Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mały chłopiec

Pocałunek co i jak?

Polecane posty

Gość Mały chłopiec

Witam na wstępie oznajmię, że nigdy się nie całowałem i w związku z tym mam kilka pytań. 1. Jak to jest się całować z drugą osobą? Co się wtedy czuje? 2. W jaki sposób należałoby to robić? czego unikać? 3. W jakich sytuacjach mogę sobie pozwolić by pocałować dziewczynę w usta a kiedy w policzek? 4. Czy dla dziewczyn pocałunek w policzek czy usta do czegoś zobowiązuje chłopaka? Znaczy czy całując dziewczynę w policzek lub usta daje znak, że już jesteśmy na etapie czegoś poważnego?

Gość rada-porada
1. Uczucie to jest trudno opisać. Najlepiej przeżyć to samemu. To niepochamowana radość, pełnia szczęścia, poczucie bliskości, "motylki w brzuchu"... Jednym słowem jest fajnie! 2.Jak należałoby to robić... przed pierwszym pocałunkiem tez się zastanawiałam, ale okazało się, że instynktownie wyczuwa się co należy robić. Z rzeczy których powinno się unikać - nie wpychaj na siłę jęzora... 3.W policzek całujesz się z koleżankami, jeśli takie są zwyczaje w Twojej grupie. Jeśli chodzi o pocałunek w usta - to zarezerwowane jest juz dla nieco bliższych kontaktów. Zdarza się tez na imprezach :D 4. Pocałunek w policzek nie świadczy o niczym poważnym. Może się zdarzyc, że podobasz się jakiejś dziewczynie i ona będzie wtedy nadinterpretowywac takie gesty, ale trudno tu się połapać co można robić, żeby jasno postawić sytuację. Pocałunek w usta często wiąże sie z nadzieją, że to początek czegoś poważniejszego, ale bywa, ze to zarazem koniec. Inaczej jest wśród pijanych ludzi - tu pocałunki się zdarzają niezależnie od bliskości partnerów, ale potem jest wstyd :) W każdym razie, jak śpiewali Starsi Panowie "różnicuj pocałunki" :) i, co dodam od siebie - niech będa przemyślane, żeby nie zranić kogoś, kto liczy na coś więcej :)