Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karmienie

Kilka pytań odnośnie karmienia piersią

Polecane posty

Gość Karmienie

Witam, mam kilka pytań odnośnie karmienia piersią- 1.Czy to co jem ma wpływ na pokarm, chodzi mi o to, czy pokarm jest bardziej wartościowy w zależności od tego co jem? 2. Czy im częściej karmię tym więcej mam mleka? 3. Czy Wasze niemowlaki też wieczorem więcej jedzą? Mój ma 7 tyg i waży 5600 więc chyba nieźle. Jednak od kilku dni wieczorem jest bardzo głodny i w sumie muszę go częściej karmić. Dzięki za odpowiedzi.

Gość No to może...
1. nie 2. tak 3. raczej nie, moim zdaniem chce się poprzytulać, ale może się mylę. Ile razy karmisz później w nocy?

Gość karmienie
w nocy karmie go 2 razy

1. i tak i nie, ilosc kwasow tluszczowych jest zalezna od diety, takze niektorych witamin ale w mniejszym stopniu 2. tak 3. moi jedli czesciej wieczorem jak byli mali ale generalnie wiczorem mieli gorszy nastroj stad pewnie wieksza potrzeba przytulenia

Gość toootooo
tak tak nie

Gość mamciuchna
1. Do pewnego momentu nawet jak będziesz jeść suchy chleb i wodę, to z Twoich zapasów będzie szło to co potrzebne do wartościowego mleka, ale w pewnym momencie Twoje zapasy się wyczerpią i mleko będzie kiepskiej jakości. Ja po sobie sama zauważyłam, że jak ze 3 dni nie zjem normalnego obiadu i jem mniej niż zwykle to produkcja mleka jest słabsza, choćbym piła dużo więcej. 2. Tak, ale generalnie jaki popyt taka podaż :) 3. Moje dziecko wieczorem dłużej wisi na cycku, ale nie jest to intensywne jedzenie tylko dziumdzianie żeby się poprzytulać. W efekcie odkąd skończyła 7 tygodni śpi potem ok 6 godzin.

1. Tak - jak masz mleka na styk i będziesz się odżywiała nie prawidłowo, albo jadła za mało twój organizm może produkować mniej mleka. Mleko jest pełnowartościowe, podupadniesz na zdrowiu ale twoje dziecko dostanie to co najlepsze. Czyli najlepiej odżywiać się właściwie. 2. Tak 3. Niemowlaczki przechodzą co jakiś czas skoki rozwojowe. Poczytaj o tym w google. Potrzebują wtedy więcej zjeść a twojego mleka może być mu mało. Podstawowym błędem jest wtedy dokarmianie mlekiem sztucznym. Trzeba przystawiać dziecko tak często jak tego potrzebuje, nawet jak nic nie leci. Wtedy twój organizm koduje że potrzeba jest więcej mleka i go produkuje. Tak to działa.

Gość although
mamciuchna, no wlasnie nieprawda ze jak zapasy sie skoncza to mleko bedzie gorsze. Moze byc go mniej ale bedzie wartosciowe. Chyba ze naprawde byc sie glodzila, ale dowiedziono ze nawet matki z krajow trzeciego swiata maja wartosciowe mleko, choc ma troche mniej wartosci niz mleko matek z rozwinietych krajow