Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodaPatriotka

Jestem 16-latką i wkurzają mnie niedojrzali znajomi. Nie umiem z nimi gadać.

Polecane posty

Gość enere[
ja miałem odwrotnie, nie czułem się lepszy, wręcz przeciwnie :)

Gość Jem_Banana
Hmmm w twojej odpowiedzi coś jest , w sumie ten popis z szlachtą nie należał do trafionych , nie zawsze czuje sie ważniejszy , wręcz przeciwnie ,gorszy bo ... ... bo sam nie wiem o im chodzi , po prostu nie potrafię się z nimi komunikować(chodź maże o dobrej komunikacji z jedną dziewczyną :)) , chodź z innymi przypadkami nie mam takich problemów (przykładem może być ostatnie wesele na którym byłem gdzie w bardzo dobry sposób dogadywałem się z 'współbiesiadnikami') - czym do idzie - sam nie wiem. Jutro do szkoły na 8 a ja pisze z jakąś nieznajomą babą :D , a co mi tam najwyżej spóźnię się na łacine

Gość lewap
16 lat i już inteligentna pssssss a ja musze sie meczyc bedac pozbawionym logicznego myslenia, ale przede wszystkim szybkiego myslenia, ogarniania czy jak tam sie mowi dzis. Zaloze sie, ze niewiele zrobilas w kierunku rozwoju, bo mowa tu o wrodzonych pozytywnych cechach, "jestes zajebista" w genach, oni nie, czy to ich wina, ze wola chlac i miec za "lamusow" tych, ktorzy wola siedziec w domu? Ja tez nie lubie takich dziewczyn, co dawno potracily cnoty, ale moge sobie lubic nie lubic, kogo to obchodzi, mleko rozlane, nie odzyskaja swej czystosci. Ech ten moj prosty, glupi typ myslenia, tez chcę myslec innymi kategoriami, glebiej ze tak powiem :o

Gość enere[
idziesz ? ja w technikum to chodziłem tylko do wystawienia ocen, potem mi się już nie chciało

W takim razie i Ty i autorka musicie trafiać na prawdę na kiepskich ludzi, bo ja tak jak mówię - poza szkołą miałam starszych znajomych bo z nikim w moim wieku nie lubiłam spędzać czasu ale w tym czasie, w którym musiałam przebywać z rówieśnikami czyli pn-pt od 8 do (+/-) 15, nie miałam większego problemu by się jakoś wpasować. Nawet jeśli nie do końca mi to wychodziło to jakoś mnie akceptowali, nie byłam odsunięta na bok pomimo tego, że nie wychodziłam z nimi i nie imprezowałam i często gęsto nie byłam w temacie kiedy wspominali jakieś pozaszkolne wydarzenia :P No nic, 2 lata przelecą szybciutko przy czym 3 kl to więcej nie chodzenia niż chodzenia do szkoły, zwłaszcza drugie półrocze, a potem zupełnie nowy świat i nowi ludzie, może na studiach czy w pracy traficie na kogoś z kim będziecie nadawać na tych samych falach :) Przy czym często studia to przekrój ludzi w różnym wieku, jedni mają 19 a inni np 23 a na zaocznych to już w ogóle, od 19 do 50 jak nie więcej :)

Gość enere[
u mnie w grupie są 3 osoby co mają około 40 lat, a studiuję dziennie

Gość enere[
informatyka kwantowa

Gość enere[
a w ogóle u mnie na roku na dziennych, ale w innej grupie to jest osoba, co na wygląd to jest gdzieś dobrze po 50-tce

Gość Jem_Banana
''nie byłam odsunięta na bok pomimo tego, że nie wychodziłam z nimi i nie imprezowałam'' Lepszego doboru słów o moich kontaktach z znajomymi z klasy bym nie wymyślił :D

,,Lepszego doboru słów o moich kontaktach z znajomymi z klasy bym nie wymyślił'' Czyli też nie jestes odsunięty na bok? Więc z czego robisz problem :P

Gość MłodaPatriotka
Czym mam się za lepszą? Nie. Po prostu nie rozumiem tych ludzi, wkurza mnie ich chamstwo. Co do wrzucania do jednego wora... hmm, staram się podchodzić do każdej osoby indywidualnie, więc to też raczej nie to. Może mają "głupi wiek" który ja chyba przeszłam jakieś 3-4 lata temu? Nie wiem. ""jestes zaj**ista" w genach" - tutaj bym mogła polemizować, ale nie będę rozwijać tematu jeśli chodzi o rodzinkę :D Nie sądzę też, żebym miała więcej inteligencji od np. "wytapetowanej Kasi" z ławki obok. Dlaczego jedni są tacy, a drudzy inni? Tego nie wiem, ale wiem, że są jakieś proste normy społeczne, których wystarczy przestrzegać żeby być normalnym, porządnym człowiekiem. Mogę się też mylić.Ale jak tak patrze na te dziewczyny i chłopców, to zastanawiam się dokąd to wszystko zmierza. Jacy będą z nich kiedyś rodzice, obywatele, jak wychowają swoje dzieci? Przeraża mnie lekko wizja przyszłej Polski. Tak, wiem na zachodzie jeszcze gorzej, ale szczerze mówiąc, to zachód mam głęboko gdzieś, szczególnie USA. No ale nic, trzeba być optymistą i mieć nadzieję, że zmienią nastawienia do świata, sensu życia. W sumie zachowują się tak, jak to promują w pewien sposób media, np. takie MTV. A skoro już jesteśmy przy MTV to nie wiem jak można kogoś oceniać według jego gusty muzycznego, pojawił się taki wątek na tym topiku :D Ja np. słucham folka irlandzkiego, folk rocka, folk metalu, poezji śpiewanej etc. i miałabym z tego względu czuć się lepsza od hmm... słuchacza pop'u czy disco-polo? Pozbawione sensu, delikatnie mówiąc :P Jem_Banana I ja pozdrawiam szlachetnego Waćpana :)

Gość MłodaPatriotka
Dobra, spadam spać :P Miłych koszmarów wszystkim :)

Gość Jem_Banana
''Ale jak tak patrze na te dziewczyny i chłopców, to zastanawiam się dokąd to wszystko zmierza. Jacy będą z nich kiedyś rodzice, obywatele, jak wychowają swoje dzieci?'' - tak jak ja Gdyby nie późna pora i ból głowy oraz świadomość spędzenia dzisiejszego dnia z moją hiper super 'zajebistą' klasą , bym chętnie dalej popisał ale niestety muszę do napisać : Dobranoc (Za dużo Wiedźmina : Za Temerie !! :D)

,,Ja np. słucham folka irlandzkiego, folk rocka, folk metalu, poezji śpiewanej etc. i miałabym z tego względu czuć się lepsza od hmm... słuchacza pop'u czy disco-polo? Pozbawione sensu, delikatnie mówiąc'' Dla Ciebie pozbawione sensu, a ja właśnie takiego człowieka znałam i .. na pewno nie był to odosobniony przypadek :)

Gość bakuwazerbejżanie
16 lat i dojrzała, jasne. Już spotykałem takie niunie, dojrzalsze od innych, one najlepsze, mają swój świat i gardzą tymi ,,gowniarzami'' ktorzy tylko chodzą na imprezy i piją. A potem okazywało się, że te super dojrzałe mają gorsze bagno w głowie niż te ,,puste krejzi nastolatki''. I dojrzalosc jest tylko powierzchowna, bo potrafią sie wypowiedziec na tematy polityczno - ekonomiczne i chcą studiowac jakis ambitny kierunek .. ba, nawet do związkow mają (na pozor) bardzo zdrowe podejście. Ale jednak w kontaktach damsko-męskich okazują się infantylne i wychodzi na jaw, ze to nadal tylko dzieci :)

Gość skattegat
,,No właśnie. Mam 16 lat i zamiast latać za chłopakami, upijać się na imprezach i rechotać jak głupia na ulicy, wolę siedzieć w domu albo chodzić na spacery.'' MARNUJESZ SIĘ!

Gość nikt mi nie wmówi,
że jak ktoś się nie upija i nie rechocze ze wszystkiego to się marnuje :o