Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola___z_S

od kiedy można zacząć nosić dziecko w nosidełku?

Polecane posty

Gość Ola___z_S

Witajcie :) Tydzień temu urodziłam córeczkę. W prezencie od kolegów z pracy dostałam nosidełko. Jest na nim napisane, że można nosić już noworodka, ale ja mam wątpliwości. Jest tam co prawda taki "zagłówek" (nie wiem jak to opisać), to znaczy, że główka nie jest poza nosidełkiem (takie jakby oparcie na główkę). Ale jak się idzie to jednak są jakieś delikatne wstrząsy i nie wiem czy to nie zaszkodzi (główka nie "podskakuje"?). Czy lepiej poczekać, aż kręgi szyjne i kręgosłupa będą silniejsze? Oj wiem, wiem, głupie :) ale może poradzicie?

Gość nuaas
dziecko ma być w tym noszone w pionie?

Gość Ola___z_S
tak, bo tam chyba nie ma innej opcji

Gość nuaas
Pytałam bo są inne do noszenia w stylu chusty (ale nie trzeba wiązać). Jeśli to jest takie nosidełko to absolutnie odpada bo -noworodek nie trzyma sam główki, kręgosłup też nie da rady przy takim obciążeniu. A jeszcze nóżki będą za bardzo wygięte na boki. Takie coś to mozna dopiero gdy dziecko trzyma główkę i ma sztywny kręgosłup.

Gość Ola___z_S
dziękuję nuaas za odpowiedź. Tak myslałam, że za wcześnie. Ale prezent fajny, na pewno się przyda :)

Gość teodorcia
Ja zaczelam kilka dni po urodzeniu. niektore nosidla dla potrzeb noworodkow maja dodatkowa wkladke,bo bez niej noworodek by latal tam w srodku.

Gość zalezy jeszcze w jakim nosidle
jak masz jakies bezfirmowe tanie to nie ryzykuj, a jak masz porzadne np. bjorna to postepuj zgodnie z instrukcja, bo one sa juz bezpieczne dla nororodkow

Gość zalezy jeszcze w jakim nosidle
te sprawdzone i polecane maja przedzialy wagowe i tego sie nalezy trzymac. jak dziecko przekracza prog wagowy wskazany w instrukcji to mozna nosic

Gość dcnjfnrkwe
Moim zdaniem lepiej na razie sobie odpuść- jeśli chcesz nosić to lepiej w chuście. Jak będzie większe dziecko to ok- na pewno się przyda. Sama właśnie oczekuję na przesyłkę z nosidłem ale moja córeczka na 7 mcy. Możesz poczytac w necie jakie nosidła są bezpieczne. Albo ewentualnie właśnie poczytaj o hustach- ja sama mam ale praktycznie małej nie nosiłam bo nie chciało mi się tego wiązać. Ale może Tobie bedzie to odpowiadać, albo wybierzesz np kółkową i będzie łatwiej ;)

Gość hjiuhnjuhgfjkjhygtf
a znacie jakies nosidla dla 3miesiecznego bobasa?

Gość toootooo
up

Gość dcnjfnrkwe
ja szukałam dla mojej małej jak miała ok 3 msce ale raczej nie polecano w necie. Jeśli juz to chusta. Ewentualnie nosidła firmy Tula. są do niech wkładki dla małych dzieci.

Gość dcnjfnrkwe
dokładnie takie. są drogie ale jedne z najlepszych. Ja dla większej mam zamówione womar eco- też ergonomiczne ale dla mniejszych dzieciaczków podobno za duże (topią się w nich)

Gość toootooo
kosmicznie drogie;//

Gość dcnjfnrkwe
dlatego ja zrezygnowałam i poczekałam aż mała dorośnie do womara eco. Mi zależało, żeby to było ergonomiczne, bo nie chce jej za parę lat kręgosłupa leczyć

Gość toootooo
a ile ten womar?

ja mam ergonomiczne nosidelko firmy BECO Butterflay 2 i jestem bardzo zadowolona, ale po mimo tego, ze ma wkladke dla noworodka to ja nie ryzykowalam i nie nosilam od urodzenia malej. Slyszalam, ze mozna nosic najwczesniej od 16 - 18 tyg a najlepiej gdy dziecko juz siedzi. Corka ma 6,5 mca i nosze ja od niedawna jakies 3 tyg, ale na krotkie dystanse np. Spacer z psem, odprowadzenie syna do szkoly.

Gość dcnjfnrkwe
womar 230 z przesyłką na allegro. już dostałam i jestem bardzo zadowolona- mała fajnie siedzi (w sumie jak w chuście, tylko dużo szybciej zakładam) i nie czuje jej ciężaru ( a w chuście czułam te parę kilo). Wiem, że te nosidełka są w niektórych smykach. Warto poszukać i sprawdzić na dziecku. Ja zaryzykowała i nie żałuje.

Gość marika163
W pozycji polonowej można nosić dziecko gyd dziecko potrafi siedzieć, ale od urodzenia można nosić w chuście. Ja swoiją kupiłam w http://www.2o2.pl/, teraz przymierzam się do nosidełka ponieważ mała ma już 4 miesiące:)

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyy
a od kiedy 4 miesięczne niemowlę potrafi siedzieć? moje dziecko bardzo szybko się rozwija (w wieku 6 miesięcy zaczęło wstawać) ale robiło to SAMO bez mojej pomocy. dziecka w wieku 4 msc nie należy sadzać!!!!!

Gość nudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja pitole następna chce dziecku kręgosłup zrujnować!