Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basia84

Zgubiłam dowód a jutro mam samolot do Polski Pomocy!

Polecane posty

Moja mama jest za granicą okazało sie przed chwilą że zgubiła dowód ma paszport ale stracił termin ważności co można zrobić?

Gość kkkoksdxahcdbc
przebukować bilety:-)

Gość babby
DO pOLSKI MOZNA WRACAC NA NIEWAZNYM PASZPORCIE! jest tylko problem przewoznika, czym leci twoja mama?

Gość babby
i dlkaczego w temacie piszesz ze chodzi o mame w w tytule, ze to ty zgubilas??

Ale czy jest sens skoro nie mam dowodu? słyszałam że można na paszport jesli stracił termin ważności to płaci się karę ale nie wiem czy to prawda

Gość babby
ja lecialam na niewaznym paszporcie i nie placilam kary ale o ile mozna wizzair nie przyklada wagi do waznosci paszportu to ryanair juz tak!

Gość babby
jak ryanairem to pewnie nie poleci ja musialam przebukowac na wizzair, bo oni akceptuja niewazny dokument jezeli wracasz do Polski ryanair juz nie, ale sprawdz jeszcze na ich stronie

A jeśli nawet ją przepuszczą to jak to jest ze strony Polskiej tzn za 10 dni ma bilet powrotny i nie wiem czy tu nie będzie większego kłopotu

Gość babby
no moze byc wiekszy, bo na niewaznym juz nie poleci a takie wyrobienie nowego dokumentu trwa moglaby isc do konsulatu i wyrobic paszport tymczasowy, ale to chyba tez troche trwa

Gość ryanair raczej nie puści
oni mają fioła na punkcie sprawdzania dokumentów , bagażów. Także wątpię czy puszczą ją na nieważnym paszporcie

Gość babby
mozedowod jest gdzies w domu i jeszcze sie znajdzie?

Paszport używany w podróży poza EOG (Europejski Obszar Gospodarczy) musi być ważny w czasie odbywanej podróży. to znalazłam na stronie ryanair i już z nerwów nie wiem co to oznacza

gdzie jest twoja mama?

Jaki pech wszystkie kraje Europy ok ale jest wyjątek Szwajcaria i akurat tam jest mama :((

to jak leci ryanem to musi mieć ważny:( Niech szuka dowodu, może znajdzie jeszcze.

Gość kj,ujgi
do polski może przyleci ale z polski nie wypuszcza jej bez ważnego paszportu czy tam dowodu :o

Gość Kavok
za błędy trzeba niestety płacić jak się zgubiło tak ważny dokument

Szuka a jak nie znajdzie to pojedzie na lotnisko i spróbuje kupić inny bilet :(( tak bardzo chciałam ja zobaczyć :(( Dzięki Wam za Pomoc!

Zapomniałam mama Wylatuje z Włoch to jest szansa że ja przepuszczą. Mieszka w Szwajcarii ale leci z Mediolanu.

Gość co wy gadacie
dokument tozsamosci MUSI byc wazny, a jesli wam sie udalo poleciec na niewazny to nie wiem, moze nie zauwazyli? na niektorych lotniskach skanuja paszporty, wiec zauwaza bo wyskoczy im automatycznie

Gość co wy gadacie
w sumie przemyslalam sprawe i przypomnialo mi sie, ze skanuja bilet, wiec moze jest jakas szansa, ze nie zauwaza

Ja przeczytałam co pisze na stronie Ryanaira i jest tam opisane że paszport może być nie ważny w obrębie krajów UE więc jak tam tak pisze to tak musi być tylko pewnie karę zapłaci że na odprawie wpisany jest nr dowodu osobistego

Gość co wy gadacie
jest jak byk napisane ze dokument tozsamosci byc MUSI Moim zdaniem powinnas zadzwonic na infolinie ryanera i zapytac co robic. "Aby zapewnić zgodność z przepisami, pasażerowie powinni mieć ze sobą w podróży ważny paszport (i wizę, jeśli jest wymagana) lub dowód tożsamości wydany przez władze krajów UE/EOG. Za pokrycie wszelkich grzywien, kar i innych wydatków wynikających z niedotrzymania tych warunków także odpowiada pasażer. Ryanair NIE akceptuje praw jazdy, kart stałego pobytu, książeczek rodzinnych, marynarskich ani wojskowych, Zaświadczenia z policji (wydane w dniu zgłoszenia zguby/kradzieży dokumentów), legitymacji ministerialnych, Nieważne lub uszkodzone dokumenty tożsamości ze zdjęciem nie będą akceptowane w przypadku żadnego lotu."