Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonaolivka

kolka nerkowa! pomocy!

Polecane posty

witam może ktoś tutaj mi pomoże? mam dziwny problem, kilka godzin po cesarce dostałam kolki nerkowej teraz to wiem bo boli w tym samym miejscu i tak samo, wtedy myślałam że boli mnie po cięciu, ale do rzeczy minęło 6 miesięcy karmiłam i nic mi nie było, przestałam karmić i dostałam okres i na drugi dzień się zaczęło, ból nie do opisania nie mogłam się ruszyć a nawet wstać z łóżka bałam się że to wyrostek albo co gorsza coś mam w brzuchu po zabiegu lub coś z jajnikiem, męczyłam się dwa dni i poszłam do ginekologa co się dzieje zrobił usg i stwierdził piasek lub zastój w moczowodzie, kolkę nerkową. Miesiąc później okres i to samo znowu ból itp jadłam no-spe forte i dużo piłam nie pomagało ale po kilku dniach przeszło. Przy kolejnym miesiącu męczarni w czasie okresu poszłam do urologa, zrobił usg i nic nie wyszło żadnych kamieni, jedynie dowiedziałam się że jestem obciążona genetycznie kamicą. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem żeby tylko w czasie okresu pojawiała się ta kolka??? to trwa już pół roku!!teraz już odczuwam tylko niewielki ból ale nadal co miesiąc jest tak samo jak w zegarku, piję butelkę wody dziennie i inne płyny, chodzę często do łazienki a nadal mnie tam boli

Gość bhamber
masz przerąbane. Nie zazdroszczę. Kąpiele sobie rób ciepłe w wannie to osłabią ból.

Gość bhamber
a no chyba, że te diety negatywnie podziałały. Takie dziwne odżywianie wcale dobre nie jest.

Gość wrednamalpa27
miałam kolkę nerkową i myślałam że rodzę nie zazdroszczę

Gość malena//
Miałam kolkę, brałam scopolan, furagin i piłam fitolizynę- po pewnym czasie przeszło i nie wróciło :)

Gość nou nou
A może to nie kamica a endometrioza? Ból właśnie się nasila podczas okresu. Miałam atak kamicy i bolały mnie plecy jednostronnie i promieniowało do podbrzusza. Na usg wyszły kamienie.

Dziękuję za odp mój problem z dietą nie ma nic wspólnego ;) Jak już pisałam ból odczuwam tylko podczas okresu reszte miesiąca nic się nie dzieje dlatego to mnie dziwi, kamieni nie mam po usg jedynie gin stwierdził ten zastój w moczowodzie teraz nie wiem do jakiego specjalisty iść z tym problemem czy znowu do ginekologa? bo urolog to tylko kase wziął a nic nowego nie poradził, stosowałam już gorące kąpiele no-spe forte i furagin nawet ciepłe okłady, teraz ból jest łagodny ale nadal co miesiąc to samo :(

Gość gość
Witam.dzisiaj przeżywalam ten sam koszmar tylko u mnie tak 1-2 dni po okresie miałam z pół roku spokój i na nowo ....koszmar,a po porodzie bardzo lekkim,na drugi dzień dostałam kolke to lekarz mi powiedział że od cewnika ha ha ha...pielęgniarka się zlitowała o zastrzyk dała.współczuję i solidaryzuję się z cierpiacymi.:(

Gość pamelciakojat
Przeżyłam ten koszmar przed chwilą pierwszy raz w życiu, obudziło mnie ostre łupanie, już myślałam żeby wzywać karetkę i szykowałam się na zgon... Przeszło niedawno po 1,5h, po oblewaniu się ciepłą wodą pod prysznicem, od razu było lepiej, zresztą sporo równeż się naczytałam na ten teat np https://adamed.expert/lagodzenie-objawow-kolki-nerkowej/

Gość reńka75
pierwsza kolka nerkowa jest straszna, bo nie wiadomo co się dzieje. U mnie pojawiła się kilka razy, więc wiem że leki rozkurczające i przeciwbólowe doraźnie dadzą radę. Później wizyta u lekarza i często leczenie przez niego przepisane oraz walka z kamieniem. Dopiero niedawno zdecydowałam się, by bardziej zadbać o profilaktykę i piję fitolizynę w paście, która działa moczopędnie i pomaga usunąć złogi, chroni przed ponownym powstaniem kamieni. Dbam też o dietę, wyeliminowałam sporo produktów i liczę, że problem nie nawróci. USG nerek wychodzą teraz o niebo lepiej, więc widzę światełko w tunelu ;)