Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ostatniaszansa

Dieta ostatniej szansy !

Polecane posty

Gość Ostatniaszansa

Mam 27 lat i chce szybko wysmuklić swoje ciało dlatego rozpoczęłam dietę na której moja znajoma schudła 7 kg w ok 10 dni bez ćwiczeń. Dieta ta zwana jest inaczej dietą ostatniej szansy. Za sprawą tej diety stracimy na wadze 1 kg, co przekłada się na 1 cm w talii i w biodrach w ciągu dnia. Dieta praktycznie w całości oparta jest na koktajlach, co sprawia, że jest niezwykle łatwa i szybka do przygotowania. Podczas jej stosowania wyzbędziemy się obrzęków i oczyścimy nasz organizm ze szkodliwych (toksycznych) substancji. Podstawą tego planu żywieniowego jest mleko, które zawiera dużą ilość aminokwasów i wapnia. Stosowanie tego jadłospisu przyczyni się do zaabsorbowania dużej dawki witamin z grupy A i E. Dieta posiada 2 duże zalety, o których warto wspomnieć. Po pierwsze reguluje nasze odczucie głodu i sytości. Z drugiej strony natomiast usprawnia działanie systemu nerwowego, dzięki czemu możemy się wyciszyć. Koktajl na bazie jogurtu i truskawek około 370 kcal Składniki: Jogurt naturalny light (150 g) 250 ml mleka 1,5% Żółtko surowe Odrobina słodziku Kubeczek truskawek w cząstkach Wykonanie Jogurt należy dobrze połączyć z mlekiem, żółtkiem, słodzikiem. Dla smaku można ewentualnie dodać troszkę cynamonu. Całość zmiksować. Tak przygotowanym koktajlem zalać cząstki owoców. Dla osłody można na wierzch położyć 2 łyżki stołowe śnieżki light. Koktajl na bazie mleka i melona około 200 kcal Składniki: 1 plasterek melona 2 małe łyżeczki soku z cytryny 250 ml zimnego mleka Surowe żółtko Ponadto można dodać mały kieliszek ajerkoniaku Wykonanie Melonowy miąższ, sok z cytryny oraz ajerkoniak należy razem zmiksować Połączyć to razem z mlekiem i dokładnie wymieszać. Koktajl rewitalizujący około 80 kcal Składniki: Jogurt naturalny light - 1 szklanka 250 ml soku warzywnego (może być z kartonu) 1 mała łyżeczka każdych z wymienionych ziół: pokrzywa, melisa, natka pietruszki, mięta 1 mała łyżeczka szpinaku Sól, pieprz do smaku według uznania Wykonanie Jogurt i zioła należy ze sobą połączyć i dokładnie zmiksować Następnie dodajemy sok warzywny oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Ten koktajl zawiera w sobie dużo potasu oraz magnezu. Wpływają one pozytywnie na pracę systemu nerwowego, co osłabia napięcia. Ponadto po spożyciu takiej „bomby poczujemy przypływ energii. Jest to dobra alternatywa dla porannej kawy. Ja do tego dodaje codzioenne rollmasaże w gabinecie komsetycznym 60 minutowe, 30 minut biegania lub rowerku stacjonarnego dziennie i 30 min ćwiczęn na ramiona i brzuch. Biorę też suplementy wspomagające odchudzanie i piję dużo wody i rumianku. Dwa razy dziennie smaruję się kreme na cellulit i tak od dzisiaj do - soboty tj 4 dni o efektach i spostrzeżeniach będe pisać. Koktajle pije co dwie godziny i nie jestem głodna. Zapraszam chętnych

Gość Kathrinaaa
Ja schudłam 3 kg w tydzien a wcale nie musiałam sie tak ograniczac...wiec nie dziekuje zostane przy swojej.

Gość Ostatniaszansa
Koktajle nie mają na celu tylko "odchudzić" ale oczyścić organizm z toksyn i wpłynąć na perystaltykę jelit. Gratuluję wyniku i powodzenia:)

Gość Ostatniaszansa
Po zakończeniu kokajli czyli w sobote planuje włączyć jeden koktajl dziennie według uznania i zdrowe żywienie. Dlatego mam nadzieję, ze jojo mi nie straszne a ruch tez działa - cuda. życzę wszystkim powodzenia ! :):) Ja dziele każdy koktajl na dwie porcje i pije na dwa razy co dwie godziny aby przyspieszyć metabolizm. Jestem już po drugim i są smaczne nie dodaje do nich proponowanego łsodziku ani ajerkoniaku ponieważ nie czuję takiej potrzeby na 16 mam masaż rolkami i już nie mogę się doczekać :)

Zastanawia mnie dlaczego wszystkie osoby z nadwagą tak strasznie unikają ćwiczeń... Przecież jak będziesz chudnąć na diecie bez ćwiczeń to Twoje ciało będzie wyglądało jak rodzynka...

Gość Ostatniaszansa
hmmm...:) nie wiem jak to skomentować :D czy godzina ćwiczeń dziennie + godzina rollmasażu to brak ruchu ?:) I nie napisałam, ze jestem otyla tylko ze chce wysmuklic cialo. chcialabym schudnac ale tylko dla lepszego samopoczucia.

Gość Ostatniaszansa
Dobrze przeczytaj cały wpis.

30 minut ćwiczeń aerobowych to za mało. Przez te 30 minut spalają się węglowodany, a dopiero po tych 30 minutach zaczyna spalać się nagromadzony tłuszcz.

Napisz też co to za suplementy bierzesz. Jestem technikiem usług kosmetycznych i instruktorem rekreacji ruchowej, wiem co piszę.

Gość Ostatniaszansa
Wiem, ze za mało dlatego, najpierw ćwiczenia "siłowe", które będą trwały 30 min, a kolejne 30 min to aeroby. A suplementy to Therm Line2 i Maxi Wit. Dzięki za rady. Mogę na masaże chodzić codziennie?

Trening aerobowy powinien trwać około 50 - 60 minut. Nie mniej. To że zaczniesz od ćwiczeń siłowych nic nie zmieni. Trening cardio musi trwać więcej niż 30 minut. Jeśli rollmasaż nie powoduje u Ciebie wybroczyn to możesz chodzić codziennie.

Gość Ostatniaszansa
Co to są wybroczyny? Idę pierwszy raz dzisiaj więc nie wiem jak skóra zareaguje. Ok- czyli Twoim zdaniem powinnam te siłowe zamienić mimo wszystko na aeroby??

Gość Ostatniaszansa
Ok. już wygooglowałam, sprawdzę po masażu czy wszystko jest ok. Dzięki.

Gość znam tylko ten ostatni koktajl
Ja kiedyś piłam ten "zielony" codziennie rano przed pracą - nie dość, że bardzo dobry to jeszcze super wpływa na cerę , energię i wypróżnianie. Bardzo polecam i trzymam kciuki !! A dla próby przygotuje sobie jutro te dwa pierwsze zobaczymy co to za cuda !!:) Pisz o efektach!!

Gość ostatniaszansa
ten rewitalizujący jeszcze przedde mną, ale dzieki za informacje, ja tez jutro wypije ten jako pierwszy poniewaz w pracy nie bede miala jak go przygotowac :):) Juz jestem w domku wiec szybkie porzadki i na masaz :)

Gość nie wiem jak i się nie znam
a nie będziesz chodziła głodna na tej diecie? ćwiczenia sa potrzebne nie tylko dla zgubienia wagi ale dla zdrowia , poprawa krążenia czy wzmacnianie gorsetu mięśniowego tułowia a co za tym idzie prosty i na dłużej zdrowy kręgosłup , nawet chodzenie z kijkami :( ruszać się trzeba , czemu szukacie diet cud a sport macie gdzieś?

Gość ostatniaszansa
Rety przeczytaj ! przeciez bede uprawiala sport i robie to ! godzina sportu dziennie + godzina masazy pobudzajacych krazenie ? co mam jeszcze zrobic skakac na skakance caly dzien?? Nie czytacie topików od poczatku i potem sa takie wypowiedzi wyssane z palca. A co do glodu pije ok 300 ml koktajlu co 2 godziny i nie wiem jakim cudem ale nie czuje glodu .

Gość SUROWE ZÓŁTKO,
MOZE MIEC SALMONELLE, FUJ A NA DIECIE NIE LEPIEJ BIĄLKO??

Gość ostatniaszansa
żółtko można jeśc surowe, nie można jeśc surowego białka. :) Pytałam lekarza- też się obawiałam .

Gość do ostatniaszansa
pochwalisz się jo jo? daję zakład ,że wytrzymasz góra 1 dzień na tych koktajlach potem rzucisz sie na fryty i big mackiem albo gorsze na gorsze skrobiowo tłuste gówno

Gość mniamniuśny tatar z wołowiny
ja do tatara z wołowiny wbijam całe jajka ale sparzone skorupki i nic mi nie jest, może lepiej nie jeść samego po prostu

Gość do ostatniaszansa
wrzucisz fotę obwisłej skóry dla przestrogi, żeby takiej głupiej diety nie stosować a pochwalisz się jo jo? no leże ze smiechu jak czytam waszą desperacką dietę

tez nie ogarniam takich durnowatych diet, pisze ze chce wysmuklic cialo to po cholere dieta dobre cwiczenia wystarcza:)

Gość tu masz dietę marty00coś tam
jak wy możecie przecież jest zajebista i skuteczna bardziej od tych koktaili bo jesz i chudniesz i to 20 kg na miesiąc

Gość ostatniaszansa
Dla osób czytajaych to dieta ma na celu ie toksyn i opuchniecia a od tego wysmuklanie powinnismy rozpoczac generalnie diete powinnismy rozpoczac od kuracji oczyszczajacej. ja jestem drugi dzien na koktajlach i zyje nie waze sie bo to nie jest dla mnie istotne, wiec o efektach moge powiedziec dopiero w sobote. Wczoraj bylam na tym rollmasazu i umowilam sie dzisiaj na 13 ale nie dam rady wszystko nawet plecy mnie bola takie jakby zakwasy. ale co tam - polecam :) Pozdrawiam i powodzenia czytalam diete Marty i kazdy ma prawo do swoich diet, pomyslow i jadlospisow mi nic do tego, wazne abym ja robila cos zgodnie z sama soba.

Gość pycha ten koktajl
ten koktajl truskawkowy jest pyszny!! zaczyanm od dzisiaj ale ja ja bede robila dwa tygodnie. :) razem damy rade!!