Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z zębami

Bolące zaczerwienione dziąsła

Polecane posty

Gość problem z zębami

mam problem z bolacymi i obrzeknietymi dziąsłami, przy kazdym myciu zebow wypluwam krew, sa bardzo tkliwe. nie wiecie co to moze być? czy leczyc to jakos na wlasna reke czy isc do lekarza?

Gość taki sam
miałlem problem kidys, lekaz powiedxial ze to wina kamienia nazebnego. no faktycnie, nie mialam dawno go zdjetego. wiec zrobil skaling i dal plukanki do ust, tylko nie mozna pzesadzac bo to z fluorem jest wiec nalezy to robic zgodnie z zaleceniamni doktora

Gość bez dentysty się nie obejdzie
jeżeli trwa to już od jakiegoś czasu i problem stopniowo narasta to prawdopodobnie parodontoza jeżeli problem z dziąsłami pojawił się nagle, może to zapalenie jamy ustnej. płukanie szałwią, używanie płynu do higieny jamy ustnej, specjalnej pasty do zębów na delikatne dziąsła - to takie domowe wspomagacze. leczenie to raczej wyłącznie u dentysty

Gość ja polecam
koniecznie iść do lekarza, mi sie trafiła taka sama sytuacja i sie własnie okazało że to paradontoza, ze wszystkim sobie poradzilem dzieki doktor Sylwii Radziach z kliniki dormed. od tamtej sytuacji prowadzi moj przypadek

Gość fuksja47
Ja też polecam wizytę u dentysty, środki takie jak nici dentystyczne czy płukanki mogą zapobiegać a nie leczyć. Szukam dobrego dentysty w warszawie - czy polecasz ten Dormed, są tam inni specjaliści?

Ja używam pasty lacalut activ. Bardzo mi pomogła na problemy z dziąsłami. Jak ją odstawiłam na jakiś czas, bo chciałam dokończyć stara pastę, to krwawienie wróciło. Więc teraz już od paru lat się z nią nie rozstaję.

Gość tylko dentysta
ja uwazam że tylko dobry dentysta tu pomoże, tylko leczenie. można się wspomagać specjalistycznymi pastami, ale specjalista powinien się zajać tym problemem zdrowotnym

Gość doświadczona12
pasta pastą, ale bez wizyty u specjalisty to się raczej nie obejdzie, no chyba że chcesz mieć jeszcze większe problemy. Moim zdaniem powinnaś szybko udać się do dobrego lekarza, żeby wyleczyć problem a nie go zaleczyć ;P

Gość a co to za klinika
ustka ten dormed? przyjmuja prywatnie czy na nfz? jak cenowo wypadają?

Gość ustka
Dormed to prywatna klinika. Klinika jest świetna, wszyscy fachowcy w jednym miejscu, pełen profesjonalizm. Mi podoba się jeszcze okolica - cisza i spokój. Cenowo w miarę, wiadomo, że prywatne leczenie trochę kosztuje, ale biorąc pod uwagę jakość i brak kolejek warto zapłacić :)

Gość marta pucka
Zacznij systematycznie dbać o zęby. Bardzo ważna jest odpowiednia pasta - przed chorobami dziąseł chroni choćby ajona. O dziwo - pasta bez fluoru, której nigdy nie widziałam w tv, ani w prasie. Nie kupisz jej w drogerii, lecz tylko w aptekach.

Gość pomoze
koenzym Q 10

Gość marta pucka
Chyba to jednak zdecydowanie za mało - zaczerwienione dziąsła to w zasadzie początek większych problemów. Z tego co widzę to systematyka i odpowiednie podejście są w 100% wystarczające do tego, aby zęby i dziąsła jako tako były utrzymane. Przynajmniej mnie to się udaje.

Gość kameeerka
Miałam swego czasu ten sam problem - zmieniłam szczoteczkę na delikatniejszą, wprowadziłam nową pastę i wszystko zaczęło wyglądać normalnie. Teraz takich problemów już nie mam, chociaż lekarz stwierdził, że jeśli nic z tym nie zrobię to doprowadzę do najgorszego - paradontozy. Na szczęście się udało.

Gość marta katowice
Problemów z zębami nie mam od dawna, ale jestem systematyczna. Co ciekawe dopiero ajona bez fluoru sprawiła, że każda wizyta nie kończyła się leczeniem zębów, a same zęby wyglądają naprawdę estetycznie. Udało mi się je znacząco wybielić, wyglądają inaczej, tak jak chciałam ;-)

Gość trakaso
A można wiedzieć po jakim czasie rzeczywiście zauważyłaś jakąś różnicę? Bo takie wnioski to sobie można robić po roku, dwóch, a nie miesiącu. Wpływ pasty do zębów nie jest od razu widoczny...

Myjcie zeby częściej! Kiedyś past do zebów i szoteczek nie było i ludzie zyli! Kryminalista prawdziwy nie pracuje i nie handluje by nie iśc do więzienia! Złodziej kradnie inaczej, niz Wam sie zdaje! Złodziej wymija! Złodziej dowodów niepozostawia i swiatków nie ma na złodzieja! Złodziej to cwaniak! Dla złodzieja wszyscy sa frajerami! Złodziej nie ma obywatelstwa, ani imienia i nazwiska! Złodziej to bajerant! Złodziej gra w ch00ja z system, urzędasami i nauczycielami oraz z wszystkimi! Złodziej ma sużo nałogów i ciagotek! Złodziej jest zdemoralizowany i trochę pokręcony! Kleptomania to czy chęć korzyści? Złodziej jak jest dobry to jest zawsze uśmiechnięty! Po co złodziej ma płakac? W końcu złodzieja w kajdanki prawilniaki wezma i tak! Uwazajcie na podpjerdalaczy złodzieje! sami działajcie i sprytnie cwaniaczcie!

Gość marta katowice
Dokładnie po 1,5 roku. Wystarczy? Na wizytach nic się nie dzieje, nie pojawiają się żadne dziury w zębach. Zęby są białe, nie mam problemów z chorobami dziąseł - jak dla mnie jest optymalnie. Dbajcie o swoje zęby, a wtedy po prostu sami ze sobą będziecie się czuli lepiej. Gwarantuję ;-)

Gość trakaso
No mogło być lepiej, ale wystarczy.Z czystej ciekawości sprawdzę jaka jest ta ajona - widziałam, że sporo osób wypowiada się na jej temat bardzo pozytywnie, szczególnie na temat świeżości oddechu. Zobaczymy czy faktycznie jest tak genialnie.