Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tunia520

Włosy.

Polecane posty

A czy możecie mi powiedziec coś o produktach : *Wax *Wcierka Jantar gdzie je mogę kupić ? Jak stosować i ile mniej więcej kosztują ?

Gość savannah00
tunia520 będę trzymać kciuki :) będziemy Roszpunkami !:) maseczki, odzywki i szampony wax kupisz w aptece :) wcierka jantar? oj nie wiem, ja też jej nie mogłam nigdzie dostać ale możesz ją zamówić na www.doz.pl za 10 zł tu masz link : http://www.doz.pl/apteka/p1300-Farmona_Jantar_odzywka_do_wlosow_z_bursztynem_100_ml przy zamówieniu min. 20zł dostawa do wybranej apteki gratis :) na tej stronie kupisz też suszone zioła, np.pokrzywę i skrzyp bardzo tanio ;)

Gość savannah00
a co do wcierki jantar to po prostu po umyciu wlosow wcierasz ją w skalp :). możesz to robić opuszkami albo patyczkiem do uszu :)

Co jaki czas stosować tę wcierkę ? i W jakich ilościach ? i odżywka Wax ? a co jaki czas maseczka z żółtka, oliwy, olejku i cytryny ?

Od cytryny włosy jaśnieją, od rycynowego ciemnieją. Natomiast napar z Kory dębu również powoduje przyciemnianie. Trzymam kciuki za Ciebie :)

Gość savannah00
z tego co wiem to co mycie, zeby zadzialala :) efekty zobaczysz po 2-3 tygodniach. nie wiem w jakich ilosciach bo tej wcierki nie stosowalam :) ale na bank bedzie pisac na opakowaniu :) odzywki wax pewnie mozna co mycie, ale ja bym radzila uzywac roznych odzywek bo wlosy lubia roznorodnosc :) maske z zoltka, przynajmniej ja planuje, robic co ok. 14-10 dni, poniewaz jest to maska bardzo odzywcza i na czestszym uzywaniem mozna ja przedobrzyc :), jajka zawieraja duzo protein, przeproteinowane wlosy staja sie suche nie wiem czy je znasz, ale polecam blogi : www.anwena.blogspot.com i www.blondhaircare.blogspot.com swietne blogi, jest tam masa informacji o pielegnacji wlosow :) na nich sa tez linki do innych blogow. gwarantuje ci, ze sie zaczytasz :)

Maseczki Wax stosuje od kilku lat i wiem, że naprawdę pomagają ;) kosztują 12-22 zl w zależności od pojemności ;). Jedwabiu używam również od kilku lat i nie zauważyłam, żeby wysuszał włosy. Wręcz przeciwnie dobrze zabezpiecza końcówki. O jantarze również wiele słyszałam i zamierzam zrobić sobie taką kurację. Tak naprawdę w dbaniu o włosy najważniejsza jest systematyczność. ;) olej kokosowy bez problemu można kupić na allegro, kosztuje niewiele np. vatika. Bardzo dobry jest olej arganowy no ale niestety jest dosyć drogi.

Gość kasiaaaaaaa772727272
upppp stosuje od 2 dni wasze maseczki ;];];]];];]