Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce zrobic paczke dla biedneg

Czy jakaś mama mogłaby uświadomić mnie...

Polecane posty

Witam, w mojej miejscowości są rodzice, którzy od jakiegoś czasu ze względu na brak kasy chodzą po sąsiedac z prośba o kupno mleka dla dziecka, nie o pieniadze, czy cokolwiek innego. Postanowiłam wziac sprawy w swoje rece i zrobic zbiorkę pieniędzy, żeby zakupić jakieś produkty dla dziecka plus pieluchy. Czy jakas mam mogłaby mnie uswiadomich co najlepiej kupic dla teakiego dziecka i ile taka paczka by wyniosla( musze wiedziec ile mam uzbierac) . Byłabym wdzieczna. Dodam tylko, ze ze wzgledu na cene zakupy beda robione w biedronece. Dziecko ma 7 miesiecy

Gość najlepiej będzie jak pójdziesz
do tych ludzi i dowiesz się na miejscu 🖐️

tak, tyle, że ja nie chce zeby wiedzieli od kogo jest paczka, chce po prostu zrobic to anonimowo

To chcoiaz, czy 200 zł wystarczy na zrobienie w miare tersciwej paczki? Myslalałm o mleku, pieluchach i odzywkach, ewentualnie jakies chusteczki dla dziecka

Gość ppgirl
Pampersy DADA z biedronki kosztują około 30zł (kupuję ale kurczę nie pamiętam dokładnie) - chyba 26.99. Chusteczki dada kosztują około 5 zl. Mleko - zależy jakie BEBIKO, BEBILON czy NAN??? Możesz też dokupić w biedronce są kremy bambino (ja kupiła za 9.99 duże opakowanie), są oliwki 4.99 i płyny do kapieli - lepszy 9.99 a taki tańszy (też dobry ja używam) - 4.99

Gość ppgirl
Za 200zł spokojnie wyjdzie Ci fajna paczka. Dokupisz np. jakieś gerberki, biszkopty i wyjdzie super podarunek.

dziękuje bardzo za radę drogie Panie;)

a te gerberki ile kosztuja?

mysle ze spokojnie wystarczy na zrobienie fajnej paki...moj brat zaopatruje sie w biedronce i powiem ze pieluchy niczym sie nie roznia od orginalnych pappersow a cena polowe z tego... pieluchy ok 28 zl ,chusteczki 5 zl ,kaszka 5zl,mleko to zalezy jakie oni uzywaja wiec kup takie rzeczy co najbardziej im sie przydadza a ktore szybko zurzywaja sie przy malym dziecku czyli pieluchy,chusteczki ,mleko ,kaszki moze jeszcze bym dodala jakies deserki owocowe no i jak ktos wyzej napisal kosmetyki dla dzieciaka a a tak z mojej strony to super ze sa tacy ludzie jak ty ...nieobojetni pozdrawiam

czyli najlepiej kupić: pieluchy, kosmetyki, te, o ktorych pisała Pani powyżej, kaszki i mleka, gerberki, ew. jakieś herbatniki, tak?

Gość mozesz tez w lupku kupic
ciuszki dla dzieciaczka, oczywiscie wyprac je dokladnie

wybaczcie kobitki, ale pomimo, iz mam 27 lat dziecka nie posiadam i nie bardzo mam kogo zapytac o rade: ) Wlasnie sasiadka zdeklarowala sie, ze odda ciuchy po małym, wiec paczka faktycznie bedzie oki:)

dziękuje za mile słowa, ale robię to dla tego dziecka, a nie dla lepszego samopoczucia, czy dla swojej chwaly, dlatego tez chce, zeby paczka byla anonimowa;)

Gość pęczek drutu
a tak w ogóle to spoko z Ciebie babka, skoro chcesz pomóc. kiedyś do Ciebie ten dobry uczynek wróci :-)

Gość kootwaa
moze jakies zabawki mozna dorzucic od kogos malo uzywane? fajnie przeczytac ze kogos jezscze obchodzi bieda innych

wiecie co jest najlepsze? Przepraszam, jesli któras z was obraze, tzn czyjes uczucia religijne, ale bylam u ksiedza naszej parafii z prosba o pomoc dla tej rodziny, powiedzial, ze musi to przelozyc, bo ofiary ma zaplanowane na nastepne dwa miesiace. Wykrzyczałam mu, a uwierzcie mi, ze niezla ze mnie zołza, ze na jego imieniny cala wies sie skladała, niektorzy dawali nawet po sto zlotych a na biedne dziecko zaluje! Pewnie bede teraz ekskomunikowana ;) Jeszcze raz dziękuje za rady . Pozdrawiam serdecznie

Gość chciałabym się
dorzucić do tej paczki, bo czuję, że to nie prowokacja, podaj autorko jakiś namiar do siebie, oczywiście jeśli masz konto w banku, chętnie prześlę jakąś sumę pieniędzy.

Gość mozesz tez w lupku kupic
jesli ksiadz taki to ja bym jeszcze po wsi pochodzila i ludzi nastroila zeby nie dawali na tace przez najblizsze 2 m-ce :O z czystej zlosliwosci :O sorry ale wazniejsze jest zeby dzieciak mial co jesc niz zeby ksiadz mial nowa audice

nie, nie, to nie jest konieczne, serio:) Jesli chcesz to podaj maila dam Ci adres rodziny , na ktory ewentualnie mozesz zrobic paczke, to nie jest zadna prowokacja, naprawde nie pisze, zeby uzyskac dla nich jakies pieniadze. Po prostu nie mam dzieci i nie mam kogo zapytac ;)

Gość tez sie ciesze
autorko co do tego księdza - to już nikogo nie dziwi. darmozjad i tyle. a Ty jestes bardzo dobrą osóbka 🌼

Gość chciałabym się
autorko, nie chce adresu, będę szczera, chętnie pomogę, ale nie chcę robić paczki, tylko wysłać np. 30zł dla Ciebie na konto, żeby się dołożyć, bo szczerze mówiąc nie mam czasu, a przelew zajmie mi minutkę :)

Oj, dopiero teraz przeczytałam, że napisała Pani, że czuje, ze to nie prowokacja. Ja w swojej interpretacji przeczytałam wszystko bez słowa ''nie'' :) Napisałam ogłoszenie na forum sasiedniego miasta, ze jesli ktos chciałaby oddac ciuszki, czy zabawki lub inne rzeczy dla dzieci to poprosze o kontakt, wiec na pewno ktos sie odezwie;) Chciałabym tez robic w miare regularna zbiorke na malego. Moja mama jest w Holandii na zbiorach jest w trakcie załatwienia pracy dla ojca dziecka,wiec mysle, ze jakos im sie ulzoy;)

Gość im emily
a biedny wybiera się w podróż czy mieszka na stałe?

szkoda, ale nie mam konta;( Ale i tak dziekuje za szczere chęci:*

im emily, nie rozumiem pytania, nie wiem jak mam je interpretowac

Gość im emily
zadzwoń do empiku tam jest pełno książek mądrych przepisów a nie zawracaj głowy na forum dla kobiet

Gość im emily
bo ci rodzice ciagle chodzą po ludziach to nie wiem czy oni podróżują i jakich rzeczy potrzebują, a jesli na stałe to też innych rzczy