Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnamamba00

Dziecko się trzęsie,telepie!

Polecane posty

Mam problem.Mam corke-7 mies,i od jakiegos czasu zauwazylam ze przynajmniej raz dziennie zdarza jej się..hmm telepac,napręża ciało i sie trzęsie-tak jakby sie zlościła.Czesto zdarza sie to gdy faktycznie sie zlosci ale np przed chwila bawimy sie ladnie i nagle ni stad ni z owąt ona zaczyna. Boje sie ze to cos powaznego.Czy ktos z was spotkal sie z czyms takim ?

Gość nunnc
A co na to pediatra?

Gość nunnc
Skoro się martwisz to może konsultacja z neurologiem?

Gość jfdksbjdfhdgfgvsdkj
Ja się spotkałam. Wykonaj dla córki wszelkie niezbędne badania w tym EEG mózgu.

Gość ohohh
takie objawy moga sugerować padaczkę Skontroluj to u innego lekarza - najlepiej u neurologa.

Gość piękna amber
po prostu trzeźwieje i dlatego ją tak trzęsie

Gość nunnc
no właśnie moja pierwsza myśl to była padaczka.

Gość jfdksbjdfhdgfgvsdkj
No na EEG mózgu kieruje neurolog ;) Zrób termin u neurologa i w razie "W" jakby nic nie wspomniał o EEG to poproś sama.

Gość ostatni moheranin
moze to padaczka

Gość sojka3
padaczka albo coś z mózgiem, lepiej idź do lekarza jak najprędzej, najlepiej do szpitala

Powiem szczerze ze nie wiem czy to padaczka. Wyglada mi to raczej na jakis trik nerwowy..czy spotkalyscie sie z czyms takim u dzieci znajomych itp.?

Gość ohohh
diagnoze napewno postawi lekarz po zrobieniu badan nie zwlekaj z tym - nie wypieraj się od razu że napewno nie, my nie jestesmy tu specjalistami, choć wygląda na "coś" neurologicznego Prosilas o rade wiec odpisujemy - lekarz neurolog koniecznie

Gość alkjsgajalkflv
ale trzęsie się tak jakoś bardzo i dłużej czy to tylko takie lekkie jakby drgawki???? bo tak mi się skojarzyło że moja miała takie właśnie drgawki i też się zaczynałam martwić że coś jej jest... ale okazało się że tak ma jak robi siku...

Córka zaczęła przejawiać dziwne, nurtujące mnie zachowania. Potrafiła zacisnąć obie raczki w pięści, jednocześnie robiąc grymas na twarzy, jakby zaciskała zęby i spinała wszystkie mięśnie na ciele. Coś w rodzaju zachowania, gdy ktoś się irytuje, zaciska pięści i próbuje warczeć ze złości. Po chwili przestawała i robiła dalej to, co wcześniej. Zachowanie to było przeważnie podczas zabawy, kiedy nie powinna być sfrustrowana. Jakoś wydaje mi się to dziwne. sF

Gość jfdksbjdfhdgfgvsdkj
>>czarnamamba, możliwe, że to nawet nie trik nerwowy. Ja z tym przypadkiem spotkałam się osobiście (u mnie totalny przypadek), zaś córka mojej siostry miała tak samo i wyobraź sobie, że po wszelkich badaniach neurologicznych okazało się, że ma problemy gastryczne i nie koniecznie musi mieć zatwardzenie, ale zwłaszcza małe dziecko może mieć po prostu problemy z puszczaniem zwykłych bączków... i się tak napina i telepie. Ale!!! Nie lekceważ tych sygnałów, weź skierowanie do neurologa, postaraj się o wszystkie właściwe badania (jedno z ważniejszych EEG mózgu), a wtedy spokojnie odsapniesz :)

Gość kbbbbbbn,.
czarnamamba00 za przeproszeniem,jestes dla mnei idiotką,ze szukasz na kefe odp.na temat zachowania swojej córki zamaist zasiegnąć porady specjalisty. Idiotko,won do lekarza,a jak jeden lekarz nie da jasnej odp.to won do drugiego i następnego.Co za głupawa matka.

Gość jfdksbjdfhdgfgvsdkj
>>kbbbbbbn,. "czarnamamba00 za przeproszeniem,jestes dla mnei idiotką,ze szukasz na kefe odp.na temat zachowania swojej córki zamaist zasiegnąć porady specjalisty." A ty dla mnie jesteś idiotką, bo nie masz nic mądrzejszego do powiedzenia. Dziewczyna chciała zasięgnąć rady, ale nigdzie nie napisała, że nie wybiera się do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!! Zamknij dziób i idź dokuczać innym!!!!!!!!!

Gość kbbbbbbn,.
jfdksbjdfhdgfgvsdkj a co,niby źle napisałam? Ci co tutaj diagnoze stawiją tez sa niezbyt mądre.Kazda powinna od razu autorkę wygnac do lekarza. Tylko idiotki zasięgają opini na temat zdrowia dziecka,do tego tak małego dziecka na forum.

Pierwsze moje skojarzenie - napady padaczkowe, idz do neurologa,wykonaj badania. A przy porodzie bylo niedotlenienie??Ile punktow miala mala w skali Apgar?

Gość kbbbbbbn,.
jfdksbjdfhdgfgvsdkj autorka była u pediatry,ten powiedział jej,ze wszystko w porzadku.Ja na miejscu autorki odwiedziłabym paru specjalistwo aby byc pewna czy wszystko OK.Ale autorce albo szkoda czasu,a moze szkoda kasy na lekarzy.

Gość autorko
moje bratanek tez tak mial i tez lekarz pediatra olal sprawe poszli do innego nie wiem czy to byl neurolog..... byli tez z nim w centrum zdrowia dziecka z tym efekt? dzis krzys ma 3 lata i niestety dziecko ma padaczke .... lekarze mowia ze moze to minac mu (choc ja w to nie wierze) strasznie jest patrzec na male dziecko jak ma ten atak a atak moze miec zawsze... podczas zabawy, kapieli...... u krzysia zaczelo sie to jak mial mniej wiecej pol roku NIE BAGATELIZUJ SPRAWY - TWOJEMU DZIECKU POTRZEBNA JEST POMOC

do autorko, padaczka moze minac w okresie dojrzewania lub sie nasilic roznie bywa ale zdarza sie,ze minie:) badzcie dobrej mysli:)

Gość kbbbbbbn,.
autorko autorka woli na kafe spedzac czas i żal jej kasy.Po co ma po lekarzach chodzic,woli o diagnoze zapytac na kafe,to nic nie kosztuje,a i czas mile spędzi. Jakby byął troskliwą matką to juz dawno by była u specjalisty,nawet prywatnie.

kbbbbbbnn nie podsumowuj tak latwo ludzi,dziewczyna pyta czy ktos mial podobna sytuacje,to nie znaczy,ze nie chce pojsc do lekarza chyba prawda? moze uspokoila ja pediatra,ze jest wszystko ok.Ale dla mnie to jakis beznadziejny pediatra i tyle! Do lekarza i tyle.Nawet prywatnie jak da rade finansowo.

Gość kbbbbbbn,.
Mam prawie dorosłe dziecko i jemu jak sie coś dzieje,to szybko reaguje,a co dopiero jakby dzeicko miało 7 miesiecy.