Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rekinkowa25

co sadzicie o tym menu?

Polecane posty

Gość rekinkowa25

co byscie wywalily zamienily lub dodały? OBIAD ROSÓŁ Z MAKARONEM DOMOWYM ZIEMNIAKI BUKIET SURÓWEK KOTLETY SCHOBOWE, DEVOLAJE, MIELONE, MIĘSO Z KURCZAKA DANIA GORACE SZASZŁYKI WIEPRZOWE PASZTECIKI DROZDZOWE Z MIESIEM I BARSZCZEM STROGONOW zupa gulaszowa ewentualnie BIGOS ZMIESEM DANIA ZIMNE POLMISKI WEDLIN POLMISKI SWIEZYCH WARZYW MISECZKI Z OLIWKAMI PIECZARKAMI GRZYBKAMI I OGORKAMI KONSERWOWYMI 2 SALATKI RYBY DWA RODZAJE JAJA FASZEROWANE TATAR SCHAB ZE SLIWKA GALARETKA DROBIOWA CIASTA TORT OWOCE NAPOJE ZIMNE I GORACE

Dodałabym więcej rodzajów mięsa na obiad i kluski bo z tego co widzą zawsze ludzie czekają na kluski a jesli nie ma to ostatecznie dopiero biorą pyry. Do obiadu jeszcze jakaś kapusta na ciepło, nie same surówki.

O i wywaliłabym ryby, my tez mieliśmy i oprócz przystawek ze sledzi takich typowo do wódki wszystkie ryby zostały prawie nieruszone.

O i wywaliłabym ryby, my tez mieliśmy i oprócz przystawek ze sledzi takich typowo do wódki wszystkie ryby zostały prawie nieruszone.

Gość nerciaa
To mieso na obiad jest troche skromne. Mielone nie pasuja mi do uroczystego obiadu weselnego.Przydalaby sie jakas pieczen.

Gość rekinkowa25
ryby chociaz jedne musza byc kluski masz na mysli kopytka czy slaskie? wtedy jakis sosik do tego wypada nie?

Gość nerciaa
I ziemniaki tez racja - sa takie pospolite.Zamiast ziemniakow pyszne kluski slaskie i np. Zrazy wolowe czy wieprzowe zamiast mielonych.

Gość o qrde:)))
kluchy na parze:))

Gość rekinkowa25
o wlasnie pieczen wolowa albo jakas karkowka w sosie i te kluchy? musze jutro zatwierdzic menu i tak sie zastanawiam co zmienic co dodac co ujac?

Dla mnie takie to takie typowe jedzenie niedzielne. Fajnie byloby czasem zjesc cos ciekawego. Rosol - nie znosze Ziemniaki - dac frytki do wyboru Schabowe i Dewolay - moga byc Po co mielone? Mieso z kurczaka - tylko z wlasnej hodowli Szaszlyki - tylko jesli to wesele w typie wiejskiego grilla Paszteciki - w sumie ok, jesli wesele jest zima Strogonow, gulaszowa, bigos - fajne na zime W sumie nie chce mi sie pisac, ale generalnie to menu na takie wiejskie wesele zima Dalabym jakies smaczne i ciekawe potrawy, LEKKIE, nietliuste, bez majonezu, eleganckie - wiecej warzyw i sera

Gość nerciaa
Sosik to bedzie z pieczeni i o to sie juz bedzie martwic restauracja.

Gość o qrde:)))
wydaje mi sie ze mało tego jedzenia..tak z ciekawości ile płacisz od os???

Gość rekinkowa25
oki a jakie lekkie dania na wrzesien byscie mi polecily?

Gość nerciaa
Rekinkowa a jaka pieczen masz do wyboru?

Gość rekinkowa25
pieczen rzymska, karkówka pieczona albo pieczen wolowa wszystko w sosach wlasnych

kurcze faktycznie trochę mało tego mięsa. co prawda po weselu i tak zawsze zostaje, ale chyba goście wolą widzieć ze coś jest na półmisku a nie wszyscy łypią na ostatniego kotleta ;) inna sprawa- boję sie tatara. ja tego w ogóle nie jem a domownicy tylko taki domowej roboty. taka mała fobia, ale na takiej imprezie surowe mięso i surowe jaja to troszkę strach. nie chcę zakładać nowego tematu więc się podepnę ;) co myślicie o moim? chyba trochę za nudne... 1. Danie pierwsze Rosół z makaronem 2. Potrawka - ryż - Biały sos - kalafior - Marchewka z groszkiem - Białe mięso (kurczak) - Zrazy drobiowe 3. Danie główne (po 3 kawałki na osobę) - pieczeń (karkówka) - Kotlet schabowy - Kotlet de Volaille - Kotlet mielony - Rolada wieprzowa rolada - drobiowa z serem, -rolada drobiowa z pieczarkami 4. Przystawki - Ziemniaki - Kluski śląskie - sos ciemny 5. Surówki - 3 rodzaje surówek - Kapusta na ciepło Napoje Owoce 6. Deser - Kawa - Herbata - Ciasto firmowe (3-4 na osobę, asortyment) - Cukier - Śmietanka - cytryna 7. zimny bufet - (mięso od obiadu) - galantyna z kurczaka i schab w galarecie - Ryba w zalewie pomidorowej - Ryba w zalewie octowej - Galanciki i szynka - Pulpeciki w zalewie 8. sałatki (2 do wyboru) - tradycyjna - Z selery konserwowej - Z kurczaka ananasa - Z makaronem 9. Barszcz czerwony 10. Zupy (1 do wyboru) - Żurek - Krem z pieczarek - flaczki 11. Kolacja pierwsza - udko z kurczaka - Kotlet po kowalsku - Krokiety - Gołąbki - Frytki - Gotowane pieczarki 12. Kolacja druga - Bigos lub leczo - Kiełbasa (czerwona, biała) - Golonki - Karczek zapiekany - Pieczywo - Masło - Chrzan, musztarda, ketchup

Gdzie tam, przeciez duzo :) rosol -> jakas zupa krem, z brokulow albo pieczarek schabowe lub dewolay + np. ser zolty / camembert z zurawina bigos bym wywalila, bo ciezkostrawny albo zamienila, nie wiem na co moze pstrag + karkowka, skoro chcesz dwa na cieplo? Dania zimne - deska serow, deska wedlin, 2 salatki (tradycyjna warzywna i jakas z makaronem), jajka - ok, ale goscie beda po nich niezle pierdziec Tatar - do wywalenia Tam dalej nie chce mi sie pisac, dodalabym lody

Gość rekinkowa25
tatar oki zrezygnuje a jakie salatki z makaronem? ja myslalma o greckiej i gyrosie

gracka i gyros fajne, ale pomyśl tez o jakiejś tradycyjnej. to juz tak z myślą o straszych gościach, którzy nie lubia eksperymentów