Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kendydsdsd

co jest lepsze papryka faszerowana czy pomidory

Polecane posty

Gość kendydsdsd

farsz ktory zrobie to mieso mielone i ryz oraz topiony ser.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kendydsdsd
tak mam w przepisie na wierzu rozpuszczony na pewno jest pyszny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość l;asd'asj,
ja wolę pomidory, ale to dlatego, że za papryką nie przepadam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ijuki
podaj przepis na ten farsz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kendydsdsd
lubie ser ale w takiej kompozycji jeszcze nie jadlam ale co mi szkodzi sprobowac najwyzej zedre z wierzchu. podobno dobre jest rowniez polane sosem . moze poleje pomidorowym . chociaz ja uwielbiam czosnkowy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość addadada
polecam paprykę, jest pyszna !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość addadada
Co do sosu to się zgodzę, ale jak na razie próbowałam tylko z pomidorowym (podobnym jak do gołąbków) i było super ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kendydsdsd
w takim razie zrobie z papryka ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ulalallaa
z serem tez nie jadlam.... papryke robie albo z farszem jak do golobkow albo z farszem jak na mielone pomidory tez i kabaczki nadziewam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupa zagraj
papryka jest najlepsza , nawet z farszem jak na gołąbki albo warzywnym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupa zagraj
papryka jest najlepsza , nawet z farszem jak na gołąbki albo warzywnym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bo mu sie pić chciało dlatego
zdecydowanie papryka i ser pasuje idealnie!!! mniam, ale mi narobiliście smaka :) Tyle, że teraz jeszcze papryki są drogie :( u mnie 16zł za 1kg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pomidory bardziej moga sie rozwalic niz papryka ;) co do sera na wierzchu, to swietnie sie sprawdza w takich sytuacjach, ale proponowalabym jakis naturalny ser, bo topiony sie po prostu uplynni, jako ze jest to utwardzony olej, a dobrze by bylo, zeby na wierzchu zrobila sie serowa 'skorka'. czyli np, jakikolwiek twardszy ser zolty starty lub cienszy plaster, albo nawet brie/camembert (tu bedzie bardziej efekt rozpuszczony niz skorupka, ale swietny smak). mozarella tak samo moze byc, albo nawet pokruszona feta, szczegolnie jezeli nadzienie robimy z mielonej jagnieciny, lecz nie tylko :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ser tez swietnie pasuje na golabkach - pod koniec pieczenia golabkow dac na nie plasterki sera, najlepiej twardego, ostrzejszego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ser jest fajny, ale tłusty... nie wiem czy jest sens tak obciążać i tak już pyszną potrawę. lepiej zrobić sosik z maggi i margaryny - tym podlewać papryki w czasie pieczenia i przed podaniem na talerz też - w zupełności wystarczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prestonica
papryka się tak nie rozpada jak pomidory, ale jeśli masz ładne, świeże i jędrne pomidory możesz spróbować też z nimi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lintero
Ani papryka, ani pomidory. Faszerowana cukinia to jest to :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GHAH Last Nightmare 666 sBIG
Ogórki nafaszeruj ziemniakami! Kartofle wypchaj kapustą z pyrami! Do ryżu wsadź maku, a do kabaczka cukinii załaduj! Do wody wstrzyknij alkoholu, a do pomidorów nawkładaj kapusty! Do buraków nakładź w ich wnęrtze dużo pietruszki und kopru z kminkiem, zielem angielskim and piepszem! Wszystkie te dania wykwintne posym cynamonem przeterminowanym z przemytu kupionego na czarno na bazarku u handlarza!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GHAH Last Nightmare 666 sBIG
Ogórki nafaszeruj ziemniakami! Kartofle wypchaj kapustą z pyrami! Do ryżu wsadź maku, a do kabaczka cukinii załaduj! Do wody wstrzyknij alkoholu, a do pomidorów nawkładaj kapusty! Do buraków nakładź w ich wnęrtze dużo pietruszki und kopru z kminkiem, zielem angielskim and piepszem! Wszystkie te dania wykwintne posyp cynamonem przeterminowanym z przemytu kupionego na czarno na bazarku u handlarza! Do smaku posolić kilogramem cukru! Wysłać wici dla Wici! Po o Wici wszyscy już upici i pobici śpiewają se w niebogłosy krzycząc: "Kici, Kici!". Skończą oni wszyscy jako zabici bandyci!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
też wolę paprykę:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ale warzyw, które nadają się do faszerowania jest sporo, może to być też bakłażan, dynia, nawet ziemniaki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zdecydowanie papryka. robilam farsz z ryzu miesa mielonego kukurydzy i troche patisona, ale to bylo pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
aa i jeszcze z grzybami lesnymi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Alegoriia
Ja też stawiam się raczej po stronie zwolenników papryki, niż pomidorów, chociaż uwielbiam też cukinię. Zazwyczaj robiłam wersję a'la gołąbki z mięsem mielonym i ryżem, teraz mam ochotę wypróbować przepis znaleziony ostatnio na blogu Super Styler www.superstyler.pl/kuchnia/papryka-faszerowana-kasza-jaglana-z-kurczakiem-w-ziolach-zapiekana-z-serem-kozim/ W przepisie są po pierwsze piersi z kurczaka, po drugie kasza jaglana, a po trzecie zupełnie inne przyprawy od tych, które stosowałam do tej pory. Do tego kocham ser kozi (i właśnie w faszerowanych cukiniach bardzo mi się sprawdził) więc myślę, że ogólnie wyjdzie pyszne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja wole paprykę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×