Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxz

dziewczyny, ile mniej więcej kosztuje prywatne prowadzenie ciąży?

Polecane posty

Gość gość
Witam, ja wybralam lekarza, który pracuje w szpitalu i przyjmuje w małej przychodni na NFZ. W życiu nie poszłabym do ginekologa w ciąży prywatnie, bo to dość duży koszty (wizyta + badania), jeżeli przyjmowałby na NFZ. Nie wiem czy mam szczeście, ale w naszej przychodni nie czeka się po 4 godziny, jest zazwyczaj krótka kolejka, usg jako podstawowe wyposażenie... Do przemyślenia: lekarz ma dokładnie taką samą wiedzę w prywatnym i państwowym gabinecie, więc w każdym dowiesz się tego samego. Pozdrawiam

Gość gość
ja płaciłam 120zł za wizytę,wizyty raz w miesiącu,ciąża bez komplikacji no i badania prywatnie można sobie obliczyć

Gość milka224
ja nie jestem w ciazy, a za wizyte u gin place 90/80zl. jak robilam cytologie to wzial 100zl- cytologia+wizyta. jak do wizyty chce zrobic usg, to place osobno za wizyte i osobno za usg. usg kosztuje mnie jakies 40/50zl.

Gość gość
u mnie tak: wizyta co miesiac 150 zl prenatalne po 250 zl badania 30-50 zl co miesiac leki i witaminy... razem ok 3000 zl-katowice

Gość milka224
atakujecie poprzedniczke, ale u mnie w miescie tez zapisy odbywaja sie z miesiecznym wyprzedzeniem. kiedys jak chodzilam przez nfz, to kobita byla w 5 miesiacu dopiero pierwszy raz u gin, bo kolejka byla. lekarz oczywiscie poszedl jej na reke i zalozyl karte, ze niby wczesniej chodzila, zeby zalapala sie na becikowe. poradnia owszem czynna od 8/7.30, ale kolejki zaczynaja sie od 5/6 rano! prawie jak w posredniaku! ja nie wyobrazam sobie czekac tyle w kolejce i byc jeszcze w ciazy! a ludzie sa rozni i miejsca nie dadza nie raz ustapic. prywatnie to jest ten komfort, ze na wizyte czeka sie max tydzien, a w wyjatkowym przypadku przyjmie jeszcze tego samego dnia.

Gość gość
nie no są wyjątki i nfz jest ok, ale generalnie nie ma porównaniu do komfortu prowadzenia ciąży prywatnie. ja za pierwszą wizytę w ciąży z cytologią i usg 220 zł, wszystkie kolejna po 180 zł, ostatnia po tp 150 zł ;), 40 km od Warszawy, ale ceny warszawskie, bo ginekolog pracujący też w szpitalu w Warszawie. nie żałuję ani złotówki wydanej na te wizyty.

Gość gość
chodzę prywatnie do lekarza pracującego w szpitalu na karowej w warszawie. wizyta co 4 tyg, 150 zł - tylko przy pierwszej wizycie w 6 tyg miałam zrobione usg, od tej pory tylko sprawdzane czy serduszko bije. wszystkie zlecane badania i usg robie w ramach abonamentu medycznego oplacanego z pracy, do lekarza tam nie chodze bo sie trudno dostac pod rzad do tego samego lekarza kilka razy. raz dodatkowo zrobilam prywatnie usg, kosztowalo 200 zl, cytologia u lekarza prowadzacego 50.

Gość gość
Wizyta 100zł co miesiąc, USG w cenie (jedynie za USG 3D płaciłam 300zł), pod koniec jeździłam co drugi dzień na ktg ale to za darmo.Poród 1000 zł (cesarka).

Gość gość
kiedyś usiadłam i sobie policzyłam i wyszło ok 2500 zł

Gość gość
Moja siostra chodzila prywatnie od poczatku i co z tego? Skoro w 38 tygodniu ciazy przestala czuc ruchy i w szpitalu sie okazalo ze dziecko jest martwe??? A 2 dni wczesniej byla na usg prywatnie i bylo niby wsyztsko ok. Musiala urodzic martwe dziecko, najpierw jej powiedziano, ze mala udusila sie pepowina, a potem wyszlo, ze miala przenoszona ciaze, wody zielone-mala wazyla 5 560 g i miala 62 cm.

Gość gość
to zalezy od miasta. ja w warszawie płaciłam 300zł z usg.wizyta co 3 tygodnie.chodziłam do prof,ordynatora w szpitalu w którym chciałam rodzic. badania-miałam abonament w pracy i badania w ramach abaonamentu robilam.wprawdzie lekarz zaproponował,ze bedzie do szpitala mnie kierował,ale ja podziękowałam.musiałabym jechc przez pół miasta z rana,a prywatna klinike mam praktycznie pod nosem.

Gość gość
ja placilam za wizyte prywatna 70zl,w tym co wizyte usg,badanie na fotelu,ciaza zagrozona wiec wizyty czeste. A badania typu krew mocz mialam za free

Gość gość
Jak chcesz dowiedzieć się więcej na temat cen prowadzenia ciąży podsyłam Ci bardzo dobry kontakt: http://www.lekarze-kolber.pl/kontakt.php - ja korzystałam w pomocy pani doktor i sobie bardzo ją chwalę, ceny adekwartne to jakości usług

Gość gość
Ja placilam co miesiac za wizyte z usg 130, pod koniec co 2 tyg. Do tego badania laboratoryjne, mysle ze to w sumie z 1600 zl. Do teho prywatnir badania prenatalne pierwsze 400 zl drugie i trzecie po 200.

Gość dominika__
ja jestem w 10 tc a już wydałam 880 zł (wizyta u gina- 140 zł x 2, cytologia 50 zł, badania w prywatnym laboratorium (roxo, różyczka,hiv, krew, mocz itd.- 450 zł), HCG- 30 zł x 2, kwas foliowy, witaminy- 40 zł). Za 3 tygodnie czeka mnie kolejna wizyta (140 zł) i USG prenatalne- 700 zł. Wrocław

Gość gość
ja za całą ciąże wydałam coś 5000 około ale to policzone z wizytami, badaniami licznymi, dojazdem 20 km do lekarza, czasem taksówka, i witaminy dla kobiet w ciąży moje kosztowały 50 zł na miesiąc plus leki na podtrzymanie ciąża zagrożona, więc częste wizytyi do tego musiałam chodzic prywatnie do endokrynologa bo mam chora tarczyce i całą ciążę byłam pod opieką specjalisty od tarczycy i leki brałam tak wiec moja ciąża była droga ale za to na wyprawkę wydaliśmy tak ok 4000 zł wiec mniej niż cała ciąza ale to dzieki temu że sporo dostalismy rzeczy od rodziny, moja siostra ma dzieci i wiele nam dała po dzieciach zmieściliśmy się ze wszystkim do 10 tys ( ciąża i wyprawka) i uwazamy że to jest jeszcze w normie z płatnej cesarki zrezygnowałam a kosztuje kilka tysięcy w prywatnej klinice rodzę w państwowym szpitalu