Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podpowiedz

Jakie ciasto oprócz tortu zaproponować gościom?

Polecane posty

Gość podpowiedz

W niedzielę mój synek kończy 3 latka. Zapraszam na tort dziadków, ponieważ są z daleka:) robię też obiad. Menu już zaplanowałam ale poza tortem, chciałabym zrobić jakieś dobre, w miarę szybkie ciasto. Polećcie coś. Czekam na przepisy.

Gość ciekawaAilwy
polecam babkę TYGRYS...bardzo szybka robi się 15 minut, piecze 40 min..i bardzo dobra:) i tania :) wpisz w google babka Tygrys :)

Gość sernik na zimno
w niedzielę ma być tropikalny upał, pewnie każdy chętnie spróbuje albo zamień drugie ciasto na lody

Gość uikjhgyjuiko
a ja z czysty sumieniem polecam ciasto shrek! jest lekkie ,smaczne i szybko sie robi ,dla dzieci czy dla ,,starych,,jak znalazł :).Przepis znajdziesz w wyszukiwarce google. :).

moja corka tez w niedziele konczy 3 lata:D a przyjecie robimy w sobote:) jakie masz menu? u mnie jako glowne danie kaczka w pomaranczach, przystawka z krem z awokado i krewetkami.....reszta to chyba standard czyli jakas salatka-moze gyros, moze z piersi kurczaka i ananasa, zimna płyta, jakies sledzie-mysle o takich w sosie salsa pomidorowo-paprykowej...i tort, a ciasto to chyba tarta z truskawkami i owocami lesnymi...

Dziewczyny, teraz sezon owocowy w pełni, ciasta ucierane z kruszonką z malinami, truskawkami, wiśniami, poziomkami do wyboru. Może być tarta z tymi tez owocami. Lekkie pianki na biszkoptach, lub biszkopcie z owocami. To wszystko jest mega szybkie, a szkoda teraz kupować puszki, robić jakieś wydziwiane cosie na zielono :D

Gość anty gona
wiem, że to nie na temat, ale ja przeczytałam "jakie ciasto oprócz TORTUR" :D

Gość moze jakies jeszcze przepisy
macie ciekawe? Lubie zbierac rozne nowosci, wiec podnosze:)

Gość lintero
Zrób sałatkę owocową, przy takiej pogodzie o wiele lepszy pomysł niż ciężkie ciasta ;) Albo jakiś sorbet.

Gość hmmmh
u mnie w domu furorę robi biszkopt z rabarbarem, połączenie słodkiego z kwaśnym.

Gość moja propozycja na ciasto
sernik na zimno bardzo szybki i pyszny kup 4 rózne galaretki i 3 serki homogen. na wierz sama galaretka np z owocami.

Gość moja propozycja na ciasto
albo rolada z owocowym kremem z owocami

Ohhh tak, rolada :D. Ostatnio robiłam z truskawkami, ale równie dobrze moze być z jagodami, malinami, na bazie serka mascarpone i bitej śmietany, można dodać trochę żelatyny, żeby ładnie się kroiła przy tym upale :).

Gość Marysya
Tarta z jagodami i truskawkami na masie budyniowej. Świeże i pyszne:)

Gość Marysya
Tarta z jagodami i truskawkami na masie budyniowej. Świeże i pyszne:)