Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dunusia

humanitarny sposób na GOŁĘBIE

Polecane posty

Gość dunusia

Jakiś czas temu wprowadziłam sie na nowe mieszkanie. Niestety poprzedni właściciel, jak się okazało karmił na balkonie gołębie i pozwalał im mieć gniazdo. Ja chcę się gołębi pozbyć, tylko w humanitarny sposób. Straszaki w postaci folii nie działają, parka przylatuje i brudzi cały balkon. wielokrotnie gołębie wchodziły mi przez balkon do mieszkania - a gdy jest upał nie ma możliwości mieć pozamykane okna. Wystarczyło że wyszłam do kuchni i już gołębie spacerują po dywanie. BŁAGAM pomóżcie bo im krzywde zrobie jakiegoś pięknego dnia...

Hmmmmmm nie wiem, mój dziadek wieszał coś na czereśni żeby ptaki nie przylatywały :) takie urządzonko małe na baterie, ale nie wiem jak to sie nazywa dokładnie.

Ja mam w domu ten sam problem i wypróbowywaliśmy juz wszystko - powiewające folie i wiatraczki, nalepianie naklejek w kształcie ptaków drapieżnych, a nawet specjalny płyn do spryskiwania przeciwko gołębiom. NIC na nie nie działa. Obawiam się, że się trzeba przyzwyczaić :D

Udostępniasz pliki w Internecie? Używasz do ich kompresji programów takich jak RAR czy ZIP? Jasne, to całkiem niezłe pakery, tylko że możesz teraz wybrać inny program kompresujący i przy tej okazji trochę zarobić. Niewiele, ale jednak zawsze będą to dodatkowe pieniądze. Wszystko zależy od tego, ile osób ściągnie i rozpakuje Twoje pliki. Nie nastawiaj się na zarobienie milionów, ale przynajmniej będziesz miał kilka browarów miesięcznie bez dodatkowych kosztów Oczko Kliknij i poczytaj. Dwie minuty i będziesz wiedział jak fajnie to działa. http://installc.net/join/TMLuc/register.html

Gość FDGFGFMHMka
ja wygoniłam polewając je wodą jak tylko przylatywały. Spróbuj- trzeba cierpliwości ale w końcu się im znudzi, znajdą inne miejsce.

Gość FDGFGFMHMka
no i podobno pomocne sa podobizny ptaków-np. wrona z tektury, zobacz sama

Gość uhjfrjhe
jak zrobią sobie gniazo te je niszcz, niestety to jedyny skuteczny sposob... caly czas odganiaj je, myj poręcz domestosem (dziala odstraczająco). Jezeli nie masz dzieci ustaw miskę z domestosem na podlodze na balkonie - dziala... ale przy dzieciach to niebezpiecznie

Gość wredniucha
kup sobie kota i wypuszczaj na balkon

Gość bedwyn
Moja mama ma wywieszone płyty CD i pomaga.

Gość Miszcz kamóflarzó
humanitarny sposób na GOŁĘBIE M61 Vulcan 🖐️

Gość dunusia
szukam w internecie jeszcze, bo to musi się skończyć. przecież raz gołąb nasrał mi do obiadu jak na chwilę wyszłam z kuchni

U nas tez tak było wkurzyłam się wysprzatałam cały balkon chlorem , wyrzuciłam to co mogło służyc do założenia gniazda . Miałam 3 gniazda z jajkami wywaliłam. Za pierwszym razem usyfiły mi pranie. Teraz mam spokuj