Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wciazyjestem

jak uzbroic sie w cierpliwosc ? jestem w ciazy-rzadko mam USG

Polecane posty

Gość wciazyjestem

jak sie uzbroic w cierpliwosc? mialam do tej pory jedno USG, a zaczal mi sie 5 miesiac. mialam badania prenatalne miesiac temu na ktorych wszystko bylo w porzadku, kolejne mam za miesiac. irytuje mnie to czekanie a jednoczesnie martwie sie czy wszystko jest OK !!

jakie badania mialas prenatalne ?? usg ,czy testy z krwi i amniop ?? ja jestem w 29 tc i mialam dopiero 2 usg i tez zdycham z nerwow ..ostatnie mialam w 23 tc a teraz bede miec to ost w 32 tc i juz ledwo moge wytrzymac ..ile masz lat ??

Gość wciazyjestem
badania mialam te nieinwazyjne - USG przez brzuch, mam 24 lata :) kurcze, tez rzadko masz usg, jak to wytrzymac ? ehh jeszcze miesiac czasu w 22 tyg bede miala kolejne

to jestesmy w tym samym wieku ;-);-) no ,ciezko jest ,ale jakos wytrzymuje ,polowkowe w 23 bylo i teraz w 32 bede miec ..ja tego usg prenatalnego niestety nie mialam ,bo za pozno bylo wiec tak tylko zerknal lekarz ,bo pomiarow przeziernosci i nosa nie mogl obejrzec ,bo spoznilam sie tydzien ehh myslam ,ze tydzien nie zrobi roznicy nie mialam pojecia ,ze to okreslony czas na to badanie ..aha no i w 7 tyg mialam usg aby potwierdzic ciaze ,ale to trwalominute ,czy pol to nie licze ..no i polowkowe w 23 to mialam konkretniejsze z ogladaniem narzadow..a chodzisz pryw ,czy na fundusz ?? wiesz zawsze jak chcesz to mozesz isc gdzies jeszxze na usg w miedzyczasie ..

Gość wciazyjestem
maz mi mowi ze mam byc cierpliwa i nie ide... :/ chodze panstwowo, a Ty ?

tez chodze panstwowo ,za usg place tylko ,no i za test potrojny placilam 200 zl ,bo chcialam sobie zrobic ..niestety moj lekarz odchodzi z przychoddni ,we wto byl ost raz i reszte ciazy chce kontynuowac gdzies prywatnie u jakiegos spoko lekarza

zając się czymś - nie masz powodów do niepokoju:) w pierwszej ciąży miałam pierwsze USG dopiero w 16tyg. potem źle wyszły testy krwi i potem od 20 tyg. miałam USG co dwa, trzy tygodnie, ale musiałam wytrzymać do końca ciązy, żeby miec pewność, że syn urodzi się zdrowy... w drugiej były już tylko 4 USG, a to i tak o dwa więcej niż mają kobiety bez problemów:) cały czas wierzyłam, że wszystko idzie dobrze:)

myśleć pozytywnie i nie dopuszczać do siebie myśli, że coś może być nie tak ;)

ex-D Bill. a Ty czemu nie mialas usg tego 11-13.6 dni ,bo ja go nie mialam ,bo tydz za pozno poszlam ,a Ty ?? i te testy z krwi robilas z ciekawosci dlatego ,ze nie zrobilas tego usg ??

amanda - mieszkam w Szkocji - akurat wtedy był obsuw z terminem - nie wiem, czy mieli za dużo ciężarnych, czy co, w każdym razie wtedy i tak przezierności tutaj nie robili, test z krwi jest w standarcie (możesz odmówić jak go nie chcesz, ale zrobiłam, bo byłam po 30tce)... amnio nie zrobiłam, bo i tak nie byłabym w stanie przerwać ciązy, doszłam do wniosku, że jakoś wytrzymam i wytrzymałam... czasami było cięzko - jak poszłam na zajęcia na basenie, a tam obok cwiczyła grupa dzieci z ZD to trochę osłabłam, ale generalnie przez większość czasu udało mi się zachowac nastawienie, że będzie ok i nie denerwowałm się za bardzo, ale przepisu jak to zrobić nie ma - bardziej to chyba kwestia charakteru...

Dopóki dzidzia nie zaczęła szaleć w brzuchu też cały czas chciałam sprawdzać co się dzieje. Myślenie czy bije serduszko (wykryto problemy z sercem w 12 tygodniu). Na szczęście jest już dobrze ale i tak mam kontrolne echo serca za tydzień. Dzidzia teraz codziennie kopie i jestem spokojniejsza.