Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xcvbgfvbgredwsxaS3234

Pediatra, co za cham! :-/

Polecane posty

Witam:) Moja 4-miesięczna córka ma problemy z przekręceniem główki ,główka ciągle ulatuje jej na jeden bok. Poszłam dziś do pediatry po skierowanie do ortopedy a ten, ze nie mam przychodzić do niego z byle czym! Nawet nie zbadał małej, chciałam mu pokazać o co chodzi a ten ze mam ja kłaść w łóżeczku tak i tak.. Mówiłam, że tak robię ale córka i tak na jedna stronę przekręca a ten znów swoje :-/Wypomniał mi nawet ze przyszłam do niego jak Córka miała sraczkę:-/ Już mu chciałam powiedzieć, ze miała się odwodnić, bo z niej wtedy leciało jak z kranu;-/ Pytałam się o ząbkowanie a ten mi zaczął nawijać o ślinie, zaczęłam mówić o mleku małej bo nie chce mi jeść ale to już pozostało bez echa.. Patrzył sie w komputer i zaczął gadać o czymś innym. W ogóle mnie nie słuchał:-/ Mam nie przychodzić do niego z byle czym bo karta do wpisów jest tylko jedna, drugiej nie będzie i zaczął mi ta karta wymachiwać czy ją widzę!!! Że niedługo z katarem małej przyjdę:-/ Załamałam się, to po co jest ten lekarz. Mam problem z dzieckiem to ide do lekarza. To moje pierwsze dziecko, uczę się dopiero.. A lekarze sa od tego by przyjęli mnie z córką z byle powodu nawet. W ogóle ten lekarz to jedna wielka porażka :-/ Dodam ze ma juz kolo 60tki :-/ Chcę corke przepisac do innego pediatry ale nie wiem czy to cos kosztuje :-/ i jak sie to robi:-/

Gość no nie wiem, nie wiem
a skad jestes? tak z ciekawosci pytam

Gość masakraccccc
normalnie masakra w jakim my kraju żyjemy!!!! Moim zdaniem już dawno powinnać córkę przepisać! I nic to nie kosztuje.!!!

matko jestem w szoku! kochana, idziesz tylko do przychodni i prosisz o deklaracje do wypelnienia, tam wpisujesz pediatre,ktorego chcesz, mozesz tez wybrac przychodnie,wcale nie musisz tej w rejonie.Co za chamstwo,rzeczywiscie! A jesli chodzi o te glowke,to powazna sprawa,bo moga sie przykurcze porobic! podkladaj cos pod glowe dzien i noc,kladz na drugim boczku do spania i w lozeczku czy bujaczku tak aby musiala sie odwrocic aby ciebie widziec. Moze do przychodni rehabilitacyjnej sie umow na nfz na konsultacje.

Z Nt.. Już nie pierwszy raz ten lekarz tak się zachował.. Chce mu się coś zapytać a ten nic albo co innego jakby w ogole mnie nie sluchal. raz mówił ze malej mam nic jeszcze nie podawać do jedzenia a za tydzień jak byłyśmy an szczepieniu to ze mam juz soczki itp , ze czemu nie podaje juz...

Gość nic nie kosztuje
2 Razy w roku możesz zmienić lekarza za darmo. idziesz do przychodni z dowodem ubezpieczenia,wypełniasz deklaracje i to wszystko.

Umówiłam małą już na wizytę do ortopedy, Idziemy na 2 tyg.. zobaczymy co powie.. Jak mała sie obudzi to dostanie butle i ide ja przepisac do innego pediatry a temu panu Juz podziękuje za OPIEKĘ :-/

Gość mama 3- latka *
zmień lekarza

takie rzeczy powinno sie zglaszac...nie wiem dlaczego w naszym kraju sluzba zdrowia daje sobie prawo do traktowania ludzi jak smieci??tam jest jeszcze gleboka komuna! to samo na porodowkach - kazda z nas to przezyla, na innych oddzialach tez.Jestesmy zalezni od lekarzy i oni o tym doskonale wiedza...bo co czlowiek chory moze zrobic?Wysluchac chamskich tekstow i to przelknac.Bo sie boi o swoje zdrowie. Trzeba bylo go nagrac.

a to jest obowiązek chodzic do tego do którego się zgłosiło? serio pytam bo u mnie zgłoszenie zgłoszeniam a idzie się do tego który ci odpowaiada albo który akurat tego dnia przyjmuje.

Oczywiście że zmienić lekarza, ten jest niepoważny... nawet biegunka u takiego małego dziecka jest bardzo poważna i trzeba coś z tym robić. A co do latania z katarem- moja pediatra mówiła że jak synek jest malutki (tak do 3-4 mca) właśnie mam z "byle katarem" do niej iść bo u takiego małego dziecka głupi katar może się przerodzić w zapalenie płuc... Jak chcesz do innego lekarza w tej samej przychodni, idziesz do rejestracji i mówisz że chcesz zmienić deklarację, albo szukasz innej przychodni.

ja też miałam podobny przypadek,prosiłam o skierowanie na krew bo podejrzewałam u córki bakterie w żołądku,dostałam opieprz jak mogę mówić lekarzowi co ma robić skierowania nie dostałam na krew tylko na kał bo stwierdziła,że to lambrie ,badanie zrobiłam na własny koszt i wyszło na moje ,poszłam z wynikami to nawet nie spojrzała na mnie od tamtej pory już nigdy u niej nie byłam a minęło kilka lat zrób tak samo ,po co się denerwować

Oj ta z tymi specjalistami u nas jest. Ja kiedyś poszłam prywatnie bo mi dziecko w krostach rano wstalo. A ten ze dziecko w chmare komarów wpuscilam . I zaczal mi nagadywac że mała za gruba (85centyl)wzrost (75 centyl) więc niby w normie, ale dla niego za gruba. Oczywiście krosty nie znikły, a nawet więcej się pokazało. Poszłam do innego lekarza a ten od progu...o jaka ospa! Nie wiem jak lekarz z 25 letnia praktyka mógł nie rozpoznać ospy.

Gość Mama231q
Jestes z nowego targu? jak tak to ja tez hah a:D Co do pediatry-przepisuj dziecko do innego natychmiast! moja kumpelka jezdzila nawet jak dzecko nie bylo chore(a jej sie wydawalo ze tak:P) to pediatra dokladnie badał itp. lekarzy jest duzo masz wybór!

Jestem z Tomysla :) Byłam pytać się wczoraj o zmianę lekarza i jeśli ten drugi zgodzi się przyjąć moją córkę to nie będzie problemu. Tylko pielęgniarka w recepcji nie wiedziała czy są jakieś koszty z tym związane. W poniedziałek pójdę do tej pani doktor i się dowiem :) Jestem dobrej myśli, że pana W. już nie zobaczymy:) A jeśli nie to zmienię przychodnie :)

Gość ucieszyłąbym się
pielęgniarka nie wiedziała czy to coś kosztuje? To widzę że pielęgniarka też tyle warta co ten pediatra. Zmień lekarz to ni cnie kosztuje, prócz wypełnienia deklaracji wyboru lekarza, możesz wybrać lekarza w innej przychodni jak chcesz. A tam gdzie chodziłaś, możesz się wpisać do książki skarg i zażaleń. U nas w ośrodku jest i znam jedną mamę co się tam wpisała, bo ją obraziły pielęgniarki i przynajmniej jej ulżyło a pielęgniarki dostały lekką zj**kę