Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emelfldelde

dziewczyny prosze odpiszcie:/

Polecane posty

Gość emelfldelde

nie mam juz siły...nie mam siły by odejść od męża nie mam siły by tak dalej życ...nie ma zdrady, nie ma nałogów,po prostu cos sie skończyło...po 3 latach malzenstwa wszystko sie zmienilo.normalnie jak za dotknieciem rózdzki...a najgorsze ze mamy dziecko malutkie niespelna roczne...kłocimy sie od miesiaca codziennie, nie potrafimy ze soba rozmawiac, kłotnia wybucha nawet z byle powodu.co noc płacze do podudzki.meza to nie rusza. mówie do niego a on mnie ignoruje, odpowiada z wyzszoscia, z pogarda...to tak boli.prosze by ze mna porozmawial aon: a po co? nie chce mi sie, nie zmusisz mnie do rozmowy....prosze by mi pomogl w domu: nie bede robil na twoje zawolanie bo ty tak chcesz...zupelnie jakby to nie byl moj mąz...nie wiem co sie dzieje.nie potrafie do niego dotrzec...nie wiem co robic:((((((

Gość .......... ??
nie wiem co Ci poradzić ale trzymaj się i podemij słuszną decyzję. Spróbuj jakoś dotrzeć do męża,może ma problemy o których nie wiesz i stąd to wszystko? zresztą kieruj się przede wszytskim swoimi uczuciami i dobrem siebie samej ...

Spytano parę staruszków jak wytrzymali ze sobą 50 lat. Odpowiedzieli: Bo widzi Pan, urodziliśmy się w czasach, kiedy jak coś się psuło, to się to naprawiało a nie wyrzucano do kosza. Chcę przez to powiedzieć, że wydaje mi się, że za łatwo się ludzie poddają, miesiąc się kłócicie i co? Rozwód? Tak lepiej? Nie warto ratować związku, zapisać się na terapie, rozmawiać, starać się, doceniać drugą osobę? Miłość wczoraj była a dzisiaj się skończyła? Zniszczyć uczucie jest łatwo, łatwo się rozwieść, znacznie trudniej przyznać się do błędów, przeanalizować je i próbować rozwiązać.

Gość galeria kukurydzy
przestrasz go, sama odejdz. wyprowadz sie do rodziców, postaw twarde warunki. jak sie dostosuje to fajnie, a jak nie to won. po co ci taki związek

Gość grubianin
pewnie seks po porodzie umarł i facet nie wytrzymał

Gość mig24
@ Greys Keli zgadzam się

Gość mdndkdn
tak, jak zwykle bzykanie najwazniejsze...a faceci chcieliby zeby kobiety rodziły im dzieci i miały piekne ciało jak przed porodem:/ Według mnie powinnas go zostawic.Po stazu małzenskim wnioskuje ze jestes jeszcze młoda osoba wiec masz czas na ułozenie sobie zycia.Dziecko i tak moze miec kontakt z ojcem,a maz niech płaci ci alimenty-wtedy bedzie łatwiej... Nie marnuj zycia, bo masz tylko jedno...

Gość nwgberi
Ja jestem z mężem od niespełna 2 lat, mamy 6mc córeczkę. I powiem Ci autorko, że miałam czas, kiedy czułam podobnie jak Ty. I najpierw próbowałam prośby, rozmowy, groźby, łez, krzyków. Wszystko na nic. Z czasem zaczęło to tak boleć, tak męczyć, że przestałam mieć pretensje o cokolwiek, przestałam z nim rozmawiać i dzielić się radościami/smutkami, wszystko robiłam sama. On wracał do domu, dostawał bez słowa michę pod nos, robił co chciał. Pierwszy tydzień był zachwycony, że mu nie zawracam dupy jak to mówił, że każę z dzieckiem pobyć, ze może siedzieć na kompie i nic nie robić. Potem zaczął się denerwować, że nic nie chcę, a potem zrozumiał.... Od tamtej pory jest ok.

Gość nwgberi
A ten post o dziadkach z 50 letnim stażem to jest SUPER! O to chodzi, teraz ludzie aby jeden foch- rozwód. W ten sposób nigdy z nikim nie zbuduje się czegoś pięknego i trwałego.

Tekst ze staruszkami owszem niezły, ale nic na siłę. Jeśli mąż jej nie szanuje i nawet porozmawiać mu się nie chce, po co ma się dziewczyna upokarzać? Gdyby oboje dążyli do jakiegoś porozumienia, wtedy jak najbardziej powinni próbować i próbować. Też jestem za odejściem. Jeśli masz gdzie, wyprowadź się i czekaj na reakcję.

Miesiąc kłótni i już odejść? No nie dziwne, że tyle rozwodów. Ludzie zrobili się leniwi i zamiast walczyć o coś co jest dla nich ważne to wolą odpuścić. Może samo się naprawi. Nie naprawi się samo. Jeśli potrzebujesz czasu, żeby sobie wszystko poukładać to owszem, spakuj siebie i dziecko i wyjedź na jakieś tygodniowe wakacje. Powiedz mężowi gdzie będziesz ale nie kontaktuj się z nim przez ten czas. Powiedz też czemu wyjeżdżasz i poproś by przemyślał również swoje zachowanie. Z doświadczenia wiem, że rzadko jest tak, że związek się psuje i tylko jedna strona jest za to odpowiedzialna. Może Twój mąż ma jakieś kłopoty o których nie wiesz a frustracje wyładowuje w domu? Może zamiast mówić:ty już ze mną nie rozmawiasz, po prostu zacznij rozmowę sama. O duperelach. Może psycholog mógłby wam pomóc. I wcale nie mówię, że sytuacja jest poważna. Powinnaś dobitnie mu uświadomić jak się czujesz, co zamierzasz i co bys chciała, żeby się zmieniło, że jesteś zagubiona...ale to nie może być tak, że pakujesz rzeczy i wyjeżdżasz a ty stary albo zrobisz to to i to albo gadaj z moim prawnikiem. Powodzenia życze, bo ja też w swoim 10 letnim związku miałam bardzo kryzysowe chwile. I nie trwały miesiąc, a rok

Gość emelfldelde
tylko ze mam taka rodzine ze jak odejde a potem sie pogodzimy to i tak bedzie skreslony. wczoraj znowu płakałam a on wzruszajac ramionami powiedzial: i czego ryczysz?

Gość ja akurat
myśl o sobie i o was a nie o swojej rodzinie.... tak na marginesie.... On również jest juz Twoja rodziną...... Poza tym sąd wysłuchuje dwóch stron Ja się nie będę opowiadac po Twojej stronie bezpośrednio.....

Gość No to może...
A ja bym tak postąpiła jak nwgberi. Czasem potrzebny jest kubeł zimnej wody. Ja też jestem taka leniwa jeśli chodzi o walkę o związek, już parę razy groziłam rozwodem, na szczęście mam wspaniałego mądrego męża który potrafi mnie postawić do pionu. scarlett. Ty chyba w ogóle nie zrozumiałaś tego tekstu o dziadkach. Nic na siłę? Przecież na dobrą sprawę autorka oprócz prób rozmów i ciągłego płaczu nic nie zrobiła.

Autorko, no właśnie. Czego ryczysz? (przepraszam, że tak obcesowo). Chcesz związek naprawiać to na pewno nie łzami i krzykiem i pretensjami. Może on ma po prostu dość Twoich humorów? I spirala się nakręca. Ty sobie wmawiasz, że Cie nie kocha bo nie reaguje na Twoje łzy a on ma zwyczajnie dość. Cofnij się o ten miesiąc. Może coś się wtedy wydarzyło. Może nie między wami ale w ogóle. W pracy, w rodzinie...?

Gość emelfldelde
zaczelam prace aon byl kilka dni w domu z dzieckiem i swoja matka

Gość faceci nie lubią
takich miękkich rozmazanych bab, co ciągle rycza męczy ich to weź się w garść, bądź miła, uśmiechnięta, ładnie wyglądaj i udawaj, że się nic nie stało wydaje mi się, że mąż ma jakieś problemy, musi najpierw sobie przemyśleć, a z toba nie chce się dzielić nimi, no bo ryczysz, to jak możesz mu pomóc, jeżeli sama ze sobą rady nie dajesz? udawaj, że wszystko jest ok, to może pęknie

Gość a czy mąż wspomina
że chce odejść, o rozwodzie ? o wyprowadzce ?

Gość emelfldelde
nie wspomina. ale ja chce mu pomoc dzeilic z nim problemy a on nie chce juz ze mna rozmawiac.irytuje go wszystko co mowie i co robir.nie moge udawac ze nic sie nie dzieje.juz tak robilam i to nic nie dalo.zazwyczaj sie klocimy o to ze nie pomaga mi w domu z abardzo.owszem pracuje do 19 fizycznie ale to nasz wspolny dom.ja tez pracuje i zajmuje sie dzieckiem i sama nie dam rady zew szystkim. tez jestem zmeczona

Gość emelfldelde
on tłumaczy ze caly miesiac robie mu histerie a teraz bym chciala zeby było dobrze.ale ja nie robie histerii.to wyglada tak ze ja go prosze zeby mi cos pomogl raz drugi dziesiacy a on siedzi i czyta wiadomosci na wp. i wtedy wybucham bo ile mozna?ja zapieprzam a on siedzi.a kiedys bardzo mi pomagal w domu nawet jak daleko dojezdzal do pracy

Gość emelfldelde
up

Gość emelfldelde
napiszcie cos

Gość aJaNapiszeTak
Codziennie beczysz w poduszke przy nim? Ogarnij sie, przez to facet nie ma szacunku do Ciebie, ponizasz sie, chcesz placzem wymusic na nim rozmowe. nie dziwie sie, ze on z wyzszoscia Ci odpowiada, skoro sama taka ofiare placzliwa z siebie robisz.

kazdy zwiazek przechodzi kryzys ale czy to powód do rozwodu?wg mnie nie.nie poddawaj sie jesli go kochasz.. jestem 20 lat po slubie i bywały trudne chwile,nawet bardzo ale przeszlismy przez to razem..mąz sie nigdy nie poddał i za to go szanuje dziś wiem,że jestesmy sobie przeznaczeni i nic nas nie rozdzieli,nawet najgorsze momenty ale to jest miłosć dojrzała,taka co wiele przeszła i przetrwała siły ci zyczę ,kłotnie to normalna rzecz bo kazdy jest inny i trzeba sie dopasowac by razem wytrzymać.jestescie rodziną,zle chwile miną walcz o swoje szczescie ,napraw swój związek a nie kończ go bo nie wiesz czy nastepny bedzie lepszy..a moze gorszy?albo nie bedzie wcale? dopóki jestescie razem-macie szanse wswzystko zmienic pozdrawiam

Gość aJaNapiszeTak
Napisz, na czym polega Twoje zapierdalanie w domu... On wraca o 19-dziwisz sie ze jest zmeczony i chce odpoczac? Faceci nie lubia pretensji, typu: jestes taki, sraki i owaki, tego nie robisz, to robisz zle. Lubia jasne komunikaty, mp. kochanie wyrzuc smieci, a nie atak bo Ty to, bo Ty tamto. Zreszta ile bylo tematow na kafe, ze zonka niezadowolona zarzuca facetowi brak milosci, awanturuje sie, wymusza, a potem sie okazywalo, ze panna miala wyobrazenie zwiazku jak z filmu romantycznego, ze facet w zasadzie wcale jakis zly nie byl-tylko niunia biedna miala swoje wyobrazenia.

Gość kareem
Mam tak samo jak ty :( Masz ochotę pogadać- napisz maila do mnie- kam_kat@o2.pl

Gość aJaNapiszeTak
O, i autorka wnioskow nie wyciagnie tylko zaraz sie mailami wymieni-koleczko wzajemnej adoracji-beda psioczyc na mezow i ofiary udawac. A mi sie wydaje, ze to nie do konca jest tak jak autorka pisze...

Gość emelfldelde
ja wracam z pracy o 17 i musze zajac sie dzieckiem i całym domem i tez jestem zmeczona

Gość kareem
Nie chcę orzyć kółeczka wzajemnej adoracji i przykro mi że osądzasz mnie po jednym poscie. Nie pomyślałaś że może mam problem, a nie mam z kim na ten temat pogadać?

Gość A może....
Dziewczyny nie ma co się nakręcać na mężów i żalić jacy oni są dla Was niedobrzy jak nic nie pomagają. W małżeństwie trzeba rozmawiać przede wszystkim. Nawet małżeństwa z 30 letnim stażem mają gorsze dni, moi rodzice po 25 latach sielanki chcieli się rozwieść z powodu głupiej kłótni, ale na szczęście siedliśmy wszyscy do stołu - każdy powiedział co go boli i od tej pory znów są przykładnym i wspaniałym małżeństwem, może nawet lepszym po tej rozmowie. Nie warto wszystkiego przekreślać.