Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgkfkfhkgh

Problem z kotkiem

Polecane posty

Gość hgkfkfhkgh

Witam , mam maly problem z kotka.Otoz od jakiegos czasu zalatwia sie rowniez poza kuweta.Kupke robi w kuwecie i siusia tez , ale czasem zdarzy jej sie tez na dywanie lub gdzies indziej.Kotka jest wesola , pogodna , lubi sie bawic i rozrabiac.Ma ponad rok , u nie jest od 11 miesiecy wzielam ja jak byla mala.Nie wiem czemu zaczela nagle tak robic , w kwietniu bylam jej dac pierwszy zastrzyk hormonalny przeciwko rui , we wrzesniu bedzie sterylizacja, macie jakies pomysly czemu tak zaczela robic ? Zwirek jest regularnie zmieniany.

Gość hgkfkfhkgh
ps siusia tylko poza kuwetka czasem

Gość hgkfkfhkgh
Moze wypowie sie ktos , kto nie jest uposledzony ?

Gość jak zrobi cos poza
kuwetą to weź ją tam, przyłóz nosek do zabrudzonego miejsca i lekko zbij ja po nosku.Kot ma wiedziec,że źle zrobił.Moja raz jeden zrobiła kupke na środku dywanu, nie wiem z jakiego powodu bo od pierwszego dnia pobytu w naszym domu załatwiała sie zawsze do kuwety.Potem dotarło do mnie,że dywan był wyprany i może tak zaznaczyła go swoim zapachem.

Gość kjueklaaeeee
szukałam niedawno info na ten temat w necie, bo kotka koleżanki ma tak samo, najpierw trzeba zbadać mocz, żeby wykluczyć choroby nerek, żeby ewentualnie po wykluczeniu skupić się na psychice- czy np. kuweta nie stoi w złym miejscu, czy coś się w domu nie zmieniło, czy może piasek jej nie pasuje itd.

Gość hgkfkfhkgh
Kuweta stoi zawsze w tym samym miejscu od poczatku , zwirek tez ten sam , tazke watpie aby to bylo to.Przez prawie rok bylo ok , teraz nagle tak jakos zaczela.

może się zestresowała czymś? codziennie przytul ją, pobaw się chwilkę, żeby wiedziała, że ją kochasz, może przeżywa trudny okres, zdenerwowała się czymś? jakieś duże zmiany zaszły? Musisz jej poświęcić codziennie trochę czasu ;) pamiętaj o przytulaniu, to ważne dla kota, musi czuć bliskość z tobą ;) wymiziaj ją ode mnie ;) 😍

Gość hgkfkfhkgh
Oczywiscie 2 prawiki pozwyzej to podszywy sfrustrowane :o Codziennie ja tule i glaszcze , akurat na to nie moze narzekac , jest nasza pieszczoszka w domu ;)

Gość kociomanka
Ja to bym się nie martwiła. Na pewno mu przejdzie

Gość kjueklaaeeee
kotka mojej koleżanki sika już od paru lat, tzn. posikuje, obawiam się że samo nie przejdzie, lepiej szybko reagować, żeby wiedzieć jak postępować zanim nie wejdzie jej to w nawyk (a co do żwirku- ten sam niby,ale może np. ulepszali skład i coś zmienili)

ZADNYCH ZASTRZYKOW HORMONALNYCH!!!! to szybka droga do raka sutka, po hormonach rosnie jak bambus, nie zwlekaj ze sterylka!