Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinnnnaaaa

oblałam mature

Polecane posty

Gość karolinnnnaaaa

z matmy zabrało mi 2 pkt :/

Gość karolinnnnaaaa
w sierpniu mam poprawke

No to nic straconego jeszcze więc masz jakieś jeszcze szanse by ci sie udało zaliczyć tą matmę:)

Gość karolinnnnaaaa
dzięki za miłe słowa:)

Gość Kubaaa
Głowa do gory , to nie koniec swiata! ;) Zycie na tym sie nie konczy , a do poprawki sie przygotujesz i perfekt zdasz! Tegorocznyt maturzysta z Poznania:)

Gość jdhdhxjcj
Nic sie nie martw. Na kafe nie potrzebna :)

Gość fmdkgjkf
Próbować jeszcze raz!

Gość omg swiat spada na kanape
No nie no po prostu kurwa nie... Jak można tego było nie zdać? Zadania były tak banalne, że gimnazjalista by to zdał na te 30%. Sam w tym roku pisałem i dostałem 74% a się nic nie uczyłem. Czytając niektóre zadania myślałem, że dostałem jakiś arkusz dla ludzi upośledzonych. Naprawdę nie potrafię sobie wyobrazić jak można było tego nie zdać... To ja gościu co z matmy ledwo na 2 wyszedłem, groził mi komis napisałem ją na 74%...

Gość zdegustowana tym
Dla mnie to też jest dziwne, ja rozumiem zeszłoroczną bo była trudna ale w tym roku to był banał. Ja zawsze miałam trójki z matmy, orłem więc nie byłam i ta matura była dla nie bardzo prosta, będą pisać tacy poprawkę a później pewnie polecą na studia prywatne albo zaoczne. Nie żebym cos miała do studiów zaocznych, ale to głupota, żeby tacy ludzie mieli sznsę na studia.

jak mozna nie zdac ten nowej quasi matury , no jak ? jak mozna nie uzbierac tych marnych 30 % ? ??!?!?!? co wy robicie w tej szkole? czy w takim razie każdy debil musi miec mature?? moze jednak trzeba iśc do zawodówki i wyuczyc sie na kucharza czy malarza pokojów ( nie odejmując niczego ludziom , którzy tam się uczą )?

Gość vbij kły
Za chwilę to choćby się wszystkich przedmiotów nie zdało to bedzie można poprawić całą maturę, kurwa mnie też to denerwuje. Jeden przedmiot-ok, rozumiem, nie trzeba być dobrym we wszystkim, ale naprawdę trzeba być nie wiem jakim debilem po prostu, żeby tegorocznej matury z matmy nie zdać.

Gość Mllgonia20
ja pisałam w ubiegłym roku maturę a jestem humanistka , maturę w ubiegłym roku zdałam na 84%

Gość ciocia dobra rada lub wpierdol
Obecna matura wcale nie jest taka łatwa do zdania, ci,ktorzy pisali starą maturę teraz tacy mądrzy. Ja też zdawałam maturę ponad 20 lat temu i myslę, że nam było nawet prościej, ale zgadzam się, że tegoroczna matematyka była bardzo prosta, naprawdę. Nie wiem jak tego można było nie zdać, a tu ponad 15% uczniów matmy nie zdało.

Gość mam zdanie takie i nie zmienię
No właśnie, kiedyś to się pisało tylko wypracowanie na temat wolny albo biografia pisarza i heyah, teraz jest trudniej. Czytanie ze zrozumieniem plus wypracowanie zawsze z lektur pod różnymi kontekstami, to łatwiejsze od naszej matury nie jest.Faktycznie ci co zdawli maturę starą teraz tacy wielce mądrzy. Ja jestem maturzystką z roku 93 i wtedy nie zdać to było coś. Poza tym kiedyś poziom był wyższy, teraz hall niszczy szkołe.

ciocia dobra rada lub wpierdol Obecna matura wcale nie jest taka łatwa do zdania, ci,ktorzy pisali starą maturę teraz tacy mądrzy. obecna matura niestety to kompletna pomyłka i JEST bardzo łatwa, nie wspominając o poziomie tegorocznej matematyki.

No właśnie, kiedyś to się pisało tylko wypracowanie na temat wolny albo biografia pisarza i heyah, teraz jest trudniej. Czytanie ze zrozumieniem plus wypracowanie zawsze z lektur pod różnymi kontekstami, to łatwiejsze od naszej matury nie jest. Zeby napisac wypracowanie trzeba było jednak przeczytac cokolwiek , a nie porównac dwie postacie z lektury na podstawie fragmentów obu tekstów w których jest wszystko!! Lektury zawsze były na maturze! Nie wiem co pisałaś, ale biografii pisarza to moze w szkółce niedzielnej wymagano i nie pisz bzdur. A czytanie ze zrozumieniem TO PODSTAWA zeby w ogóle funkcjonowac w świecie i nawet durne zadanie z matemtyki rozwiązac poprawnie !!!!

Gość Głupia000
W tym momencie zastanawiam się kto tu jest mądrzejszy. To że matura była prosta nie znaczy że każdy ją zda, wywyższacie się jakbyście Pana Boga za nogi złapali. Nie udało jej się poprawi w sierpniu, a tematu na pewno nie zakładała po to by Ci "lepsi" ją tutaj ośmieszali.

Gość manio ciekawski=)
Zeby napisac wypracowanie trzeba było jednak przeczytac cokolwiek , a nie porównac dwie postacie z lektury na podstawie fragmentów obu tekstów w których jest wszystko!! Też mi się tak wydaje.

Gość starsza pani ma głos
Głupotą jest mówienie, że teraz matura niczego nie sprawdza, a czytanie ze zrozumieniem, a matura ustna, ktora przygotowywuje do mówienia publicznie, wypracowanie są zawsze tylko z lektur, ale konteksty są najróżniejsze? Weźcie dajcie spokój, ja zdawałam maturę poad 40 lat temu i jedyne co miałam na polskim to wypracowanie: temat wolny, temat chyba z "Chłopów", biografia Nałkowskiej albo jakiejś innej pisarki, nie pamiętam już. I myślicie, że moja matura była trudniejsza? Matematyka też, tylko parę zadań otwartych. Poza tym zgadzam się, że te "reformy" szkolnictwa tylko pogarszają sytuację w oświacie.

Gość psycholog kafeteryjny
I mimo że fragmenty są podane to ponad 10% uczniów nie zdało polskiego, ja pierdolę.

Gość maria teresa2
Nie kłócie się bo to nie chodzi o to jak matura wygladała 40,30 lat temu a jak wygląda teraz, chodzi o poziom nauczania, chodzi o program nauczania, i to i to jest coraz niższe za rządów tuska i tej hall, teraz szumilasowej, która i tak była sługuską hallowej.

Gość ludzie się chyba matmy nie ucz
na studiach też, gdy miałem egzamin, to w terminie, który był na początku, przystąpiło do egzaminu około 400 studentów, zdało kilkanaście :o

Gość RMCS
Proponuję stare dobre korepetycje - jeżeli nie ma korepetytora w twojej miejscowości to korepetycje przez internet www.korepetycje.rmcs.pl - Prowadzę korepetycje z matematyki przez internet tel 500574447 (matura podstawowa to 60 lub 80 lub 120 lekcji, zależy od poziomu i wkładu pracy własnej, po 45 zł za lekcje indywidualne lub można umówić się całą grupą- cena ustalana indywidualnie) Korepetycje odbywają się w domu przez internet, każdy jest u siebie, wszyscy piszą na wspólnej tablicy i biorą udział w wideokonferencji. Zajęcia można nagrywać i potem robić sobie powtórki. Oczywiście poziom egzaminu był naprawdę wysoki. Wystarczy porównać zadania maturalne z zadaniami z podręczników. Inna składnia, inne postawienie problemu, drobne różnice lingwistyczne. Przydałby się ekspert stwierdzający czy zadania są na poziomie podstawowym, tylko nikt taki nie istnieje. Artur Dańczak tel 500574447 biuro.rmcs@gmail.com korepetycje matematyka informatyka inne