Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FamasfromParis

Jakie są inne miejsca dotykające tematyki uczuć i związków [...]

Polecane posty

Gość FamasfromParis

na których dyskucja jest prowadzona bez idotycznych aluzji do seksu, nie ma wyśmiewania ludzie o innych poglądach i obrażania rozmówcy? Pytam bo chciałbym porozmawiać z kim kto A. Nie powtarza zasłyszanych farmazonów B. Szanuję odmienność zdania drugiej osoby C. Związek jest dla niego czymś więcej niż pieprzeniem się. Bez udziału kobiet: A. Męczennic lubujących się w idotach i degeneratach. B. Ładnych laseczek dla których jedyną wartością jest to, że są ładne a przy okazji to nie mają innych wartości. C. Wiecznie poszukujących dam które chciałby aby ich facet był niesamowicie przystojny do tego bogaty i mający 25 różnych pasji a w niedziele latający na ISS. Bez udziału kolesi: A. Koksy B. Naziści i Rasiści obwiniający na swoje nieszczęścia (tu wpisać dowolną kombinację) Arabów (i w sumie żydów też) c. Prawiczki bo przecież największą wartością i problemem zarazem jest to czy się jest "przed" "po". D. Koksy No to jak? Są takie miejsca? Google mi się zepsuło i nie mogłem znaleźć.

Gość ok już dodaje do ulubionych
twój temat - i przyłączam się do pytania - też jestem zainteresowana

Gość FamasfromParis
Cisza jest wymowna... To najlepszy obraz tego forum które stało się jednym wielkim trollowiskiem. Może czas aby ludzie sprawujący obiekę (choć tego nie jest pewien) nad tym tworem zdali sobię sprawę, że akceptując taki bajzel informacyjny jaki jest na tym forum robią krzywdę osobom naprawdę szukającym rozmowy na poziomie innym niż podwórkowym. To nie jest już nawet forum dla kobiet. To miejsce nie jestem dla nikogo kto ma choć trochę rozsądku i potrafi myśleć o czymś więcej niż dupa. Ale rozumiem. Kasa z reklam jest ważniejsza niż jakaś minimalna przyzwoitość i sensowność w działaniu. Choć czy o jakimś działaniu jest tutaj w ogóle mowa?

każde otwarte forum jest pełne prowokatorów. Jeżeli chcesz normalnie porozmawiać to po prostu nie odpisuj na głupie posty.

i nie zaprzyjaźniaj się za szybko, nie ujawniaj o sobie informacji, nie podawaj nawet maila czy gg - bo potem wiesz... to nie prawda, że słowami nie można kogoś skrzywdzić - można - a to wiesz na kogo trafisz?

Gość FamasfromParis
1. Konieczność logowania się. Brak możliwości pisania postów pod kontem typu Gość (choć cholera to w sumie ja też tak piszę...) 2. Bany na użytkowników chamskich, zakładających tysiące tematów o taki samym wydźwięku, osoby propagujące ksenofobię, nienawiść rasową oraz obrażające innych korzystających z forum. 3. Kasowanie prowokacji i wątków typu "Kasiu gdzie jesteś. Tęsknie..." Tylko trzy punkty a tak bardzo usprawniłby funkcjonowanie społeczności.

FamasfromParis - nagle okazałoby się, że poza kilkoma osobami nikt tu nie pisze. Jeżeli ktoś chce tylko poważnej rozmowy to są fora tematyczne, wymagające podania e-maila i uniemożliwiające zakładanie kolejnych kont kiedy moderatorzy zablokują pierwsze. Przy czym to oznacza też mniejszy odzew (wiele osób woli zostać w 100% anonimowych, więc tego typu fora im odpowiadają).

Gość FamasfromParis
Ale zboczyliśmy w sumie z głównego wątku. Rozumiem, że nie ma otwartych forum pokroju tego tylko, że bez równie irytujących osób i treści o jaki pisałem w pierwszym poście. A zatem przedefiniuję pytanie. "Jakie są dostępne w PL społeczności na których ceni się uczuciowy, międzyludzki charakter związków i tak też się tam prowadzi dyskusję?" Tylko bez propozycji związanych z religią. Tam też jest to samo, co tutaj tylko w jeszcze bardziej zakamuflowanej formie.

i muszę dodać, że na kafe też są tematy, które trwają sobie bezpiecznie i prowokatorzy omijają je szeroki łukiem ... ciekawe zresztą dlaczego - może tam się podepnij i po prostu zaproponuj temat rozmowy - a nuż widelec okaże się, że będzie z kim pogadać :D

Gość FamasfromParis
@Moorland Kryterium ilościowe mnie nie interesuję. Szukam sensownych ludzi z zasadami a takich trzeba chronić przed napływem tych z drugiej strony barykady. Jeśli kumasz o co cho.

Jeżeli ktoś ma mocne zasady, to żaden napływ internetowych prowokacji tego nie zmieni :)

Poza tym dobrze jest znać przeciwną opinię. Dyskusja z osobami które mają podobne poglądy raczej nie nakłoni do refleksji nad własnym punktem widzenia.

Naj - bo bardzo ogólnych zasad łatwiej jest przestrzegać (czyt. łatwiej je naginać :P)

Gość FamasfromParis
@Moorland Tu nie chodzi tylko o zasady. Użyłem celowo tego słowa aby wrazić swój sprzeciw dla śmieciowych informacji jakimi operują jednostki na tym forum. Wydawało mi się, że to jasne, że chodzi o doświadczenia i taki sposób ich wymiany który nie rani żadnej ze stron a tym samym jest naprawdę owocny. Czuwam od jakiegoś czasu na tym forum. Wracam czasami i widzę jak prawię za każdą wizytą jest mnie treściwych dyskusji a więcej prowokacji oraz właśnie braku jakichkolwiek zasad. Wiem. Jestem nudziarzem ale szukającym choć odrobiny sensowności w korzystaniu i wymianie poglądów a nie tylko prowadzeniu bezproduktywnych opowieści i wzajemnym dogryzaniu sobie.

No cóż - ten dział forum jest przeznaczony dla osób które mają faktycznie problemy (i wtedy często prowadzona jest normalna dyskusja), albo siedzą osoby lekko znudzone, mające wolną chwilę i ochotę na luźne rozmowy. Jeżeli chcesz porozmawiać na jakiś konkretny temat to wystarczy go założyć i przeczekać parę pierwszych ataków prowokatorów. Jeżeli chodzi o polskie fora to niestety nie pomogę, ale myślę, że większość porządnych forów tematycznych ma działy gdzie ludzie prowadzą dyskusję na każdy temat. Byłam kiedyś zarejestrowana na forum muzycznym i w oddzielnym dziale rozmowy toczyły się na każdy temat. Poza tym zawsze możesz pisać na dziale "ogólnym" - też trochę "trolli", ale bywają ciekawe dyskusje :)

Gość FamasfromParis
@Moorland I to lubię. Napisałaś sensowny post. Dziękuję. Zdaję sobie z tego sprawę, że może być ciężko znaleźć forum i miejsce wymiany poglądów gdzie nie ma takich akcji. Kluczem do porządku w taki miejscu jest moderacja. To ona zapewnia spójność forum a tutejsza (o ile istnieje) jest bardzo kiepska i pozbawiona tego wyczucia, że może czasem warto jest wywalić jakiś wątek zamiast pozwalać na dawaniu upustu jakimś dziwnym zachowaniom. A to właśnie te zachowania i ich akceptacja przyciągają ludzi o takich słonościach.

Gość FamasfromParis
* skłonnościach. Trzeba sobie kupić nowe okularki...

Gość FamasfromParis
Na goldenie byłem parę razy. Ale muzycy elektroniczni, realizatorzy dźwięku i dje nie mają często bladego pojęcia o związkach. Oj uwierzcie. Mówię o swoim środowisku. Ciężko się gada z partnerstwie z kolesiem dla którego kobieta to tylko dupa. A może jakieś fora anglojęzyczne znacie? He?

typowo emocjonalne? Raczej nie - tego typu strony przyciągają osoby które mają jakieś problemy i na zwykłą rozmowę ciężko liczyć. Po prostu sama atmosfera takich stron jest dość "ciężka". Zamiast tego możesz spróbować np. na forach dotyczących autorów książek, tam często z dyskusji o twórczości rozwijają się rozmowy o samym podejściu do życia.

Gość pytanie do autora
ile masz lat autorze ? i dlaczego nie możesz sam poszukać własciwego dla siebie miejsca ( awaria google to blef , prawda ? ;) :) podejrzewam kolejną prowokację

Gość FamasfromParis
Wyżej przykład o czym pisałem wcześniej. Pytania o wiek i awarię Google przemilczę... @Moorland Masz rację. To chyba nie miejsce dla mnie. Poddaję się. Wiem tylko, że ta "ciężka" atmosfera o której piszesz jest możliwa do zmienienia na "trudną". Ale ta wymaga pracy i chęci ze strony osób moderujących oraz samej dobrej woli ze strony użytkowników. Pozdrawiam. Adel

To zależy - nawet na "zamkniętych" forach atmosfera bywa ciężka - w tym wypadku dlatego, że ludzie przychodzą często prosić o rady w ciężkich sytuacjach i tam tak naprawdę nie ma możliwości rozmawiania otwarcie. Trzeba ważyć każde słowo, żeby swoją opinią nie dobić osoby która i tak ma problemy.

A czy w życiu istnieje moderacja? Czy możemy zażyczyć sobie kogo chcemy spotykać i w jakich miejscach? :D I to szczęście w nieszczęściu. Tak samo tutaj. Być może gdyby to forum nie wyglądało jak wygląda nie "spotkałabym" wielu naprawdę ciekawych osób z jakimi miałam przyjemność porozmawiać. Jest wiele innych forów, tyle, że zamkniętych i w związku z tym różnorodność jest tam zdecydowanie mniejsza. A przecież ludzie inni od nas to nie tylko ci nie warci rozmowy. Często wręcz odwrotnie.

Gość pytanie do autora
potwierdzam, to nie miejsce dla Ciebie . Ktos tu napisał, chcesz rozmawiac ? załoz własny temat , bądz gospodarzem, pilnuj porzadku i rozmawiaj !! bo rozmowa to równiez odpowiedzi na pytania. A wiek wbrew pozorom, jest istotnym czynnikiem udanej rozmowy,bo: Każde pokoleniem ma własny czas. Każde pokolenie chce zmienić świat. jak spiewał Pan Skawiński. 🖐️

Bzdura z tym wiekiem. Rozmowa nie polega na nakłanianiu kogoś do naszych poglądów więc nawet różne podejście do życia nie przesądza o tym czy jest udana czy nie🖐️