Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniapor

Problemy neurologiczne a refundacja szczepionek

Polecane posty

Gość aniapor

Witam! Mam rocznego synka, niestety przez jego ciągłe przeziębienie, i poażniejsze choroby nie dokończylismy jeszce podstawowych szczepien (tężec, błonnica, krztusiec). W międzyczasie pojawily sie problemy naurologiczne min poszerzone przestrzenie podtwardowkowe. 2 pierwsze szczepionki bralismy skojażone 3 w 1. Lekarz nasz naurolog dal nam zaświadczenie że jakiekolwiek szczepionki którę będziemy brac maja byc aceluralne, bo synek jest z tzw grupy ryzyka. Czy to znaczy że będziemy miec refundowane szczepienia . Bop ja do konca nie wiem jak to wyglada???? Prosze o odp.

Gość mama_wcześniaków
dlaczego chcesz szczepić dziecko powikłane neurologicznie???? i co to za neurolog Tobie doradzał??? Moje miały powikłania i wystawione zaświadczenie o zakazie szczepienia , a badał je i wystawiał zaświadczenie ordynator neurologi dziecięcej z dobrego szpitala (choć prywatnie).

Gość aniapor
Nam nasz nerolog powiedzial ze przecwskazan do szczepien nie ma, I ze szczepionki sa po to zeby szczepic, tylko ze szczepionka aceluralna. Tak wiec juz sama nie wiem :((((

Gość 3012930213
dobrze wiedziec, mam ciężko chore dziecko i zawsze było szczepiane normalnymi szczepionkami, nikt mi nawet nie powiedział, że mozna innymi... Ma zespół westa... ze szczepionkami nie ma zartów, znam jedną dziewczynkę co ma taką samą chorobę jak moje dziecko, prawdopodobnie od sczepionki

Gość osjsuususs
zespół westa to choroba genetyczna a nie szczpionkowa

Gość aniapor
Mój synek miał poszerzone przestrzenie podtwardówkowe, jeżeli by one rosły to byłoby podejrzenie wodogłowia, ale na całe szczeście zaczęły się zmniejszać. Ale jest to jednak dziecko ze zmianami neurologicznymi. Nasz neurolog powiedział że przeciwskazaniem do szczepień jest padaczka i zapalenie mózgu. A takie dziecko jest w tzw. grupie ryzyka, i że trzeba szczepić bo po to są szczepionki ale właśnie tymi aceluralnymi. Jutro idę do pediatry to wszystkiego się dowiem. Bo sama juz mam jakieś małe obawy :(