Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnamamba00

Dziecko się trzęsie,telepie!

Polecane posty

Gość kbbbbbbn,.
hot mama BB zauwaz,ze autorka napsiała"Mam problem.Mam corke-7 mies,i od jakiegos czasu zauwazylam ze przynajmniej raz dziennie zdarza jej się..." Od jakiegos czasu oznacza,ze trwa to juz kilka dni,amoz enawet kilkanascie. Byął tylko u jednego lekarza,nie kwapi sie isć do specjalisty.A dziecko ma TYLKO 7 miesięcy.

Gość jfdksbjdfhdgfgvsdkj
>>jfdksbjdfhdgfgvsdkj "a co,niby źle napisałam? Ci co tutaj diagnoze stawiją tez sa niezbyt mądre.Kazda powinna od razu autorkę wygnac do lekarza. Tylko idiotki zasięgają opini na temat zdrowia dziecka,do tego tak małego dziecka na forum." Ona tu przyszła po radę, aby się po prostu przekonać i nie znaczy to, że trzeba ją wyzywać od idiotek. Nigdzie nie napisała, że do lekarza nie pójdzie, a poza tym każdy (większość) jej radzi aby udała się do specjalisty. Rozumiesz czy nadal masz blacjout? ;)

Gość kbbbbbbn,.
hot mama BB choroba,szczególnie u dzeci moze przebiegac w rózne sposoby,u jednych moze byc cos bąłhego,u drugiego cos cięzkiego. Kazdy organizm reaguje inaczej,wiec lekarze sa od diagnozy i leczenia,a nie forum.

Gość kbbbbbbn,.
jfdksbjdfhdgfgvsdkj autorka nie napsiała,ze do lekarza nie pójdzie,ale pofatygowała sie tylko do wizyty u 1 lekarza,zamaist od niego wyjsc i pójsc na drugi dzien do następnego i to spe\cjalisty,nawet pąłcąc za wizyte. U aurorki dzecka takie zachwoanie trwa juz jakis czas,wiec nie trwa to jedne,dwa dni,wiec autorka maiął czas aby odwoiedzic specjaliste,ale do tego trzeba checi.

Gość neurolog
100% parkinson

Gość jfdksbjdfhdgfgvsdkj
A skąd wnioskujesz, że ona chęci nie ma? Daj spokój... epilepsja to nie choroba śmiertelna nawet choćby, a terminy u specjalistów, to też nie tak dzień po dniu. Zostaw ją w spokoju. Przyszła, napisała, poradzili jej i najpewniej uda się do specjalisty, gdyby miała olać dziecko, nie pytałaby w ogóle.

Gość lkqqhnnn
jfdksbjdfhdgfgvsdkj jakby miała chęci,to by juz dawno odwiedział lekarzy,anie tylko lekarza. U specjalistów kolejki na ubezpieczalnie,al edziecko 7 miesięczne ważniejsz eniż pieniądze,wiec z takim małym dzieckiem idzie sie prywatnie do lekarza,a prywatnie szybko się u specjalisty można znaleźć.

Gość kbbbbbbn,.
Zawsze kiedy czytam takie tematy po prostu mnie nosi.Wiem,ze internet i rózne fora to skarbnica wiedzy i porad,ale matki w dzisjeszych czasach sa zaślwpione netem i zamaist szybko reagowac na rózne zdrowotne nieprawidłowosci,to przeciągają wizytę u lekarzy. Np.wiele razy czytałam posty matek,których dzeci miały 40 stopni goraczki,a one zamiast jechac na pogotowie czy do lekarza wypytywały się forumowiczek co mają zrobic.Ja mam juz starego konia,ale jak 40 stoppni gorączki czasami dostanie,to jedzie sie z nim do lekarza,na pogotowie,a nawet pogotowie sie do niego wzywa.Jakby moj stary kon dostał jakeigos telepotania ciała,to godziny bym spokojnie nie wysiedzia,tylko po specjalistach ąłziął nie baczac na koszty.A na kompa to szkoda by mi było wtedy marnowac czas.

Gość jfdksbjdfhdgfgvsdkj
Mnie to się pisać już nie chce, bo tu wszyscy to chodzące ideały, którzy do specjalisty już na drugi dzień zapierniczają ;)

Gość kbbbbbbn,.
jfdksbjdfhdgfgvsdkj nie jestem ideałem,ale jakbym miała dziecko 7 miesięczne,to na pewno bym taką idiotka jak autorka nie była. MOge sie załozyc,ze autorka lekarza p[ediatry nie wypytywała w szczegłłowy sposób dlaczego tak sie z jej dzeckiemdzieje etc.Lekarz na pewno "załatwił" ja po łepku,a ona nie maiął śmiałosci drązyc temat.

Gość kbbbbbbn,.
jfdksbjdfhdgfgvsdkj wybacz,ale sa pewne zachwoania chorobowe,które wymagaja szybkiej diagnozy i wdrozniea leczenia. Lepiej dmuchac na zimne,bo zdrowie,szczególnie małego dziecka to nie żarty.Lapiej byc czasami panikarą .

Gość jfdksbjdfhdgfgvsdkj
A co ty myślisz, że każdy człowiek jest normalnie geniuszem domysłów??? Ile w Polsce i na świecie jest przypadków, że ludzie ufają lekarzom, a wychodzą z tego popierduły? Może lekarz pierwszego kontaktu ją uspokoił, a ona nadal niepewna przyszła tu zapytać??? Wiesz co... nudzi ci się? Weź wydaj na prywatne badania genetyczne... wtedy będziesz miała tą pewność na jakie ciężkie choroby możesz zachorować. No bez jaj ludzie!

Gość kbbbbbbn,.
jfdksbjdfhdgfgvsdkj szkoda,ze autorka zniknęła,bo zadałabym jej szereg pytan dotyczacych jej wizyty u lekarza pediatry i moge sie załozyc,ze na niewiele odpowiedziała by twierdząco. Zegnam.

Moja siostra cos takiego miała kiedy miała półtora roku ale tylko przez kilka dni na szczęście. A było to od przestraszenia, tak lekarz stwierdził. I rzeczywiście przypomnieliśmy sobie że dzień wcześniej jadła budyń i nabrał ze środka miseczki gorącego i połknęła :o strasznie ryczała, ale potem nic jej nie było, a na drugi dzień miała juz właśnie kilka razy takie tiki a po kilku dniach zapomniała i przeszło.

to moze opowiem o mojej ninie. nina ur sie 2tyg po terminie przez inseminacje w drugiej fazie porodu nie moglam ur. glowki cofala sie kiedy wreszcie udalo sie urodzic zostaly barki palcami polozna je odblokowywala udalo sie lecz nina byla bardzo slaba raczki nozki i glowka zwisaly jej a polozna uspokoila mnie tylko ze dziecko jest zmeczone nie plakala odrazu. na drugi dzien infekcja rosnie jej crp i antybiotyki dozylnie bo jak inaczej takiemu dziecku. wyszlysmy do domu wkoncu po paru tyg nina sie krzywi w litere c okazalo sie kreczem szyi i wmozonym napieciem miesniowym rehabilitacja. nina miala 10 miesiecy jak zaczela przewracac sie z plecow na brzuch i odwrotnie nie raczkowala wszystko inne robila w miare w normie. zamiast raczkowac kominowala inaczej jezdzila pupa za krzeslem pozniej opanowala sztuke popuchania sie nozkami na pupie koniec rehabilitacji wszystko niby ok poza jednym wiedzialam ze nina ma jakis problem uspokajali mnie niektorzy ze nina jest madra wspaniala dziewczynka a ja widzialam jej zachowania napinanie nozek raczek machannie nimi mimika twarzy wygladalo to jak niewybrazalne emocje przypominalo dzieci z autyzmem lecz mowa dziecka jest wspaniala kontakt z nia tez jest otwrta i nie boi sie zagadywac obcych psycholog tez uspokaja zaczynam myslec ze mam paranoje ze moze faktycznie jest w porzadku kiedys mowilam o tym naszemu neurologowi moze moj blad ze tylko opowiedzialam a nie pokazalam filmow mowi ze jeszcze moze tak robic teraz ma 3 lata skonczy w grudniu 29 mamy eeg ma w napady nieswiadomosci najprawdopodobniej padaczka.

Gość gość
Moj trzytygodniowh syn tez mial taki atak. Pediatra nic nie stwierdzil bo nie jest neurologiem.Zapytal ile je. A jadl 110-120 ml co 3 godz. Stwierdzil ze bardzo dobrze ze duzo je. Ale atak sie powtorzyl i byl straszny. Przyjechalo pogotowie i trafilismy do szpitala. A tam sie okazalo ze dziecko jest przejedzone bo powinirn jesc 50-60 ml co 2 godz. I jego zoladek takich ilosci jedzenia nie ogarnial. Wszystkie badania mial idealne. Badal go neurolog, okulista, pediatrzy(chyba z szesciu). Wiec nie gadajcie tu o padaczkach i innych bo powod moze byc rozny i z roznych powodow.