Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość styczniowa lub lutowa mama

Czy sprawdziło się Wam przeczucie co do płci?

Polecane posty

Gość styczniowa lub lutowa mama

Prawie każda ze znajomych mi mam twierdzi, że od początku ciąży już miała silne przeczucie, że rośnie w niej córka lub syn. Mam nawet kuzynkę, która jest w 4 miesiącu 4 ciąży i jest załamana, bo ma już dwóch synów i córkę a teraz znów czuje, że będzie syn, ba, jest tego pewna ( na podstawie samych przeczuć) a chciałaby mieć po 2 chłopców i 2 dziewczynki. Moja siostra podobno przez sen słyszała głos, który powiedział jej, że będzie dziewczynka( sprawdziło się), moja mama mimo zapewnien lekarzy, że będzie miała syna zakładała się z położnymi, że urodzi córkę, bo tak czuła ( powstałam z tego ja) A jak było z Wami drogie mamy? Miałyście przeczucia co do płci? Sprawdziły się?

Gość na szczescie nie sprawdzilo
myslalam ze bede miala syna- tak czulam i bylam przekonana wraz z mezem ze syn nam sie urodzi. W polowie ciazy okazalo sie ze to bedzie dziewczynka:)

Gość dziwne to troszke ..
mnie tam obojętne w sumie jest co tam bedzie, nawet sobie myślę, że poproszę na USG, żeby mnie nie informowali :) Ale tak sobie myślę, że chłopak będzie. W sumie, mąż też mówi do brzucha jakby syn miałby być. A co bedzie ? okaże się też w styczniu albo lutym :) Zachcianek nie mam, wymiotów nie mam, czasem mdłości, cera ani lepsza ani gorsza, wlosy też .. :)

Gość Joanna z Londynu
Mnie ginekolog powiedzial, ze bedzie dziewczyna. Ale ja czulam, ze bedzie chlopczyk, bardzo chcialam miec synka. Wmawialam sobie, ze bedzie chlopiec i innym tez mowilam, ze bede miala synka. No i urodzil sie chlopiec.

Gość gfffgyyd
ja wiedziałam od samego początku, że będzie syn...nawet dzień przed porodem ginka twierdziła (po badaniu USG - fakt, kiepskim sprzętem), że córka będzie, a na drugi dzień urodziłam syna...

Gość bardzochcialam dziewczynke
bardzo chcielismy z mezem miec coreczke na usg w polowie ciazy gin stwierdzil ze najprawdopodobniej bedzie chlopiec pozniej juz nie chcialam znac plci ale bylam przekonana ze urodze dziewczynke. I tak sie stalo ! wiec przeczucia jak najbardziej sie sprawdzily i to na pozytywnie

Gość zonaKraka
Tak, dwukrotnie sprawdziło mi się przeczucie, w drugiej ciąży było tak silne że imię tylko dla chłopca wybierałam :)

Gość niesprawdzone przeczucia
Mi się nie sprawdziło. Czułam, że będzie syn - jest córeczka. Moja mama też czuła na mnie, że syn - jestem ja, na brata czuła że będzie córka... W mojej rodzinie nie działają przeczucia...

Mi się sprawdziło. Dowiedziałam się o ciąży w 4 tyg. I od razu nazywałam go męskim imieniem:)Gdy mi się śnił to jako chłopiec. NA usg lekarz zapytał "jak Pani myśli co będzie" odpowiedziałam,że jestem pewna,że chłopiec. I mam chłopca:)

Gość kochanowskie
wiedzialam ze bedzie corka i jest i tak samo jak poprzedniczka wybieralam tylko w imieniach zenskich

Gość zakochana zlosnica
moj partner chcial syna, i zwracal sie do brzuszka jako do synka..wiec i ja chyba podswiadomie chcialam syna, w 20 tyg. polozna powiedziala ze bedzie syn;) Za 2 miechy sie okaze;)

Gość rokoko-KO
ja juz jako nastolatka czulam ze bede miala corke kiedy zaszlam w ciaze myslalam tylko o tym ze to bedzie corka . to przeczucie bylo tak mocne ze zaczelam kompletowac dziewczece ubranka. Troche obawialam sie usg ze okaze sie ze to bedzie jednak chlopiec jednak nie poddawalam sie temu . no i tak okazalo sie ze jest to dziewusia i dzis mam 2 letnia core moim zdaniem przeczucia sie w wiekszosci przypadkow sprawdzaja i nie tylko jesli chodzi o plec dziecka

ja też będąc nastolatką wyobrażałam sobie, jak będzie wyglądac moje dorosłe życie...czułam, że będę miała synka i juz miałam nawet wybrane imie...dużo z tego się sprawdziło :)

Gość ijjhg
a ja od poczatku myslalam, ze bedzie chlopiec a na USG w 21tc okazala sie dziewczynka :)

Gość zapomnialam nicka
ja czulam ze bedzie syn:) od samego poczatku mowilam "malutki" jakos tak podswiadomie no i mamy synka:) maz chcial coreczke:)

Gość NieMamGrzywki
Nie koniecznie. Moja matka będąc w ciąży była pewna, że będzie chłopak, tak jak wszyscy z rodziny oprócz mnie. I kto miał rację? Ja! Urodziła się dziewuszka :) Nie zawsze przeczucia matki się sprawdzają :P

Gość kikoloko
mi sie nie sprawdziło. moze nie tyle mi, ale osobom ktore mi tę płeć wróżyły z kształu brzucha, z wyglądu, z cery, włosów, samopoczucia...itd. Od poczatku ciazy nie chciałam znac płci bo była mi obojetna i stwierdziłąm, ze dowiem sie jak urodze, chciałam miec taką mała niespodzianke. nie nastawiałam sie na zadną płec. ale wszyscy mi mowili ze na 100% bedzie chłopak, a mnie te przesady tak wkurzały ze na usg jednak poprosiłam by mi powiedzieli co mam i w 24 tyg okazało sie ze to dziewczynka.