Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iksiks

priorix- odra swinka różyczka

Polecane posty

Gość iksiks

Drogie mamy! Jak wasze pociechy zniosły to szczepienie? Moja córka była szczepiona priorixem 3 tygodnie temu i od tamtego czasu mamy kosmos. Zaszła straszna zmiana w zachowaniu, było też kilka niepożądanych odczynów poszczepiennych. Dziecko zostało przebadane i lekarze nic nie stwierdzili, ale ja widzę, ze coś jest nie tak. Mała jest rozdrażniona, dużo płacze, ma kłopoty z zasypianiem i spaniem. Nie wiem już sama czy sobie wkręcam czy taka zmiana może być z powodu tego szczepienia. Jak było z waszymi maluchami?

Gość miśkaaaaaaaaaaaa
A ile Mała ma?

Gość iksiks
20 mcy. Przesunęłam to szczepienie, bo miałam obawy i chyba słusznie je miałam.

Gość miśkaaaaaaaaaaaa
Nie wiem, czy jest możliwa zmiana zachowania po szczepieniu. Chyba, że Ją coś boli i jest nerwowa, marudna. A ząbki nie?

Gość iksiks
Wychodzi jej ostatnia trójka. I też sobie myślę, że to może być przyczyna, ale aż takiej jazdy przy ząbkach nigdy nie było. I w dodatku przez taki okres czasu. Chyba za dużo się naczytałam o tej szczepionce i teraz panikuję.

Gość dsfdfdfdf
szczepienia.org.pl/ wejdz tam

Gość miśkaaaaaaaaaaaa
Kochana trójki to najgorsze cholerstwo. To na pewno ząbki, nie martw się :)

Gość szczepilismy mała na to
jak miala 21 miesiece. Nie bylo zadnych problemow, ani gorączki, nawet miejsce po ukłuciu nie spuchło (a po kazdym 5w1 miala opuchlizne). Mysle ze te objawy co piszesz to raczej od zabka. U nas 3 byly najgorsze, przy trzonowych zebach nie miala takich jazd jak przy trojkach, wiec ja bym raczej na to zlozyla. Podaj cos przeciwbolowego, posmaruj dziasla mascia przeciwbolowa i obserwuj czy nie pomoze

Gość iksiks
Dzięki miśka za odpowiedź :) mam nadzieję, że jest tak jak mówisz

Gość iksiks
Właśnie nic poza tym, że jest rozdrażniona i słabo śpi się nie zmieniło w zachowaniu. Z jedzeniem też jest gorzej. Bardzo możliwe, że to te ząbki jej dokuczają a ja niepotrzebnie sieję zamęt. Na podanej stronie byłam przed szczepieniem. Dziękuję za link, mimo wszystko.

Gość ajhhhteszczepieniachlerneeeee
moja miala po 4 dniach od szczepienia strasznie wysoka goraczke, trzeasla sie cala, wyszly wybroczyny czerwone na nozkach, poszlismy do pediatry i stwierdzil ze nie ma to zwiazku ze szczepieniem a ja tam wiem swoje! tez byla rozdrazniona i marudna szczepienie miala w 15 m. z teraz ma 18 mieciecy i wszystko oki

Gość huncwocik*
Moje bliźniaki na dniach skończa 3 lata i dopiero teraz wybieramy sie na te szczepionke :-P strasznie sie jej balam, mysle ze teraz takie duze dzieci poradza sobie bez problemu, co?

Gość iksiks
U mojej córki też były wybroczyny- nieliczne, na nóżkach. Do tego spuchnietę węzły chłonne- tu lekarka sama powiedziała, ze to efekt szczepionki :( wchłonęły się same po kilku dniach. huncwocik powinny teraz lepiej ją znieść. Ja chciałam przeciągnąć termin szczepienia, ale już przychodnia zgłosiła mnie do sanepidu i poszłam. Nie jestem przeciwko szczepieniom, ale też nie jestem za szczepieniem tak małych dzieci :)