Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxz

dziewczyny, ile mniej więcej kosztuje prywatne prowadzenie ciąży?

Polecane posty

Gość zxz

chciałabym znać rząd kosztów, powiedzmy przy "przeciętnej" ciąży bez komplikacji.. nie wiem czy jak pójdę prywatnie to lekarz zaproponuje też u siebie "państwowo"... wiem, że to zależy od niego ale chciałabym wiedzieć na co sie porywam...

Gość kuenh7uekehn
mnie kosztowala 100zl co miesiac pozniej co 2 tyg pod koniec a na sam koniec co tydzien 100zl. Usg w miedzy czasie 3 razy tez po 100zl

Gość zxz
nikt tak nie robi? :(

Gość nunnc
pomnóż sobie stawkę za wizytę przez ilość wizyt, do tego usg o ile gin go nie robi, oraz badania laboratoryjne. Kwoty zależą od miasta.

Ja płaciłam 50 zł co wizytę ,niestety ciąża zagrożona wiec te wizyty były co tydzień/dwa.W tym było robione usg,badanie ginekologiczne,ktg Niestety za wszystkie badania typu mocz,krew itd trzeba płacić jeśli jest skierowanie od lekarza prywatnego.

Gość zxz
aha, czyli stawka lekarza raz w miesiącu a potem częściej... myslałam, że jest znacznie drożej, dzięki:)

Gość biedaczka
u mnie całość wyszła ok 1000 zł

Gość no,i leki,badania
Wszystko płatne. Ja jestem w 9tc - a poszło z 600 zł:-(.

Gość zxz
a jeżeli ten lekarz leczy też państwowo to za skierowane badania też się płaci?

Gość dffghjh
W moim mieście gin bierze prywatnie 100 zł + dodatkowo za usg czy cytologię...

Gość nunnc
Jeśli nie idziesz do lekarza na NFZ a prywatnie to nie może ci dać skierowania mimo że przyjmuje też państwowo. To tak nie działa.

Gość ghjvvb
wizyta co 3tyg 100zł, wszystkie badania płate- raz 200zł a raz tylko 20zł zalezy jakie, od 36tyg tylko samo ktg co tydzien a pod samiutki koniec co drugi dzien 30zł. wiec na oko sam lekarz wyszeł mnie 1500zł za cała ciaze plus badania 500-600zł za wszystko. wiec całosc na oko 2tysiace... Kraków:)

Gość A może..
Mnie kosztowało to coś ok 1600 zł albo i więcej.

Wyszło ok 1500. 100 każda wizyta plus 2 razu usg po ok 300. No i badania krwi i moczu.

Gość d.z.iunia
U mnie wizyta 120 zł x 12, czyli około 1500 za całość, badania prywatnie (bo nie moze dac skierowania) ok. 50 zł/msc czyli 400 zł za całość, no i za obeność przy porodzie ok. 1200. Razem ok. 3000 zł.

Gość po co chodzicie prywatnie
a później płaczecie że drogo??? Jak Was nie stać to chodźcie państwowo. Nie rozumiem w czym problem. Moja koleżanka polazła prywatnie do dentysty a nie miała pieniędzy i powiedziałą lekarzowi, że tyle nie może dać. Zenada. Jak kogoś nie stać to nie chodzi. A jak chodzi to nie powinien marudzić. Po co płacić tyle, jeśli nic się nie dzieje.

Gość ga-de-ry-po-lu-ki
do przedmowcy po co placic? bylas w ciazy? chyba nie. albo jestes facetem. nie znasz realiow polskich. u mnie w przychodni trzeba bylo zaklepywac kolejke od 4 rano. pani doktor przyjmowala dopiero o 9 i tak czasami sie spozniala. wiec prosze Cie nie krtykuj jak chuj za przeproszeniem wiesz. kobieta w ciazy nie da rady tyle wysiedziec. jak jest biedna to sie z mezem w tej kolejce zmienia. paranoja. a jesli lekarz jeszcze wymysli "cos". to trzeba latac na platne usg co 2 tyg.(jedno badanie usg ok 80zl) ja ogolnie placilam 50zl za wizyte co miesiac.

Już liczę...siedem miesięcy raz w miesiącu (700zł w tym USG, 3D, płyta, zdjęcia), w dziewiatym miesiącu trzy razy (300zł) + koszty badań krwi, moczu itp. (150zł) Razem 1150zł.

56 pln miesiecznie w tym wszystko. Zapytaj w przychodni czy abonamentu nie mają albo czy pracodawca nie oferuje.

Do po co chodzicie prywatnie... Nikt tu nie płacze, mówimy o kosztach. Stac mnie to chodziłam.

jestem kobietą i byłam w ciąży. Chodziłam państwowo, nie miałam problemów z ciążą więc nie czułam potrzeby chodzenia prywatnie. USG również miałam bezpłatnie. Jestem zadowolona. Nie przesadzaj, że wszędzie czeka się po 5 godzin i trzeba rejestrować się o 4 rano, bo żadna przychodnia o tej porze nie pracuje. Kobieta w ciąży nie jest przez 9 miesięcy chora (chociaż może i tak, skoro od razu idzie na zwolnienie "chorobowe"). Ciężarna czasem też posiedzi dłuzej jeśli trzeba, a w domu to niby co robisz? Leżysz tylko plackiem? No ok skoro zdecydowałaś się chodzić prywatnie to nie narzekaj, że wizyty są płatne. Coś za coś. Fajna mamusia z Ciebie, pewnie te swoje nędzne wulgaryzmy i jad przekazałaś dziecku. Współczuję i jemu takiej mamy, Tobie dziecka które "wychowasz" i wszystkim ludziom dookoła, którzy mają z Tobą kontakt. Co za rynsztok...

Gość mama_wcześniaków
100-150 kazda wizyta (przważnie z USG) 350 usg genetyczne z nagraniem na płytę 500 badania krwi różne... około 2 300 Gdynia

gaja_86 ok jasna sprawa. Mówiłam do ga-de-ry-po-lu-ki

po co chodzicie prywatnie-> po to żebyś miała zagadkę. I nikt nie płacze, ze drogo tylko pisze ile co kosztuje.

Gość ga-de-ry-po-lu-ki
łohohoho taaak jestem patologia i mam w domu malego szatana. i to ty pierwsza zaczelas pluc jadem. kobieto ja sobie nie zmyslilam tej godziny 4. jak masz czas czekac 6-7 godzin (bo od razu o 9 sie nie wchodzi do gabinetu) to ok. gratuluje ze mialas lepiej niz u mnie w miescie. usg tez nie bylo w tym gabinecie. ciaza to nie choroba. i nikt tu nie biadoli ze drogo.

Gość młodamama25
co miesiąc 100zł w tym miałam USG i płytke od 3 mc.Pierwsze badania 170zł potem już groszowe sprawy. Nie odważyłabym sie iśc na kase chorych. Z ciążą wszystko ok. Moja kuzynka chodziła na kase chorych do jakiejś poradni i nie chce pisać co ona przeszła....

Gość hfjfhjafhkd
po co chodzicie prywatnie kobieta sie normalnie pyta o koszty, a ty atakujesz nie wiadomo po co. chyba ta twoja przychodnia nie była az taka cudowna skoro cię tak frustruje, ze niektórzy wolą chodzić prywatnie. i to że narzekamy na ceny nie znaczy, że nas nie stac- wyobraź sobie, że płacę bardzo duże pieniądze na ubezpieczenie zdrowotne i guzik z tego mam i muszę zapłacić drugi raz, żeby miec normalny poziom usług, więc mam prawo nie byc zachwycona kosztami, które ponoszę 2x.

Gość gość
Od razu jak się dowiedziałam że jestem w ciąży (5tc) poszłam na wizytę prywatnie: 70 zł wizyta+ 80 zł USG, dr kazał mi zrobić w tydzień przeróżne badania krwi i moczu oraz cytologie (co pielęgniarka mi wyliczyła na 430 zł- sic!)i kazał przyjść na wizyte za dwa tygodnie- znowu 70 zł. Badań nie zrobiłam, poszłam na NFZ i jestem bardzo zadowolona, termin mam za miesiąc

Gość gość
zależy od lekarza, w Olsztynie np. u dobrego lekarza (a jest takich kilku) wizyta prywatna to koszt od 100 do 200 zł z usg, zależy kto i ile ma pacjentek. Im większe zainteresowanie, tym wizyta ... droższa. DOlicz do tego wszystkie badania płatne, bo od prywatnego za morfologię i mocz zapłacisz. Raz w miesiącu, bywa ze i dwa.