Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moofis

jakie studia wybrac?!

Polecane posty

Gość alinatysiac
Bzdura - szefowa nie zwracała uwagi na moje wykształcenie. Do pracy dowiedziałam się na podstawie opowieści o tym co robię i dnia próbnego. Babka nie pytała czy mam wyższe, ale już np. pytała, gdzie robiłam szkolenia.

Gość martamermer
Gdzie wy żyjecie? Jeśli nie umiesz wykonywać tego, co robią w salonie/w firmie to nikt cię nie przyjmie do pracy, bo na twoje miejsce będzie 20 osób, które jakieś umiejętności mają - niestety, ale w żaden inny sposób efektów nie będzie.

Gość martabogusek
Również idę w tematykę kosmetyczną - jestem po technikum, ale ekonomicznym, źle wybrałam, ale to nie ma wpływu na moją przyszłość. Wiem po mojej koleżance, że jeśli dobrze przepracuję kilka miesięcy to będę miała etat - i bzdurą jest praca w salonie po studiach...

Gość karolinabecik
To chyba jedna branża w której klienci będą zawsze ;-) Bo nawet jeśli laski nie będą miały kasy na jedzenie, to i tak będą chodziły do fryzjera i kosmetyczki, nie sądzicie? ;-)

Gość prontons
Żebyście widziały co się dzieje poza Polską ;-) Tam to dopiero w kosmetyce siedzi kasa - kobiety mają więcej pieniędzy na takie rzeczy i więcej jej zostawiają w salonach. Moja siostra zarabia w salonie kosmetycznym prawie 2 tysiące funtów ;-) Wkrótce uciekam do Anglii, potrafię więcej niż ona ;-)

Gość gość
To chyba sie wam wydaje, ze ludzie mają kase na kosmetyczki, moze na tipsiory i henne, ale na zabiegi na twarz to juz bardzo malo takich jest. Wszystkie tylko jęcza jak drogo i najchętniej korzystałyby tylko z zabiegow z okazikow i gruponow za 20 zł. Oczywiscie potem narzekaja na forach jak ro zle zostaly potraktowane, za zabieg byl niepelny, ze na zwyklych kosmetykach z drogerii itp. Odnosnie studiow - kosmetologia to nie to samo co studuim kosmetyczne albo jakies kursy. Nie wiem czy na kursach beda takie zagadnienia jak anatomia, dermatologia, alergologia, immunologia, farmakologia, fizjologia, fizjoterapia, biochemia, chemia kosmetyczna itd

Gość prontons
Ale ja pisałam o tym, że w Anglii ludzie mają tą kasę - w Polsce już niekoniecznie, chociaż mam znajomych i wiem też, że nie brakuje im klientów. Akurat w kosmetyce nie brakuje klientów, bo są okazje, na które każda z nas idzie do salonu, odpowiednio się przygotować.

Gość gość
Polecam studia podyplomowe, tam można naprawdę sporo podziałać i pogłębić wcześniej zdobytą wiedzę. Ja kończę właśnie zarządzanie na http://www.gwsh.gda.pl/ - bardzo fajna uczelnia z ciekawym programem. Co ważne – można po podyplomowych znaleźć pracę i to całkiem fajną.

Gość gość
To zależy co Cię interesuje - nie ma nic gorszego nic gnić na kierunku, który jest rozbieżny z Twoim zainteresowaniami!!! Ja skończyłam Pedagogikę na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach i śmiało mogę wszystkim polecić tą uczelnię :) Do szukania uczelni korzystałam z http://study4u.eu/uczelnie-w-miastach-ue/katowice , tam wszystko jest super opisane!

Gość patryk21
Kierunek studiowania powinien być zbieżny z zainteresowaniami i predyspozycjami. Nigdy nie będzie się wykonywało dobrze czegoś czego się nie lubi. Dlatego trzeba się dobrze zastanowić przed wyborem określonego kierunku, to wybór czasami na całe życie zawodowe. Poniżej ciekawy artykuł o tym jak znaleźć studia dla siebie : http://studia.elab.edu.pl/jak-znalezc-studia-dla-siebie,6JCn381uyZ7G

Gość gość
kierunek studiów powinien być taki żeby znaleźć po nim pracę ja studiowałam w http://www.gwsa.pl na kierunku zarządzanie zasobami ludzkimi i z praco nie było problemów

Gość gość
Ja studiuje dietetyka na http://www.medyk.edu.pl/ Wszystkim których interesuje temat żywienia człowieka zdecydowanie polecam te studia. Sa naprawde rozwijające a przy tym daja szanse na dobra prace :)

Gość gość
Tez jestem na dietetyce, tyle ze na http://www.cm.umk.pl/ Zgadzam się, to naprawde przyszłościowy kierunek i daje szanse na dobre zarobki :)

Gość gość
Przede wszystkim iść w kierunku ścisłym. Niestety ale humaniści mają teraz lekko mówiąc nie najlepiej na rynku pracy. Ja osobiście studiuję finanse i rachunkowość w Wyższej Szkole Ubezpieczeń w Krakowie www.wsu.pl i uważam że to tzw. pewniak. Dobrzy finansiści są zawsze poszukiwani a jak jeszcze trafi się ze specjalnością i jest się w tym dobrym to pracodawcy sami się biją.

Gość Sabina88GDA
Jak chcesz mieć dobrą pracę to może finanse/bankowosc? Ja kończylam licencjat na Uniwerystecie GD i dostałam teraz pracę w Skoku i jest narazie, jak na 1 pracę fajnie. DUzo wymagają, ale się przykładam i osiągam zamierzone efekty i dostajesz umowe.

Gość gość
Sprawdź kierunki studiów na uczelnie www.ignatianum.edu.pl w Krakowie, ja studiuję administrację i jestem zadowolona

Gość gość
Medycyna i IT. Reszta bedzie klepac biede

Gość gość
Ja też miałam z tym problem. Nie wiedziałam nawet jakie przedmioty wybrać na maturze i co studiować. Zgłosiłam się do www.poradnia-rodzinna.pl Oferują tam konsultacje i porady zawodowe. Bardzo mi pomogli w moim dalszym rozwoju.