Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala mi nie wie nic

staż ...23456

Polecane posty

Gość mala mi nie wie nic

jestem na stażu umowa na 6 miesięcy ? co pozniej ? przedłużenie umowy znaczy skladac podanie o pzredłużenie stazu czy po 6 miesiacach tak słyszałam nalezy mi się zatrudnienie ? na okres 3 miesiecy ?

Gość nuaas
jaki to staż? Z PUP??

Gość mala mi nie wie nic
no dostałam staż z urzędu pracy 6 miesięczny, w urzędzie miejskim i teraz nie wiem czy mi sie należy 3 miesieczne zatrudnienie bo słyszałam ze po okresie 6 miesięcy tak jest.

Gość nuaas
Czy będzie przedłużenie to zależy od tego czy PUP ma na to pieniądze. A co do zatrudnienia to nie licz na to. Po pierwsze to w urzędach na każde stanowisko są konkursy a nie zatrudnianie z marszu a po drugie właśnie urzędy mają tendencję do organizowania sobie darmowych pracowników stażystów. Jeden staż się kończy to biorą następnego za darmo. Nie ma żadnego obowiazku zatrudniania stażystów.

jeżeli to jest staż w urzędzie publicznym, to nic Ci się po nim nie należy. zwykle w przypadku firm prywatnych pracodawca się zobowiązuje zatrudniać po stażu, ale instytucji państwowych to nie dotyczy, bo w nich i tak obowiązuje ustawowo prowadzenie naboru na zasadzie konkursu i nie można kogoś przyjąć do pracy po stażu bez konkursu. możesz co najwyżej starać się o przedłużenie stażu.

Gość pisz podanie o zatrudnie
bzdury jedna moja kolezanka zostala po stazu w starostwie, drugaw urzedzie gminy a trzecia zusie wszystkie mialy staz pup. teraz tam pracuja

Gość nuaas
A skąd wiesz że nie ogłosili wtedy konkursu?? Wiadomo że znajomości (w tym przypadku po stażu) dużo dają więc może i dlatego zatrudnili twoje koleżanki. W urzędach takie są zasady naboru -wszystko poprzez konkursy. wiem bo sama znam dziewczynę po stażu zatrudnioną w urzedzie ale wcześniej był ogłoszony konkurs i ona ten konkurs wygrała. Ale tak czy inaczej nie ma obowiazku zatrudniania.