Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirabel i .

Ograniczać kontakt córki z koleżanką tylko dlatego że uczy się od niej....

Polecane posty

Gość Mirabel i .

Mam 3letnią córkę. Bardzo lubi spędzać czas ze swoją koleżanką która jest o rok starsza. Obie dziewczynki się bardzo lubią. Problem zaczyna się kiedy to moja córka zaczyna naśladować córkę sąsiadki. Uczy się wszystkich negatywnych zachowań których później trudno mi jej oduczyć. Co dziwne naśladuje tylko ją. Przez ostatnie miesiąca strasznie się zmieniła. Niestety córka sąsiadów wychowywana jest w beztroski sposób. Nie zwracają jej uwagi i nawet jak zachowuje się nieprzyzwoicie odwracają głowę nie zauważając problemu. Przykłady, córka sąsiadów nauczona jest rzucać wszystkim co ma w ręce gdy tylko jej się to znudzi, krzyczy i wyje jak czegoś nie dostanie, bierze cudze zabawki i nie chce ich oddawać uważając że należą się jej, ucieka rodzicom, wyrywa rękę jak przechodzi przez ulicę, bije inne dzieci,

Gość góraleczkaaa
Tak, ograniczać! Sama tak zrobiłam. Moja córka ma 2,5, a córka sąsiadki 5. Zachowuje się podobnie, jak ta dziewczynka opisana przez Ciebie. Moim zdaniem to wina mamy która wszystko kwituje śmiechem bądź straszeniem swojej córki tym, że zabierze ją do domu, jak ta nie przestanie się zachowywać niewłaściwie. Oczywiście, nie robi tego. Nie jest w ogóle konsekwentna.A moje dziecko zmienia się przy tej dziewczynce nie do poznania (i też tylko przy niej się tak zachowuje:O