Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niko123

Czy mam wszystko?

Polecane posty

Dziewczyny, zlozylam zamowienie na rzeczy do szpitala i na wyjscie dla mnie i malenstwa, możecie zerknac czy czegos brakuje? Bede rodzic cc. Czy potrzebne są majtki jednorazowe i te duże podpaski na połóg - coś się sączy z miejsc intymnych po cc? Leko-gaziki do dezynfekcji 10 sasz AVENT wielorazowe wkładki laktacyjne 6 szt. Patyczki higieniczne BABY DELFI Linomag krem Lactacyd chusteczki 20 sztuk Plivafem - żel do higieny intymnej Octenisept preparat do dezynfekci ran Bepanthen maść na brodawki Silikonowe osłonki na piersi Avent Szczotka do czesania z naturalnego włosia Pieluchy tetrowe - 5 sztuk Pieluszki flanelowe - 5 sztuk Podkłady ginekologiczne Pampers - pieluchy 43 sztuki Gruszka do nosa Obcinacz do paznokci, plus nożyczki NIVEA BABY krem na każdą pogodę NIVEA BABY mleczko nawilżające NIVEA BABY - żel do mycia ciała i włosów Chusteczki Nivea

Gość ghjvvb
jasne ze "cos sie leje" tak samo jak po porodzie sn, mysle ze te wszystkie rzeczy co masz zapisane nie bede Ci potrzebne, jakies masci/gaziki/ patyczki itp powinni miec w szpitalu bynajmniej u mnie tak było. ja do szpitala dla malenstwa wziełam tylko pampersy i husteczki nawilzone-ubranka i załowałam ze nie wziełam swoejgo rozka i łapek niedrapek i w sumie to tyle. majtki jednorazowe sa Ci potrzebne a jak bedziesz miec cc to kup sobie takie z wyrzszym stanem zeby blizny nie ocierac. dla siebie wziełam 3 koszule, szlafrok, rzeczy do higieny osobistej, i w sumie chyba tyle... jak cos to zawsze moze ci ktos cos podwiez a szkoda wszystkiego ze soba targac:/

Tak po cc też masz krwawienie. Nie wiem po co ci nozyczki do paznokci w szpitalu? A co do majtek jednorazowych to zapytaj w szpitalu bo w niektórych nie pozwlalaja w ogóle nosić. U mnie mozna było zwykłe bawełniane mieć.

Gość bla ble bli blo blu
nie przydadza ci sie majtki

Gość bla ble bli blo blu
polowa rzeczy zbedna

Zle sformulowalam, do szpitala i na pierwsze dni w domu, nie będę oczywiście tego wszystkiego brała :)

Gość ghjvvb
mozesz odrazu wyrzucic gruszke do nosa i kupic Fride! gruszka to najgorsze dziadostwo co tylko moze byc:)

Gość bla ble bli blo blu
osłonek nie stosuj. to gowno wiecej zlego robi niz dobrego

Gość ghjvvb
na pocztek dla takiego malenstwa jeszcze moglabym ci polecic do kapieli Oilatum badz Emolium

Gość bla ble bli blo blu
popieram z ta gruszka.. a i tak pojedyncze "kozy" ja wyjmuje patyczkiem:)

Gość bla ble bli blo blu
oliatu do kąpieli. i jak chcesz smarowac malucha po kąpaniu to polecam oliwke. lepsza niz te kremi wszystkie bo sie nie klei i lepiej nawilza.

Gość bla ble bli blo blu
oliatum*

Gość ghjvvb
ale jak juz bedzie miec emolient do kapieli to oliwka badz inne nawilzacze sa zbedne:)

Gość bla ble bli blo blu
i dupke po przewijaniu przez pierwsze tyg lepiej myj wacikami namoczonymi w wodzie niz chusteczkami nawilazanymi. a i nie polecam chusteczek johnsons baby-smierdza. happy sa spoko i są całkiem tanie. ale mowie-na poczatek lepiej przegotowana ciepla woda. polozna mowila ze u maluchow po tych chusteczkach sie czesto grzybica robi. ja zaczelam uzywac dopiero jakos po miesiacu, moze nawet dluzej.

To juz sama nie wiem, bo czytalam gdzies ze jesli dziecko nie ma problemow skornych to nie warto skory przyzwyczajac do emolientow. Ile tych majtek potrzebuje? Do tego podklady poporodowe, tak? I cos jeszcze na te krwawienia?

Gość ghjvvb
wiesz, tak jest z tymi emolientami ale moje zdanie jest take ze na sam poczatek sa najlepsze, ja np uzywałam na poczatku mydełko plus oliwka i synkowi cały czas skóra schodziła bo to jednak delikatne ciałko a pozniej juz normalny płyn... mała butelka wystarczy,

Gość ghjvvb
ja nie polecam chusteczek Huggies zwłaszcza tych zielonych

Gość ghjvvb
majtek zalezy ile bedziesz w szpitalu-jedna para na dzien:/ a wkładek wez ze 3 paczki

Gość ghjvvb
wiecej nic juz nie potrzeba... dobry płyn do higieny intymnej,polecam lactacyd

Gość bla ble bli blo blu
te majtki to kup co najmniej 1 rozmiar za duze, choc ja radze 2

Ok, super, dzieki za rady :) Majtek kupilam dwie paczki na razie - po 5 sztuk sa pakowane :) A jakies podpaski trzeba miec specjalne na te krwawienia? Bo podklady na lozko chyba nie wystarcza. Przepraszam, ze pytam - nigdy nie rodzilam. :)

Gość bla ble bli blo blu
bella mama czy jakos tak. to sie nazywa podklad poporodowy. taka wielgachna podpaska ;)

Gość ghjvvb
no one sa takie duze ale zawsze jak nie znajdziesz to mozesz kupic podpaski jakies xxxxxl hehe:) to to samo jest

Gość bla ble bli blo blu
ale podklady lepsze. przynajmniej na poczatek. bo po cc ciezko chodzic i zmieniac... wwiem cos o tym...

Gość a u nas deszczowo
JA pierdziu w Polsce to trzeba na porodowke tirem sie ladowac :O

Gość ghjvvb
kiedy wogole rodzisz?

Termin mam na 24 sierpien, ale juz sie szyjka skraca i wole byc "gotowa"...