Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ant......

Jak to jest z tym BMI?

Polecane posty

Gość Ant......

Ostatnio obliczyłam sobie moje BMI. Mam 176cm i ważę 60 kg. Wychodzi na to że jestem na granicy niedowagi. Fakt - jestem dośc szczupła. Tymczasem laski na forum żalą się że ważą przy moim wzroście 55-58 kg i są za grube... Faceci tutaj też jadą po kobietkach o wadze powyżej 60 kg(bez względu na wzrost) i nazywają je spaślakami itd. O co chodzi? Ja chciałabym miec wiekszą pupę i grubsze nogi (moje są zgrabne ale szczuplutkie) a tymczasem wiele dziewczyn katuje się zupełnie niepotrzebnie dietami.

Wyjaśnię Ci czemu tak jest. Zobacz sobie w TV. Popatrz na FasionTV, na modelki, super gwiazdy. Potem otwórz jakiekolwiek kolorowe magazyny gdzie są zdjęcia kobiet. Wszystkie wyglądają jak chude patyczaki. Zdjęcia w gazetach bardzo łatwo podretuszować i odchudzić. Zobacz jak wyglądają lalki barabie. Wszystkie te postacie są nienanturalnie chude. BMI jest wymyślone przez ludzi z wiedzą medyczną, dietetyczna a nie przez gejowatych projektantów mody. Zobacz sobie na siatkę percentylową dla dzieci, młodzieży, tam zobaczysz jaką masz wagę. Jest kult chudych patyczaków które są nienaturalnie opalone, wymalowane (porcelanowa buzia). I potem wieczorami w klubach widać laski w obcisłych ciuchach z kilogramem pudru na twarzy. Stawiaj na naturalność i uważam, że masz doskonałą wagę.