Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hirondelle

Poród sn po wcześniejszej cesarce

Polecane posty

Gość Hirondelle

Cześć Kobiety, szukam tych, które przy pierwszym dziecku miały cesarkę, a drugie urodziły siłami natury. Jeśli są takie, którym się to udało, niech się odezwą!! Jaki odstęp czasu miałyście między ciążami? Jak z blizną podczas rozciągania się macicy w czasie drugiej ciąży? A jak przebiegał poród? Piszcie, jestem bardzo ciekawa, jak to jest:)

Gość gość12344
hmm, a nie lepiej załatwić znowu cięcie? Po co sn...?!

Gość Oj tak bo tak przyjemnie
jest mieć po raz drugi pocięty brzuch , mięśnie i macicę , mieć powbijane dreny w ręce, cewniczek w cewce moczowej i nie móc znowu wstać po operacji....rewelacja :) Osobiście miałam już jedną cc i drugi będzie poród sn gdyż dziecko jes ułożone prawidłowo co mnie bardzo cieszy, poza tym będę znieczulona epiduralem więc jakoś przeżyję.

Gość do osoby powyżej
dreny? Chyba podłączoną kroplówkę a poza tym mięśnie się odsuwa a nie przecina. Mimo to nie masz stu procent pewności że urodzisz sn. Miałam dwie cesarki i pod drugiej szybciej doszłam do siebie

Gość A może....
Ja też liczę że drugi poród będzie SN, ale lekarz mówił mi że rzadko się to udaje niestety i muszę być gotowa na to że znów po wielu godzinach bóli znów będzie CC. Mimo wszystko spróbuję.

Gość Hirondelle
A może znajdzie się taka, której już się to udało, tzn. pierwsze cc potem sn. ? Jeśli tak, odezwijcie się dziewczyny...

Gość mamamam27
mój gin twierdzi że maks 50% sn po cc sie udaje - reszta i tak kończy sie cc

Gość Hirondelle
gość12344 hmm, a nie lepiej załatwić znowu cięcie? Po co sn...?! Tu nie chodzi o to, żeby załatwić cięcie... Uhh, w dzisiejszych czasach wszystko da się "załatwić". Chodzi o to żeby to po prostu przeżyć! Mieć szansę zobaczyć swoje maleństwo od razu po urodzeniu, i wziąć je w ramiona a nie dopiero po kilku godzinach, jak dobrze pójdzie:(

Gość lkvbgihbukjikh8vc
Tak się zaczęłam zastanawiać i przerażać, że nigdy nie urodzę normalnie, bo pierwsze miałam cc, aż wpadłam na to, że przecież moja mama 30 lat temu miała podłużne cc pierwsze, a po dwóch latach sn, a potem jeszcze dwa sn i wszystkie porody sn z podtrzymaniem, bo za wcześnie by urodziła, a cc dlatego, bo nie mogła urodzić i za długo to trwało.

Gość matka222222
ja miałam - roznica 2 lata i 4 miesiąc

Gość Moniczka117
Ja miałam pierwszą cesarkę i bardzo ją sobie chwalę. Dziekuje Bogu, że malutki przekrecił się w brzuchu po ok 2 godzinach od podania kroplowki z oksytocyną i poród sn był niemożliwy :) Ogólnie bardzo szybko doszłam do siebie.Ból po cesarce mogę porównać do skaleczonego paluszka w przeciwieństwie do skurczy po oksytocynie przy których aż mdlałam z bólu. A dzidziusia dostałam zaraz po wybudzeniu a nie po paru godzinach :)

Gość No to może...
matka222222 a możesz napisać z jakiego powodu miałaś pierwsze CC?

Gość gość12344
Hirondelle, aha, rozumiem. Poprostu chcesz się przekonac jak to jest rodzić sn...Twój wybór. Ja poprostu bardzo fajnie przeszłam cc i stąd moje zapytanie. Mi lekarz powiedział, że dobrze by było jakby od cc minął rok do zajścia w kolejną ciąże.

Gość idel
ja co prawda pierwsze mialam cc i kazde kolejne tak bedzie,le moja ciotka miala pierwsze cc a drugi porod sn, odstep 4 lat byla zalamana nameczyla sie,popekala,blizna jej tez lekko poszla i ogolnie mowi ze przezyla taume, potem sie jeszcze okazalo ze nie urodzila kompletnego lozyska po poworcie do domu dostala 40 st goraczki i bardzo zle z nia bylo w szpitalu lyzeczkowali jej macice i ogolnie po tej traumie powiedziala ze nigdy wiecej dzieci a mowi ze po cc bylo super w porownaniu z sn