Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Z Kokardą

Szukam chętnych do eksperymentu

Polecane posty

Jestem ciekawa czy dałoby sie cos takiego zrobić :) chodzi mi o stworzenie nowej mody na imię dla dziecka :D gdyby tak zacząć sie wypowiadać wszędzie tzn na rożnych forach że np Gertruda, Regina albo Teodor albo inne mało popularne, to fajne imiona i że ostatnio iluś tam znajomych nazwało tak dzieci, że na placu zabaw sie słyszy... ;) ciekawa jestem czy dałoby sie stworzyć w ten sposób konkurencję dla wiecznych Julek, Majek, Hani, albo Wiktorii i Kubusiów...

pewnie by się dało, ale imiona trzeba by staranniej dobrać - żeby jednak MIAŁY SZANSĘ się spodobać i wrócić;)

Odzew zerowy jak zwykle :p chyba musiałabym założyć temat o Madzi albo o Szymonku :o albo zapytać czy Kubuś i Lubisie są zdrowe :p

Gość mamaJulki:)
Ja od zawsze chcialam by corka miala na imie Julia. Urodze za 4 tygodnie i tak tez dostanie na imie. Nie ubolewam nad tym, ze Julek jest duzo. Na pewno nie w moim otoczeniu. Staram sie nie sugerowac popularnoscia imion aczkolwiek jestem za zeby mniej znane imiona weszly w obieg :)

Rozumiem :) moja kuzynka miała tak z Martą :) już w podstawówce wiedziała że jeśli będzie miała córkę to będzie to Marta i żadna moda nie miałaby na to wpływu.

Gość mamaJulki:)
No czasem tak jest, ze ktos od dawna ma imie dla dziecka. Pewnie gdyby sie okazalo, ze bedzie chlopiec, dostalby imie Julian ;)

W Skandynawii na serio slyszalam już kilka razy że na dziewczynkę wołaja Gertruda :) w sumie da sie zdrabniać jako Trudi. Trzeba by w jakimś serialu umieścić dziecko o tym imieniu i juz gotowa nowa moda :p Tak jak Basia po durnej Majce czy jak jej tam było :p

Gość mama trzech dziewczynek
od zawsze wiedzialam ze jak bede miec corki to beda to : Emilka, Michalinka i Jagódka. ;-) Już w podstawówce. Mężowi nie zawsze podobały się te imiona, szczególnie Jagoda, kręcił nosem oj kręcił, ale w końcu postawiłam na swoim. ;-) Jest Emilka - lat 8, Michalinka - lat 5, i Jagódka ma 2 latka. ;-)

Gość andyyy123
ja mam Korneliusza

Gość to ja tak powiem
Eliasz 🌼 Dałoby się wypromować?

W podstawowce mialam kolezanka o imieniu Gertruda,a byly to lata 80-siate Wolalismy na nia Trudi,albo Gerta A mi osobiscie podoba sie imie troszke zapomniane , a wedlog mnie urocze,a mianowicie Janina,roznie mozna ladnie zdrabniac,Janka,Janeczka,Janinka, Jasiunia,a jak ktos woli to nawet Ninka ;)

Gość imiona 2011 2012
Znałam zarówno Eliasza jak i Janinę, ale może dlatego że pracuję w przedszkolu. Teraz już chyba żadne imię nie dziwi. Do "promowania" obydwa się nadają bo są jednak bardzo rzadkie. Dorzucam Elwirę, Gretę, a dla chłopca Kai. Wszystkich mam w grupie :).

Gość hmmmh
z takich zapomnianych już imion to chyba Halina :)

Gość chyba zwariuje z niewyspania
mi sie podoba Felicja ale tylko w tej formie, Fela np. juz tak ladnie nie brzmi

He he kurcze a mi sie Teodor naprawde podoba :) Moge jeszcze Gertrude promowac, Reginy nie bo jakos mi to imie zupelnie,nie podchodzi. Janina lepiej, znam mloda dziewczyne o tym imieniu i kazdy na nia wola Janka, nawet fajnie to brzmi :)

Teodor jest super :) A dla dziewczynki bardzo podoba mi sie Tekla i Matylda ale nie będę mieć więcej dzieci więc ich nie wykorzystam...

Gość mentaI cut
Jagna, Karyna

Gość mentaI cut
Brygid, Gustaw

Gość mentaI cut
Brygida miało być. :) ale można to przyjąć jako nowe imię męskie, Brygid :P

o kasza - Wanda i Urszula jak najbardziej:) Rozalia moze czy Łucja... były tez tutaj dyskusje nad Konstancją i Stefanią, te też mi się podobają, z męskich nie mam pomysłu, te fajniejsze właśnie wróciły..

Gość Ant......
Ja mam Gabriela. Nie jest to chyba zbyt oklepane imię. Ale Eliasz też mi się bardzo podoba. Gdybym teraz była w ciąży to wzięłabym to imię pod uwagę. Ciekawe i nietypowe jest też Sergiej i Joachim.

Mi sie jeszcze podoba Wiktor i Adam a dla dziewczynki Laura Lidia i Liwia :) Mialam tez kolezanki w liceum Ksenia i Liliana :) A tak swoja droga moja babcia to Gertruda druga Adela a mama to Łucja :)

Gość Znam dzieci o imionach
Gertruda i Teodor (nie jest to absolutnie rodzenstwo). Na dziewczynkę rodzice wołają Trusia, a na chłopca Teo. A przy okazji imienia Teo to byłam kiedys babysitterka 3 dzieci o imionach Cosima, Theo i Anton. Podobało mi sie szczegolnie to Anton. Moznaby tak wolac w Polsce na Antoniego.

Gość lady_jane
A możę Maurycy?