Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mozliwe?

Gronkowiec, ciaza...

Polecane posty

Gość Mozliwe?

Kurwa. Zezarlam rozmrozonego loda. I znowu zamrozonego. Teraz maz na mnie nakrzyczal, ze tam gronkowiec moze byc a ja poczytalam i jestem w szoku. Jestem w ciazy. Co powinnam zrobic? Czemu ja jestem taka lakoma...

Gość Mozliwe?
up

jak juz to nie gronkowiec tylko sallmonella!!!! ale zatrucie salmonella to sranko i zyganko prawie natychmiast. bez paniki - spokojnie

Gość Mozliwe?
Czyli jak sie bez tego obejdzie, to moge byc pewna, ze wszystko ok?:) Minela godzina, na razie nic :D

Gość Mozliwe?
up

Gość doautorki
jestes głupia nienazarta bezmyslna kretynka

Gość Mozliwe?
:(

Gość niussa
ten lód to czemu sie rozmroził?

Gość Mozliwe?
Za dlugo go wiezlismy do domu. Rozmrozil sie, wczoraj wsadzilam go znowu do zamrazarki a dzis wyciagnelam i zjadlam. Nie pomyslalam...

Gość niussa
trzeba było od razu jesc wczoraj. A bardzo się roztopił?

Gość Mozliwe?
Bardzo

Gość niussa
Nie wiedziałaś że rozmrożonych rzeczy nie mrozi się znów??

Gość niussa
Znalazłam takie info: "Prawidłowe przechowywanie lodów zabezpiecza przed rozwojem w nich kultur bakteryjnych, które są powodem zatruć pokarmowych. Najczęściej zatrucia te są powodowane przez gronkowce. Charakterystyczne objawy w postaci podwyższonej ciepłoty ciała i wymiotów pojawiają się między 1. a 6. godziną po spożyciu. Jeśli objawy zatrucia występują dopiero po 12-30 godzinach od zjedzenia lodów, to najprawdopodobniej spowodowane są salmonellą. W przypadku wystąpienia takich objawów należy niezwłocznie zgłosić się do lekarza."

Gość Mozliwe?
Czyli musze sie poobserowac, jak 30 h nie bede wymiotowac to znaczy ze ok, tak?

spokojnie bo nerwy ci zaszkodzą szybciej niz ten lód. Mało to człowiek zjada swinst i nawet nie wie?? bedzie ok nie panikuj.

Gość Mozliwe?
Wiem, że dużo - ale właśnie, niświadomie, a teraz mi to uświadomiono. No nic, nie będę więcej jeść rozmrożonych lodów, mam nadzieję, że ten jeden akurat nie zaszkodzi...

Gość nie przesadzaj
najprawdopodobniej nic się nie stało. W tych lodach jest taka ilość chemii, że prawdopodobieństwo gronkowca i salmonelli podejrzewam znikome. Zastanów się ile świństw jesz i nawet o tym nie wiesz- pyszne mięsko i wędlinki myte po parę razy, pieczywo, które jest dotykane przez masę rąk itd td... Ciąża wzmaga paranoiczne podejście do wszelkich dolegliwości;) wiem, bo wielokrotnie to miałam, czytaj podejrzewałam się o co drugą przypadłosć. Przystopuje, na wszelki wypadek poobserwuj. Dziecko jest doskonale chronione w brzuchu. Gdyby tak nie było, większość dzieci rodziłaby się z jakimiś tam chorobami. Potrzeba ci spokoju, bo nerwy niepotrzebne dużo więcej złego mogą zrobić niż rzekomy gronkowiec.

Gość Mozliwe?
Minely 3 h, moze nic nie bedzie...

Gość no co Ty żartujesz
A to były lody w kubełku? Przecież mało kto zje od razu cały, ja ciągle wyjmuje lody w kubełku, otwieram, wkładam z powrotem do zamrażarki i na nastepny dzien znow wyciagam. Przecież nie zjem tego naraz. Też jestem w ciąży i wszystko ok. A mąż Cię niepotrzebnie straszy.