Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ałć jak to boli

strasznie rwią mnie nogi.pomocy!!!

Polecane posty

Gość ałć jak to boli

bardzo bola mnie nogi,niewazne czy siedze czy leze najgorzej jednak jak stoje.Czy to od krazenia?upalow?palenia?pomozcie.co mozna poradzic na ten bol?

Gość psycholog kafeteryjny
"Rwią" to znaczy masz skurcze? To chyba jest niedobór mangnezu.

Gość Zuzuzel
końska maść jest dobra nazywa się końska ale jest z samych ziół w aptece można ją nabyć jest bardzo wydajna i datowna moja jest do 2027 a kupiłam chyba w 2005

Gość bóle mięśniowe to może być
brak magnezu i potasu .SZczególnie latem jak się pocimy .

Gość ałć jak to boli
to nie skurcze, to boli tak jakby mnie bolaly żyły, ból jest stały od kilku dni, nasila sie jak stoje,czasem tak boli ze az mi sie same nogi uginaja i boje sie wyjsc bo sie przewroce. skurcze to na pewno nie sa bo czesto miewam pomimo lykania magnezu ale to nie to. Konska masc mi pomagala jak mialam stluczone uderzone albo za mocno skrecilam badz nadwyrezylam na ten bol nie pomaga,tabletki tez nic nie daja. troche lepiej jest jak trzymam nogi w gorze ale jak opuszcze to od nowa boli:O

Gość nie miałabym odwagi pokroić
nie chcialabym Cie martwic ale to moze byc objaw zakrzepicy :O idz do lekarza jutro koniecznie

Gość ałć jak to boli
Apaszu nie znasz pojęcia rwanie?rwący ból? owszem jestem w strzepach ale psychicznie bo to jest nie do zniesienia.

albo po prostu żylaki. tak czy inaczej - lekarz, koniecznie.

Gość ałć jak to boli
tez myslalam o tej zakrzepicy, bo pale i tabletki biore, u lekarza bylam dal skierowanie do neurologa ale termin mam dopiero na wrzesien i kazal masowac, od masazu zas robia mi sie straszne siniaki:(

Zakrzepicy albo i nie . Przebadaj się Koleżanko i to bardzo dokładnie . Skorzystaj z porady lekarskiej i to jak najszybciej .

czyli coś z krążeniem ewidentnie. nie masz możliwości pójść wcześniej? jeśli Cie tak strasznie, strasznie boli, że autentycznie nogi się pod Tobą uginają, to poszłabym na izbę przyjęć pobliskiego szpitala i powiedziała, żeby Ci coś dali na to przeciwbólowego, pod tym pretekstem na pewno zrobią Ci jakieś bardziej szczegółowe badania. bo wrzesień to dośc odległy termin.

tylko czemu dostałaś do neurologa a nie do tego od naczyń krwionośnych? nie pamiętam jak się nazywa ta specjalizacja.

do tego czasu staraj się spożywać produkty spożywcze które mają właściwość rozrzedzania krwi

Gość ałć jak to boli
nie mam pojecia dlaczego, moze dlatego ze mowilam tez o niemilosiernych bolach glowy i kazala mi powiedziec dokladnie wszystko lekarzowi a nie tylko o bolu glowy. ona twierdzi ze to krazenie, ale dlaczego tak nagle sie pogorszylo to nie wiem

Gość ałć jak to boli
tabletki juz odstawilam, na upal nie wychodze, jezdze rowerkiem pod wieczor tylko bo jesli to faktycznie krazenie to powinno pomoc choc na rowerze nogi mi dretwieja i puchna stopy.

no choroba nieleczona ma to do siebie że może się nasilać :( jeśli łatwo robią Ci się siniaki, to ewidentnie jest krążeniowe, do tego ból żył. - czosnek i cebula - pieprz, ostra papryka, chilli - grzyby mun - imbir, goździki, kminek, kurkuma - oliwa z oliwek - ryby morskie (łosoś, makrela, śledź, sardynki, tuńczyk) - czerwone wino - herbata - owoce i warzywa (wiśnie z tego co pamiętam bardzo rozrzedzają)

Gość ałć jak to boli
nie mialabym odwagi- dzieki ide zrobic poki co dzban herbaty i rybke, wieczorem sprobuje podejsc po wino, a od jutra zmienie zywienie i moze w koncu rzuce fajki bo zanim sie lakarza doczekam to zejde z bolu. a buraczki chyba tez dobre nie?

Gość psycholog kafeteryjny
Buraczki ja najbardziej, te babcine sposoby są najepsze na wszystko. Wrzesień to bardzo odległy termin, nie możesz sobie pozwolić finansowo na prywatną wizytę?

Gość gość
Niewiem od czego to zalezy

Gość gość
Moze byc rwa kulszowa, od kręgoslupa.

Gość gość
rwały nogi moją babcię ale to dopieru po 80 ce a ty wiele wiosen masz?