Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsze miesiące

Macie poranne mdłości ?

Polecane posty

Gość pierwsze miesiące

Jestem w 5 tyg i ten tydzień jest przełomowy bo zaczęłam się czuć gorzej niż jeszcze tydzień temu. Jestem słaba. Nie mam na nic siły. Co rano się czuję tak jakbym miała kaca i czuję się tak beznadziejnie że mam wrażenie że nie dam rady z domu wyjść. Pod wieczór jest już trochę lepiej. Jestem w stanie wyjść i coś załatwić. Natomiast zauważyłam że straciłam całkowicie czucie głodu. Rano mogę siedzieć do południa bez jedzenia, bo mam takie uczucie jakby mi coś siadło na żołądku. Już zapomniałam co to głód, ale to takie nieprzyjemne uczucie, bo nie alarmuje mnie że pora coś zjeść. Zmuszam się około południa, żeby zjeść jakieś śniadanie, ale jedzenie nie sprawia mi to już takiej przyjemności jak zawsze sprawiało. Macie takie coś ?

Ja miałam tak w obu ciążach do końca 4 msc, z tym że w drugiej ciąży dodatkowo wymiotowałam :O

Gość pierwsze miesiące
no to przekichane. A miałam tyle planów. że generalne porządki w domu zrobię jak będę na zwolnieniu. A tymczasem co chwila kładę się na łóżku i nic nie jest zrobione. Robię w domu jeszcze mniej niż wtedy gdy pracowałam. Troszke mnie to przygnębia. Gdybym się czuła normalnie to te porządku sprawiałyby mi przyjemność, ale niestety nie czuję się normalnie. Moja kuzynka mówiła że przez całą ciąże miała mdłości. Czy to jest możliwe żeby aż tak ?

Gość taki lajf
W pierwszej ciąży miodzio, same mdłości, bez osłabienia, dwa tygodnie w domu tylko (przypadł niestety na urlop letni), potem juz tylko lekka niestrawnośc przez jakiś czas. Jeszcze po terminie śmigałam po sklepach, dokupując ostatnie rzeczy ;) A teraz... Trzy miesiące leżałam, takie miałam zawroty głowy, mdłości, zgagę, nie miałam siły na nic, czułam sie fatalnie, plus jeszcze wymioty... i tak do końca 4 miesiąca. Potem lekko lepiej, ale też osłabienie, zawroty głowy, jeden dzień ok, drugi leżący... Zostały mi jeszcze prawie 3 miesiące, ale do dzisiaj ma słabe momenty, upał sprawy nie polepsza, żołądkowo tez różnie, bez mdłości ale niestrawnośc i zgaga to chleb powszedni :o najgorzej jest rano po sniadaniu, godzina w poziomie murowana tak mi słabo. Siedze w domu, roboty mnóstwo, bo szykuję pokój dla starszej córki, zagracony rok temu rzeczami po przeprowadzce, a mam siłę na godzinę, dwie dziennie. Także każda ciąża jest inna, nigdy nie wiadomo.

Gość i ja cie niestety
nie pociesze, u mnie tez jak sie zaczelo w 5tygodniu tak skonczylo w 5miesiacu.... z tym ze codziennie wymiotowalam, jedyne co przelklam w ciagu dnia to sucha bulka z maslem albo bulka maslana i to jedna lub dwie max, nic nie moglam jesc, schudlam przez to 5 kg, teraz jestem w 38 tygodniu ciazy i czekam na mojego maluszka z niecierpliwoscia, i dodam ze niestety u mnie jak skonczyly sie mdlosci i wymioty tak zaczela sie zgaga :) ale coz take uroki ciazy, pozostaje nam tylko to jakos przetrwac a radosc czerpac z ruchow maluszka :) i pozniej z kazdego zaczetego dobrze dnia :) zycze szybkiego ustania mdlosci i zdrowej ciazy :)

Gość juz nie staraczka 86
mnie tak meczylo do 3 miesiaca cos okropnego caly dzien mnie mdlilo a wymiotowalam wieczorem. nie dalam rady nic kompletnie zrobic

A ja do końca 4 miesiąca ciąży i czasami w piątym miałam mdłości cały dzień i dodatkowo wymioty. Nie tylko próba zjedzenia czegokolwiek powodowała wymioty ale i zapach jedzenia. Zdarzało się, że wymiotowałam ok 10 razy dziennie. Najgorzej było rano jak wymiotowałam żółcią. Czasami to drzemałam na dywaniku pod kibelkiem. Nie miałam siły nawet się ruszyć. Schudłam w tym czasie 9 kg. także jak masz tylko mdłości to się ciesz ;)

A co do planów, że coś zrobię w domu? Nie ma szans. Czasami nawet myśleć nie miałam siły.

Gość A może..
Mnie nieraz w nocy budziły te mdłości, czułam się wiecznie jak po dobrej imprezie. Wszystko minęło pod koniec 4 miesiąca. Pod koniec ciąży jeszcze na chwilę wróciły.

Tak więc lepiej nie nastawiaj się na wielkie porządki - ja na początku ciąży wymiotowałam jak tylko poczułam płyn do naczyń.. Gdybym miała dużo wolnego czasu, a przy tym źle się czuła, leżałaby i czytała, czytała, czytała..

Gość jajecznisia
Mdli mnie praktycznie przez caly.dzien,tak samo jak w pierwszej ciazy,ale nie narzekam, bo nie wymiotuje. mam nadzieje,ze juz tak zostanie,konczy mi sie 7.tydzien,w poprzedniej ciazy mulilo.do 14 tyg -da sie przezyc.

Gość vaneska87
Ja też walczę z ciążowymi dolegliwościami, nie jest łatwo. Mdłości, zgaga, senność, ogólne zmęczenie. Parę sposobów na radzenie sobie z tymi "problemami" znalazłam na takiej stronie dla mam emaluszki, zerknijcie tam, może i wam te rady pomogą przetrwać:)

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży nie miałam ani razu i gdyby nie rosnący brzuch mogłabym zapomniec, że jestem w ciąży. Teraz podejrzewam, że znowu jestem w ciąży (okres spóźnia się 10 dni) i też czuję sie świetnie. :)

Gość wiktoria741
Mnie na szczęście mdłości ominęły w pierwszej i drugiej ciąży ale moja znajoma nie ma tego szczęścia. Od rana do wieczora siedzi w toalecie:( Ostatnio szukałyśmy leku na mdłości i znalazłyśmy Imbifem Okazało się, że to krople łagodne dla żołądka i odpowiednie dla kobiet w ciąży. Można je brać również przy chorobie lokomocyjnej. Z tego co wiem znajoma ma kupić jedno opakowanie bo już nie daje rady a ma jeszcze jedno dziecko które musi zaprowadzać do szkoły.

Gość ronaldinha
No właśnie Imbifem miał badania robione pod kątem stosowania go przez kobiety w ciąży i jest bezpieczny. Jest to chyba jedyny preparat tego typu na rynku, czyli taki, który jest w zasadzie stricte lekiem na chorobę lokomocyjną, ale ze względu na łagodny skład i działanie, odpowiedni dla ciężarnych. Tutaj zresztą jest sporo informacji na jego temat, także zobaczcie sobie: http://www.imbifem.pl/ O badaniu klinicznym też jest napisane. Spróbujcie. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a może ustąpią Wam te potworne mdłości.