Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche nie tu ale pisze :)

menu dla 16 osób ! BŁAGAM POMÓŻCIE

Polecane posty

moja córka nie długo ma roczek goście będą zaproszeni na 14-15 chcę podać obiad na pierwsze rosół a na drugie kotlety z piersi i pieczarek ale nie wiem czy podać te kotlety po prostu na talerz i każdy sobie wezmie czy pd razy nakładać po 2 ? bo jeśli po 2 to mi styknie z 2 porcji a jeśli nie... to kurde będzie mało bo każdy się nimi zachwyca ;/ a mnie nie stać by robić z 4 ;/ bo wtedy trzeba 4 piersi z kurczaka aha zaraz mnie zjedziecie że mnie nie stać a urodziny robię - darujcie sobie no i do twego obiadu mizeria przystawki : sałatka gyros musi być obowiązkowo grecka i z paluszkami surmi do tego półmiski wędliny pomidory chleb soki alkohol lody i nie wiem co podać jeszcze na ciepło ?

Gość jugo
połóż te wszystkie kotlety na duży półmisek i niech każdy sobie nakłada. nie wydaje mi się, żeby ktoś był w stanie zjeść 4 kotlety... a nawet jeśli to chyba trochę ogłady goście mają żeby po tyle sobie nie nakładać...

Gość pytanie takie oto mam
alkohol :O bez tego sie nie obedzie :O

jugo właśnie mogą zjeść po 4 przynajmniej kilka osób i jestem w kropce ;/ wstyd mi będzie jak kilka zbraknie a może zamiast tych kotletów masz jakiś inny pomysł na 2 danie ?

Gość nerciaaa
Mnie ta mizeria jakos nie pasuje.Juz lepsza bylaby surowka z mlodej kapusty.

Gość jugo
podejrzewam, że jeśli nawet kilka osób zje po 4, to znaczna większość zje po jednym i się wyrówna. poza tym nie mogę sobie wyobrazić, że ktoś od razu złapie 4 kotlety, chyba bym padła jak bym coś takiego zobaczyła :D może się zdarzyć, że ktoś dołoży sobie drugiego, potem trzeciego czy nawet czwartego - jeśli oczywiście jeszcze będą. ale złapać 4 nie wiedząc, czy dla wszystkich starczy? to taka osoba powinna się wstydzić, a nie Ty ;)

glupio i bez taktu jest nakładac gosciom po kotlecie to nie stołówka! nie boj sie ze nie starczy , tak rozbij piersc z kurczaka aby wydawala sie wieksza i mowie Ci nikt wiecej niz 2 nie wezmie, pozatym ta mizeria to nie pasuje, sa świeze warzywa zrob lepiej z salata, pomidorkiem, rzodkiewka, szczypiorkiem cebulka dymka i śmietana lub jogurt grecki odrazu lepiej sie prezentuje nie?:) az mi smaka narobilas

a mi właśnie kapusta nie pasuje do tego... jugo może i faktycznie masz rację :) pomóż mi jeszcze wybrać jakieś ciepłe danie ? albo może masz jakąś fajną sałatkę ? taką nie drogą dla tylu osób :)

ale te warzywa będą w sałatkach... i nie chce aby się powtarzały :) a mizerię zawsze robię do takiego obiadu i każdy się zachwyca :) więc już mieniać nie będę :)

zrób tych kotletów z piersi tyle ile ci wystarczy mięsa i postaw na połmisku a na drugim półmisku może żeberka albo mielone nie są takie drogie do środka kostkę sera i zlepic. bedą 2 rodzaje do wyboru i nawet jak większosc rzuci się na te kotlety z piersi to pozniej moze sobie jeszcze wziąc mielonego reszta ok. na cieplo juz bym nic nie robiła chyba ze goście bedą siedziec długo to ok 18 mozesz podac jakiś bigos czy gulasz a jak się rozejdą wczesniej to nie musisz

o dobry pomysł z tymi mielonymi :) wielkie dzięki :) a goście będą siedzieć podejrzewam że do 19-20 ;/ bo tak jest zazwyczaj

jak do 20 to moze jednak daj cos ciepłego ale juz nie mięso tylko własnie jakis gulasz leczo czy coś w tym stylu, do chleba. a moze masz zamrozone wtedy robota ci odpada. a ciasta jakieś robisz, tort?

Polecam Ci z czystym sumieniem stronkę: Wielkie żarcie. Tam w przepisach są przystawki ciepłe i zimne. Wielokrotnie już wykorzystywałam przepisy z tej stronki i goście byli zachwyceni. Sugeruj sie ilością komentarzy;) pozdrawiam

no tak ciasto i tort oczywiście też będą ale... dam zarobić paniom w cukierni :) a jaki gulasz ? mogła bym prosić o przepis ?

Gość ZdziwionaNieco
Zamiast mizerii mozesz postawic buraczki-do mielonego, a do kotletow marchewke z groszkiem na slodko :)

Gość ZdziwionaNieco
A na wieczor leczo albo bigos. Polecam tez koreczki jako przystawke-zawsze robie przy jakiejs okazji i znikaja w mig :)-nadziewam na wykalaczki ser, kielbase, cebule i ogorki kiszone.

Gość gdzie tort
My w sobotę mamy roczek: -chłodnik -krokiety z mięsem, kapustą i grzybami -kotlety z piersi -ziemniaki -surówka -sałatka z fetą -TORT -2 ciasta -cukierki -paluszki -orzeszki -owoce Alkoholu nie będzie,bo to impreza dziecka. Autorko a tort?

Gość inTime84
ja bym zrobila cos z ciasta francuskiego.u mnie swietnie sie sprawdza. mozna zrobic z przeroznym nadzieniem. moi bardzo lubia z parowka i serem w srodku.ale mozesz nadziac czymkolwiekszybko ,prosto i sycaco i przede wszystkim smacznie:)

Gość ZdziwionaNieco
w sumie dziecko to i tak za wiele z tej imprezy nie wyniesie :P U nas alkoholu nie bylo, tzn. wodki. Po po lampeczce swojskiego winka kazdy wypil.

a ja mimo wszystko jestem za mizerią bardzo lubie:) jesli chce ci się cos jeszcze zeby było do wyboru to do mielonych pasują własnie buraczki na zimno tez pyszne. gulasz robię bardzo prosto mięso takie jakie akurat mam najlepiej wieprzowe do tego troche boczku cebula, podlewac wodą i pozniej zabielic mąką. tutaj jest fajny przepis ale z pomidorami i papryką ja tak nie robiłam ale tez pewnei dobre http://www.wielkiezarcie.com/recipe7537.html