Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała mała mi

Chudnięcie w ciąży?

Polecane posty

Gość mała mała mi

Jak w temacie. Czy znajdą się tu kobiety, które schudły w ciąży? Z jakiego powodu chudłyście? Ile kg ubyło? Ma to wpływ na Wasze dziecko? Ja jestem w 25 tygodniu ciąży. Przez pierwsze 4 miesiące wymiotowała kilka, kilkanaście razy dziennie. Ubyło mnie 9kg. Potem przybrałam 4 ale w ciągu ostatniego tygodnia znowu schudłam bo mam cukrzycę ciążową no i w związku z tym jestem na diecie.

Gość do mała mała mi
a jaką miałaś wagę wyjściową? Co na to twoj lekarz prowadzący? Wyniki krwi w normie?

Gość mała mała mi
Ważyłam 81 więc "kilka" kg za dużo. Mój lekarz nie jest zadowolony ale mówi, że nie jest źle bo wyniki badań mimo, że spadają to są nadal w normie. Czy Ty schudłaś w ciąży?

Gość do mała mała mi
tak, ale tylko na początku schudłam 4kg, ale zaczynałam z wagą 48kg/169cm

A jak jest teraz? Ile na "+" albo "-"? Urodziłaś już czy jesteś jeszcze w ciąży?

moja kolezanka chudla w pierwszych miesiacach ciązy - ale ona w tym czasie sie rozwodzila i miala mega stresowa sytuacje - przez to dorobila sie anemii :( ale jakos po 4 miesiacu ciazy zaczela trzymac wage a dziecko okaz zdrowia :)

Najpierw schudłam 4 kg (w miesiąc) - wymioty, gdy już się unormowało to nadrobiłam te 4 plus kolejne 3 kg. Teraz od 3 tygodni jestem na diecie i znowu schudłam. :(

Gość mała mała mi
Niko a co na to Twój ginekolog i diabetolog? Mnie pozwolono schudnąć na diecie max 2 kg. Tyle, że od niedzieli schudłam już prawie 1 kg.

Ginekolog mnie opier.... diabetolog powiedziala ze tak bywa a ja nie wiem co robic. Moze za malo jemy? Ja zapasiku tez za duzo nie mam...

Gość mała mała mi
Ale jak zjesz za dużo to cukier skacze. Ja usłyszałam od lekarzy, że najlepiej jak przytyje 5 kg do końca ciąży. Tylko jak to zrobić na diecie?

Wlasnbie wiem, dlatego ja juz jem co 1.5 h... i z nadzieja wchodze na wage. A co zjadasz w ciuagu dnia i ktory to tydzien?

Gość mała mała mi
dziś były parówki z pomidorem i papryką, potem brzoskwinia a na obiad 2 jajka sadzone bez tłuszczu, kalafior gotowany i kasza jaglana.

U mnie jak na razie: - parowka, kromka chleba, pomidor, kawalek papryki zoltej - kanapka z wedlina, kawalek papryki czerwonej, ogorek - jogurt naturalny i nekarynka - 4 vasy z serkiem topionym - zupa ogorkowa Teraz robie mieso z kasza i fasolke... Niby nie jestem glodna, ale nie tyje...