Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaprzyszłamama

Wpadka i brak pracy

Polecane posty

pomocy :( doradźcie mi coś..! mój facet ma wykształcenie średnie i nie może znaleźć nigdzie pracy, spodziewamy się dziecka.. nie wiem co robić :( skąd brać pieniądze..

Gość 3e4r5678987654
skąd jesteście?

z dużego miasta w centrum Polski..

Gość figoofago
szukać i jeszcze raz szukać,,,,ale nie wierze, że za 1200 zł nigdzie nie może znaleźć.

zostawia CV w roznych firmach, w posredniakach i nic..

Gość figoofago
wakacje się zbliżają, do ośrodków wypoczynkowych może jechać,,,zakwaterowanie + wyżywienie dają.

Gość no to trza było myśleć
ja pierdole ! nie wyobrażam sobie być w ciąży i nie mieć pracy. I co to za facet, który nie potrafi znaleźć roboty ?? CO ma wykształcenie do tego ? Prace za 2000 brutto facet który bedzie chciał robić znajdzie b.szybko. Trzeba tylko chcieć. No, ale ... z moich obserwacji wynika, ze młodzież 19-25 lat myśli,że od razu zarobi 2000 zł netto nie przemeczająć się w ogole.

tu nie jest najwazniejsza pensja, moze to byc nawet najnizsza krajowa.. byleby ta praca byla....

Niby nie, ale jak za 1500 brutto utrzymac 3 osobowa rodzine ?? wyscie sie w ogole zabezpieczali ?? naprawde widze was jako max 20 latkow ktorzy sie nie zabezpieczyli, bo 'jakos to bedzie'. A rodzice co na to ?? Gdzie bedziecie mieszkac ? Powtarzam- nie wierze z ta praca!! Zbyt wiele mlodych przewinelo sie w firmie w ktorej pracuje ( popracowali dzien, dwa i nie przyszli , bo praca za ciezka albo za 'grosze' to oni robic nie beda )

Gość 3e4r5678987654
napisz tu arkanasyp@interia.pl

Na pewno będzie dobrze spokojnie:)tymczasowo może jakaś praca sezonowa się znajdzie??trzeba wszędzie zanosić swoje CV nawet tam gdzie pracownika na chwilę obecną nie szukają.Nie poddawajcie się i głowa do góry:)!

3e4r - dziekuje za matrymonialne. Sluchaj no to trza było myslec! Mój mężczyzna jest gotowy do kazdej pracy nawet za psie pieniądze!

Dajcie dziewczynie spokój różne rzeczy w życiu się przytrafiają.Ktoś kto ma dobrze płatną pracę a oczekuje na dziecko też możę ją stracić i co...

wiola85 dziękuję za dobre słowo.. jestem w rozsypce :( martwie się, że się nie uda nic znaleźć..

no, skoro tak twierdzisz ... ale ja naprawdę się dziwie kobietom, które zachodzą w ciążę nie mając pracy... w głowie mi sie nie mieści. Też jestem w ciąży, pracuje w firmie 8 lat, aktualnie jestem na zwolnieniu, bo to praca fizyczna a ja jestem po stracie. Po porodzie bede miala macierzyński i w zaleznosci jak bedzie z opieka, wracam do pracy. WIem, ze pracodawca mnie nie wyrzuci bo nie ja jedna urodzilam i wrocilam. A ty co ? załóżmy urodzisz - bedziesz szukala pracy i kto cie przyjmie ? rzadko pracodawca przyjmuje mlode mamuski, bo wie ze dzieci choruja.

ja nie twierdze ze tak jest zawsze, ale wiekszosc mlodych ludzi w dzisiejszych czasach ma przejebaneee i czasami warto troche pomyslec, ulozyc se sprawy a nie szybko dzieciak i na zasilek o ile sie nalezy

Nawet tak nie myśl!!Grunt to pozytywne myślenie bo ono przyciąga pozytywne rzeczy!!Wiem, że łatwo tylko jest mówić ale głowa do góry na pewno będzie dobrze!!Może trzeba troszkę poczekać i ktoś odpowie na CV...nie trać wiary, że się wszystko uda!!

Gość 3e4r5678987654
to nie jest matrymonialne, chciałbym tylko popatrzeć na wasze sypialniane igraszki, odezwij się na mejla, naprawdę warto

Z tym się zgodzę, że dzisiejsza młodzież wyobraża sobie, że odrazu na starcie dostaną 2000,- i więcej a rzeczywistość jest inna:/Sama pracuje na pełnym etacie i na rękę mam 900 zł z groszami:))i cieszę się, że mam pracę:)

Gość A może.....
Wiola ma rację, ja długo starałam się o dziecko, a tu trach z dnia na dzień dostałam wypowiedzenie - pracowałam w firmie 6 lat. Za kilka dni zrobiłam test było 2 kreseczki. Autorko niech chłopak spróbuje w agencji pracy tymczasowej - zawsze mają tam jakieś oferty- w waszym przypadku lepszy rydz niż nic.

A może praca za granicą chociaż przez jakiś czas...wiem, że to trudne ale trzeba kombinować na wszystkie strony:)i nie stresuj się bo to Dzidzi szkodzi!A na kiedy masz termin:)?

właśnie i o to mi chodzi ! Naprawde multum młodych teraz nie chce pracować. Tzn może chce ale myśli niewiadomo kim są ! Rozwala mnie to totalnie. Przyjeli do nas trzy dziewczyny rocznik 82,92 i 79 - zgadnij która po dwóch dniach olała prace ?? bo za ciężka, bo za 1500 zl nie bedzie robić ( wiadomo ze na próbnym niedostaniesz wiecej ). A potem strach, bo ona w ciąży jak ma żyć . Mam kuzyna, 20 lat, 1,5 roczne dziecko - wykształcenie gimnazjalne, bo po co sie uczyć. Praca - budowlanka. Co 3 m-ce inna, no bo a to zapił, a to sie pokłócił z szefem bo ten na niego warknął. I powiedz mi, jakie warunki dziecku zapewniaja ?? Mamusia w domu z dzieckiem siedzi, bo ona też dwie lewe rece ma, kase na pieluchy i fajkii biora od rodziców, którym zal jest wnuka wiec daja .

Gość dokladnie..............
wiem, jak to jest-mlody do pracy ciezkiej i za 1500 zl nie pojdzie, bo panisko ceni sie o wiele wyzej :P taka prawda. autorko, mieszkasz w duzym miescie, na pewno wiele supermarketow jest i na pewno sa ogloszenia-niech tam facet idzie.

No tak...ta dzisiejsza młodzież:))no nic ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem i zabrać się za działanie:)będzie dobrze:)!

i byc może jakoś źle was oceniam. Jesli tak, to przepraszam. ALe wiekszosć młodzieży tak ma. Zaryzykowałabym nawet 80%. Mówię o takich którym śpieszy sie do rodziny. Nie wierze, po prostu nie wierze, że w twoim mieście nie ma pracy! Który to tydzień ? Może ty też poszukaj czegos

Gość A może.....
Ej nie tylko młodzież. Mój brat rocznik 86 - od 3 lat nie pojawiła się oferta godna dla niego - no szok normalnie. Już mu nawet nic nie załatwiam bo mi wstyd normalnie.

A ja mam kol, która nie umie nawet kompa włączyć ale maży jej się praca w biurze za jakieś 3000,- i najlepiej zero obowiązków tak, żeby mogła paznokcie malować itp hehe