

Gość huihuih
Ale banialuki pieprzycie. Wlasnie slabi nigdy by tego nie zrobil, wsrod patologii samobojstw jest najmniej. Najwieksza miernota jest pozbawiona samokrytycyzmu, uwaza sie za niewiadomo kogo, wiec nie wpadlaby nawet na to, ze jej zycie jest beznadziejne i nalezy je zakonczyc.

Gość rakz343
a ja chciałbym już nieżyć . Niestety mam rodziców i brakuje mi odwagi by odejsc z tego swiata poza tym.. Ale gdyby była tabletka ktora szybko zabija na pewno bym taką wziął

Gość mmmilaaa
ja myślę że nie ma prawa, chociaż powinien je ieć. Ponieważ jeśli nie moiże liczyć na niczyja pomoc wtdey nikt nie powinien zabraniać takiego czynu.

Gość karola90.
Uważam, że każdy ma do tego prawo, jak do życia to i do śmierci też (także śmierci samobójczej czy eutanazji). Chociaż chciałabym żeby jak najmniej ludzi popełniało samobójstwo, bo poprostu szkoda człowieka :( Życie jest straszne i powinniśmy wszyscy sobie pomagać, a nie jeszcze utrudniać.

Gość cxcvxxcvc
tchórze to się męcza na tym świecie, wegetują i wierzą ze będzie lepiej, trzeba mieć w chooj odwagi że ze sobą skończyć :O

Gość autodestrukcja
Garść statystyk Wciągu roku samobójstwo popełni prawdopodobnie milion ludzi na całym świecie. Samobójstwo należy do trzech najczęstszych przyczyn śmierci młodych ludzi w wieku od 15 do 35 lat. Co 40 sekund gdzieś na świecie ktoś popełnia samobójstwo. Co 3 sekundy ktoś próbuje odebrać sobie życie. A od siebie dodam,że moim zdaniem o samobójstwie myślą w większości inteligentne, wrażliwe istoty które nie potrafią się odnaleźć wśród tych bezdusznych ograniczonych zwierząt...

Gość oczywiście że mają prawo
co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości :). Niestety sytuacja nie zawsze jest tak jasna. Jesli jesteś na tyle sprawny i zdrowy że możesz zabić się sam i chcesz - to nie pytasz nikogo i to robisz. Jeśli nie jesteś i potrzebujesz pomocy - sprawa jest problematyczna, bo istnieje ryzyko nadużyć i nikt nie wpadł na rozsądny pomysł jak je zminimalizować. Najgorzej jest z niepełnosprawnością intelektualną, gdzie tak naprawdę trudno ustalić, czego pacjent naprawdę chce.

Gość dqwdwqdwqdwqdwqdw
huihuih- uważam wrecz przeciwnie. czy to patologia czy nie patologia to jednak ci ludzie co nie popełniaja samobojstwa sa silniejsi psychicznie od tych co to robia czy probuja zrobic silni sa ci co walcza nawet jesli sa jakies niepowodzenia i niketorzy z tych niepowodzen w koncu wychodza

Myślę, że nikt nie ma prawa odbierać sobie życia. Samobójstwo to najgorsze rozwiązanie, bo to już oznacza koniec. Koniec wszystkiego. Zazwyczaj osoby, które chcą się zabić mają depresję lub jakąś chorobę psychiczną, więc powinno się ich leczyć, nie pozwolić im umrzeć. Życie jest jedno, w każdej chwili może się nagle wszystko ułożyć.

Gość autodestrukcja
lonely16 Łatwo Ci mówić,bo nie jesteś w ich skórze... dla niektórych życie jest po prostu piekłem, a te najgorsze rozwiązanie czyli koniec, jest dla nich jak wybawienie...co za hipokryzja, a kto nie ma choroby psychicznej, Ci którzy się zabijają na wojnach nie mają choroby psychicznej? Albo katolicy którzy mają głosy w głowach i myślą,że to Bóg? Narzucane nam jest jak mamy rozumować, a kto nie wtłacza się w schematy jest uważany za chorego psychicznie... leczyć? Czyli co prać mózg, żeby zatracić własną tożsamość, widzieć sens tam gdzie go nie ma, podążać jak reszta zwierząt z prądem... Właśnie życie jest jedno. I każdy powinien sam o swoim decydować, z własnej woli potencjalni samobójcy na tym świecie nie sa. A z tym ułożeniem się to chyba kiepski żart, oceniasz przez swój pryzmat, ale mało to ludzi którzy całe swoje marne życie wegetują bez szans na zmianę? Niektórzy mają tak zagamtwaną sytuację,że życie nigdy nie przestanie im sprawiać bólu. Ludzie to najpodlejszy gatunek zwierząt...