Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie takie mam

o co chodzi z tym dobrowolnym ubezpieczeniem zdrowotnym, jest tu ktoś mądry

Polecane posty

Gość pytanie takie mam

czy jak np. ktos nie byl ubezpieczony 10 lat i zarejestruje sie po takim czasie w urzędzie pracy na jakis czas, potem go wyrzucą, to wtedy taka osoba może iść do NFZ dobrowolnie się ubezpieczyć i nie będzie musiała już płacić tej opłaty dodatkowej za przerwę w ubezpieczeniu?

Gość niestety trzeba zapłacić
:( już to przerabiałam

Gość pytanie takie mam
serio? myslalam, że liczy sie okres ostatniej przerwy w ubezpieczeniu, czyli jakby mnie wypisali z urzedu pracy, to nie mialabym zadnej przerwy i od razu mogla isc do NFZ. a jak to bylo u Ciebie?

Gość grehyrt
rejestracja w PUP wymazuje te przerwe :)

Tak,jest niestety,bo musi być ciągłość składek i nie ważne że się zarejestrujesz na jakiś czas,bo oni liczą te lata wstecz tj tak jak by kara za brak ubezpieczenia musisz się zarejestrować w up i się podpisywać wtedy ubezpieczenie dostaniesz i nic nie musisz płacić, no ale to wiadomo trzeba pilnować podpisów i zgłaszać się na każde zawołanie ja też nie miałam długo nfz i też myślałam o tym dobrowolnym no ale jak mi podali kwotę nadpłat to szok a z tym zarejestrowaniem się też myślałm żeby potem było mniej tego ,ale tak się nie da :( mogą to anulować te kwotę,lub rozłożyć na raty ale to zaś trzeba prośbę napisać chwytającą za serca urzędasów żeby umorzyli tę kwotę,ale nie napiszesz że masz ciężka sytuację finansową,bo wniosek odrzucą i wyślą Cię do up proponuję Ci wykupienie prywatnego ubezpieczenia MEDICOVER opłata to około 300 zł na miesiąc wsumie tyle samo co za dobrowolny nfz ja ma te ubezpieczenie i sobie chwalę szpital tez w tym jest i wszyscy lekarze specjaliści zabiegi i badania w szybkim tępie

Gość pytanie takie mam
dzieki, pomysle o tym medicover, choc czytalam ze podobno i tak zadne prywatne ubezpieczenie nie gwarantuje tego co NFZ, np. jak sie ma wypadek i idzie do szpitala to wtedy tylko NFZ...

medicover tez pokrywa leczenie szpitalne w razie wypadku i zachorowania tyle że tylko w wybranych szpitalach i placówkach tam gdzie medicover ma podoisana umowę ja pare dni temu byłam bardzo chora musialam miec kroplówki dostałam 4 w przychodni gdzie nalezę nic nie płaciłam tylko musiałam kupić kroplówki wenflon i zastrzyki w sumie zapłaciłam 26 zł a reszta cała opieka lekarska kryje juz medicower

Gość pytanie takie mam
dzieki Ci, bardzo mi pomoglas. ja juz kilka lat jestem bez ubezpieczenia ale w koncu trzeba bedzie cos pomyslec...

Proszę bardzo nie ma za co Powodzenia i zdrówka 🌼