Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjhgfdjhgfds

czy ktos sie orientuje

Polecane posty

Gość kjhgfdjhgfds

czy mozna miec cesarke na zyczenie i jak to sie zalatwia?

Gość nuaas
Opcje są dwie: -płacisz za cc, -znajdujesz lekarza, który ci wyda zaświadczenie z przeciwwskazaniami do sn.

Gość yur6etsg
cooooooo? po co? ksiezniczka woli sie nie wysilac?:d

Gość tttttttttt
na chuj dziecko robilas jak sn nie umiesz?

Gość kjhgfdghjk
zadalam pytanie do powaznych ludzi wiec jak sie komus cos nie podoba to nie musi pisac chce cesarke i koniec mam swoje powody

Gość kjhgfdghjk
nuaas jesli chodzi o zaplacenie to zaden problem ale komu itd itp

Gość nuaas
No to już musisz sie zorientować jak sprawa wygląda w twojej okolicy. Może są jakies prywatne kliniki, które robią bez problemu cc za opłatą. Czasem można i w szpitalach państwowych dać kasę i ci zrobią cc. Ale jak napisałam musisz rozejrzeć sie jak to jest tam gdzie chcesz urodzić.

Gość do kjhgfdghjk
ja chcialam cesarke. rodzilam w prywatnej klinice. po prostu poszlam do lekarza i powiedzialam ze chce u nich rodzic ale chce cesarke. kazal mi sie dwa razy zastanowic, troche chcial mnie dowieść od tego pomyslu, ale jak sie nie dalam to dal mi skierowanie do swojego kolegi ortopedy. poszlam powiedzialam ze ja po zaswiadczenie ze musze miec cc, on raz dwa wypisal ze mam dyskopatie i po wszystkim. inna sprawa jest taka ze teraz zrobilabym wszystko by cofnac czas bo takiego bolu jak po cc nie przezylam nigdy. 3 tyg nie moglam sie ruszac... jak bede chciala miec kolejne dziecko to znow bede musiala cc... nie polecam. chcesz, to mozemy o tym pogadac bardziej szczegolowo, chociazby tu. ale mowie powaznie. to nie jest takie hop siup.mam 23 lata, nie chcialam miec rozklapiochy, balam sie ze dziecko mi sie zaklinuje jak mojej siostrze i beda musieli kleszczami wyciagac, balam sie porodu, wszystkiego sie bałam. teraz chciałabym cofnac czas i miec wtedy wiedze taka jaką mam teraz...

Gość kjhgfdghjk
no mam nadz bo nie wyobrazam sobie inaczej a jesli leczylam sie na kregoslup i choruje na dyskopatie to moze ortopeda wypisac zaswiadczenie bo przy moich problemach z kregoslupem umarlabym z bolu przy porodzie

Gość kjhgfdghjk
wiadomo zawsze jest ryzyko ale np moja siostra miala 2 cesarki i bylo naprawde ok a kolezanki po porodach normalnych tragedia co sie dzialo a ja mam problemy z kregoslupem i wiem ze bez tego czasami wyje z bolu..

Gość Mejew89
ja na przyklad mam przepukline pepkowa po 1szej ciazy i musze miec cc... jak masz problemy ze wzrokiem to podobno tez mozna miec cc

Gość do kjhgfdghjk
jesli masz problemy z kregoslupem to bez łaski powinni zrobic Ci badania i jak jest taka koniecznosc to wszedzie zrobia Ci cc. moje kolezanki tez cc znosily dobrze. o porodach sn slyszalam okropne rzeczy-ze 12h rodzila, ze popękała, że przez miesiac usiąść nie mogla. ale uwierz mi! to jest nic przy bólu jaki masz po cc. 3 tyg nie moglam sie ruszac, po 1,5 miesiaca przestalo zupelnie bolec, dopiero po 3 mcach mozna zaczac cwiczyc np brzuszki... uwierz mi dziewczyno-mozesz tego strasznie zalowac.

Gość do kjhgfdghjk
tak , ale to musi byc konkretna wada oka, odklejająca sie siatkówka i wtedy pod wpływem sily parcia mozesz oślepnąć...

Gość kjhgfdghjk
rozmawiajac z kolezankami itd te po cesarce sa zadowolone itd a te po naturalnych nie chca wiecej dzieci ja mam tak straszne bole przy dyskopatii ze dziekuje za taki horror

Gość kamcia1507
Zgłoś się do prywatnej kliniki, nie będzie problemu

Gość bla ble bli blo blu
jak masz problemy z kregoslupem to wszedzie ci zrobia cc

Gość To cholernie trudne...
Sa szpitale w ktorych możesz miec cesarke na zyczenie ale za to płacisz a sa takie kiedy to musza sie pojawic przeciwskazania. Niestety wiecej szpitali jest za ta druga opcją bo nasz kraj nie jest rozwiniety dobrze pod tym wzgledem. Swoja droga nie wolisz rodzic naturalnie? Skoro jestes zdrowa to chyba lepiej jest urodzic naturalnie niz przez cc.

Gość Mejew89
Ja i tak bym nie urodziala sn bo mam dluga bardzo dluga szyjke macicy i malutki nie przeszedl by przez kanal albo by mi pekla :/ ja uwazam ze i sn ma zalety i cc.. Ja po 1szej ciazy po cc doszlam szybko do siebie i wcale tak bardzo nie bolal mnie brzuch.. wszystko zalezy od wieku i od tego co dla kogo jest bolem.. KAzdy jest inny i podjecie dzecyzji o sn czy cc powinno byc idnywidualna sprawa :)

Gość prrrr szalona
kolejna mloda pinda ktora sobie cc wymyslila...

Gość Mejew89
przeciez przy cc dziecko tez sie nie meczy tak? a poza tym nie ladnie tak kogos obrazac... jak to mowia "sa ludzie i ludziska" :)

Gość kjhgfdghjk
czemu mnie obrazasz mam 29 lat i mam prawo do wyboru szczegolnie majac problemy ze zdrowiem

Gość kjhgfdghjk
jak sie cos komus nie podoba nie musi czytac i komentowac interesuja mnie normalne ludzkie odpowiedzi i dziekuje za takie rowniez