Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Aleksandraaaaaa

Co robicie w taki upał?! Gdzie są ludzie?!!!

Polecane posty

Witam 🖐️ Mam 5l syna, mieszkamy w bloku :( obecnie jest straszny upał, wychodze dziś z nim na spacer (o godz 11) i nic! Trzy odwiedzone place zabaw puste, jakby ludzie wymarli. Nawt plac zabaw w parku, który jest w całkowitym cieniu... bawiło sie tam dwóch 10 (?) latków... Co Wy robicie w taki upał z dzieciakami? Rozumiem, że mając dom jest wiecej możliwości spedzenia czasu ale na blokowisku raczej nie... nie wierze że większość ludzi ma możliwośc wyjazdu na basen czy jezioro (którego w mojej okolicy nawet nie ma :( ) wiec twierdze że siedzicie w domu :o Tylko teraz pytam: co można robić w dusznym mieszkaniu z 5l który po godzinie rysowania, robienia szlaczków ma dość??? Pytam bo nie wiem co mam zrobić, jak zorganizować czas ????

Gość A co to za problem
wyjechać na basen? :O czemu niby nie wierzysz?

Gość sasankaa84
nikt Ci nawet nie odpisuje, bo jak widac nikt jednak nie siedzi w domu i nie zamula.Ja wlasnie wrocilam z basenu- we Wroclawiu- taki odkryty aqua park - milion ludzi z dzieciakami :O

Gość niussa
o 11.00 to lepiej w domu siedzieć. Ja dziś wyszłam na spacer przed 16.00. Ale ja mam półroczniaka. :) Co do duchoty to mam chłodniej w mieszkaniu niż jest na zewnątrz.

sasankaa84 nikt Ci nawet nie odpisuje, bo jak widac nikt jednak nie siedzi w domu i nie zamula.Ja wlasnie wrocilam z basenu- we Wroclawiu- taki odkryty aqua park - milion ludzi z dzieciakami Tak jasne wszyscy na basenie... W mojej miejscowości jest 1 basen i w dodatku tak brudny że nie wiem jakim cudem jest otwarty, nie zamierzam leczyć grzyba i innych świnstw świata :o

Gość Synek aleksander
Bo moja mama to głupia cipka i nie potrafi mi wymyśleć żadnych zaęć mogła by się pobawić swoimi cycusiami na moich czach :)

Gość Synek aleksander
zawsze to lepsze niż nudne rysowanie ........... co za kobieta .... do tego to moja matka :o

Gość Synek aleksander
:( 😭 dlaczego !!! to ja musiałem trafić pod jej skrzydła !!! nic złego nie zrobiłem aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość Młoda mama41241 :)
Mama Aleksandraaaaaa To kup taki basenik mały mu :) i pomoczy sie troche i bedziesz miala troche wolengo :)

i powiedz że musi się bawić trochę sam bo mama musi odpocząć :)

albo kup mu jakieś zabawki czy klocki lego czy coś tam i dasz rade ;)

Gość faghq4t556
ja byłam na plaży ok 2 h teraz już dom muszę odpocząć Myszka ? twoja myszka musi odpocząć ?

Gość Synek aleksander
Która przyjmie ładnego 5 letniego chłopca bo moja mama mnie nie kocha :(

Gość Synek aleksander
ona nawet nie chce się ze mną pobawić ciągle marudzi i dziwnie na mnie patrzy ......

Gość Synek aleksander
do tego zero kreatywności wyobraźni i pomysłu ..... :(:( jest mi przykro 😭

Gość Może u ciebie jest jeden
brudny basen, ale niektórzy mieszkają w mieście

Właśnie wróciliśmy z basenu. Pięciolatek zasnął na podłodze w przedpokoju zanim mu buty zdjęłam ;P Byłam z trójką dzieci... Trzeba ruszyć tyłek nad wodę a nie męczyć dzieci na placach zabaw w taki skwar :o

Co za ograniczone wypowiedzi, mam wrazenie że wiekszośc wypowiadających się ma IQ 2cyfrowe :o Tak jak pisałam, w mojej miejscowości jest 1 basen i to kryty, w dodatku jego czystość pozostawia wiele do życzenia, myslałam że poza krytykowaniem podpowiecie mi coś fajnego, ale nie- pewnie same kisicie swoje dzieci sadzajaca przed PSP masakra nie forum... :o

Przez pierwsze upały ludzie roztapiają się w domu . Ja na balkonie , córka w balkonowym baseniku :P

Gość kanibalka
Hej, Ja byłam na działce poza miastem (w lesie). Jest weekend, ładna pogoda- nie ma się co dziwić, że większość ludzi wyjeżdża z miasta do lasu/nad jezioro/na basen/itp

Ja wiem, że moje pytanie teoretycznie może wydawać się głupie, ale dziś spędziłam 3h!!!! nad próbami wykorzystania w fajny sposób wolnego czasu z dzieckiem ( mam wolne :classic_cool: ) i to naprawde jest trudne. Granie w piłke na boisku szkolnym- swietnie tylko że boisko przepełnione przez gimnazjalistów, na trawniku - odpada gdyż pieski zostawiły swój slad.. na ten kryty basen nie póde gdyż doskonale wiem jakie szczepy bakterii tam się rozmnożyły :o został spacer po parku i czas w domu.. Zaczynam obawiać się tych 2tygodni, nie lubie tracić czasu w domu, ale nie bardzo widze alternatywe

Gość kanibalka
Nie macie nic ciekawego w swojej miejscowości, albo gdzieś w pobliżu? Jeziora, lasu, zoo? Nawet jeśli nie masz prawka to można autobusem podmiejskim podjechać. A na pewno frajdę zrobisz dziecku taką wyprawą. Może zorganizuj piknik? Wyjście na plac zabaw też jest ok, zwłaszcza jeśli zacieniony (u mnie niestety przez cały dzien plac zabaw tonie w słońcu). Nie masz nikogo z działką poza miastem? Albo jakiejś cioci na wsi, gdzie byście mogli pojechać? Można na rowery się wybrać.

Gość kanibalka
Acha, pomyślałam jeszcze o takich bawialniach lda dzieci (są np w galeriach)- można tam zabrać małego. W galerii przyjemny chłodek jest. Ale jednak korzystałabym z pogody na waszym miejscu i pojechała gdzieś w plener :)

Mam samochód i prawko a nawet znajomych :p jestem umówiona na pn i wt ale ogólnie jestem przerażona wakacjami :o prez poprzednie lata mieszkałam z nim w domu z ogrodem, i nie było problemu z czasem wolnym :) teraz czuje się jak w klatce :(

Gość w podobnej sytuacji
Każdy tu twierdzi że ma tyle planów, a prawda taka że konkretów brak.

Gość Margaretka//
Ja wychodze z dwulatkiem Jak jest taki upał omijam place zabaw szerokim łukiem Biorę rower i rozkładany fotelik przystosowany do spania i wybieram trasę prowadzącą przez wrocławskie parki Docelowo wybieram miejsca gdzie sa fontanny dla dzieci (tam sa skupiska dzieci w takie dni) Wrocławska pergola jest idealna ja się opalam szkrabik bawi w wodzie.Jak jest 10stopni mniej niz dzisiaj to lubię tez park połudnowy . Jeśli nie miejski sposób spędzania wolnego czasu to dom rodziców na obrzeżach miasta a tam ślizgawki trampoliny i basen z wodą Ja się chowam do zacienionych miejsc wtedy. Kiedy jest zimno,wietrznie lub pada to płatne 13za3h lub cały dzień planety w galeriach lub bezpalatne kryte bawialnie w galeriach handlowych-nie brakuje! Place zabaw zostawiam na 20-max 25 stopni C POWYŻEJ JEST TO CIĘŻKIE DO ZNIESIENIA DLA MNIE I DLA DZIECKA TEŻ PRZYPUSZCZAM.

Gość werteere
moge wteracic slowko- skad bieerzesz tyle radosci i checi zycia?