Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam ludzi wiedzących

Niedoczynność tarczycy a ciąża

Polecane posty

Proszę o wypowiedź osoby, które walczą z tą złą przypadłością. Jak długo walczyłyście zanim zaszłyście w ciążę i czy było to w sposób naturalny czy poprzez inseminacje lub in vitro? Dzięki za odpowiedzi.

Ja mam niedoczynność, wiem o niej od lutego tego roku, przy niedoczynności często też występuje hiperprolaktynemia więc jak nie możesz zajść to zbadaj też prl. Ja zaszłam ostatni mój wyniki to 5,2 zażywam letrox 50 dzisiaj jest dokładnie 5 tygodni, starałam się 8 miesięcy. Boję się bardzo bo o poronienie nie trudno nawet przy dobrej opiece endokrynologa ale trzeba wierzyć że będzie dobrze, teraz nie wiem jakie mam tsh, mam zbadac za 2 tyg jak będzię źle to zwiększy pewnie dawkę.

Ja ma tsh 0,6 i lekarz mówi ze to norma i nie trzeba leczyc bo norma jest od 0,3 do 4,9. Juz sama nie wiem czy taki niski poziom moze zostac?? chyba pójde do innego doka bo tez chce miec maluszka jeszcze jednego.

Bez tarczycy zaszłam w 3 cyklu starań :) Dawka Euthroxu przed ciążą 125, w ciąży doszłam do 200. Teraz schodzę z dawki... Moje TSH bywało 100 a i bywało 0. Grunt to dobrze dobrana dawka leku :)

Ja mam od roku złe wyniki prolaktyny na zmianę z tsh. Jak jedno jest w normie, to drugie "wariuje". I nie mogę dojść do ładu... Sam lekarz mówi, że jestem bardzo skomplikowanym przypadkiem, bo wyniki za szybko i za bardzo skaczą:(

wiTam. Ja leczę się na niedoczynność tarczycy od 5 lat aktualnie jestem w 6 miesiącu ciąży jestem pod stałą kontrolą endokrynologa w tej chwili mam lepsze tsh niz przed zajściem w ciążę .Też myślałam ze przy tej rzypadłosci z tarczyca będę miała problem ale ku mojemu zdziwieniu zaskoczyłam od razu

Gość idel
witam ja zaszlam w ciaze nieweidzac ze mam niedoczynnosc tarczycy ale w 11 tyg ciaza stala sie zagrozona ale dopiero okolo 20 tyg lekarze wpadli na pomysl zeby zbadac tarczyce, a zaszlam za pierwszym razem jednak ciaze bylo mi bardzo ciezko donosic

do Endi86 tak biorę euthyrox 100 i norprolac.

Gość paulina200289
Leczę się na niedoczynność tarczycy 5 lat. Typ Hashimoto. Dodam ze mam 23 lata. jestem w 8 miesiącu ciąży, udało się od razu:) Czasami poziom tsh mialam ponad 60 i 80. całą ciążę i kilka miesiecy przed zajściem biore Letrox 150. tydzień temu mój poziom wskazywał 2,4 :) Także nie jest najgorzej. Przyszłe mamuśki i obecne-3mam kciuki !:)

Gość Ja też mam hashimoto
i staram się już ponad rok jak dotąd bez rezultatu:(