Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowanax

Kto zna się na komputerach ?

Polecane posty

Gość zdezorientowanax

Witam. Odłożyłam sobie trochę pieniędzy ok.1 800 zł i chciałabym kupić sobie jakiegoś niedrogiego laptopa,gdyż do tej pory korzystam z komputera stacjonarnego. Ale kompletnie nie wiem jaki model mam wybrać. Wiem,że za tą cenę nie będe miała niewiadomo czego ale mi jest potrzebny laptop który będzie mi tylko służył do korzystania z internetu i przechowywania muzyki i zdjęć. żadnych gier itp rzeczy. Chciałabym ,żeby od razu miał wbudowany system operacyjny. Może mi ktoś coś polecić na allegro. proszę o pomoc ;)

Gość 867ty
Thoshibe bierz albo Asusa

Gość zdezorientowanax
pomoże ktoś?

"który będzie mi tylko służył do korzystania z internetu i przechowywania muzyki i zdjęć." do tego o wiele lepiej nadaje się PC a nie laptop. Większy monitor, bardziej ergonomiczna klawiatura, bez problemowa możliwość dołożenia przestrzeni dyskowej, możliwość podpięcia porządnego sprzętu muzycznego bez potrzeby stosowania przejściówek.

Gość 867ty
ten co podałaś ma beznadziejny procesor, szukaj takiego z procesorem i3 lub i5

Gość 867ty
Levviatan a ty nie rozumiesz ze ona chce laptopa? PC juz ma,głąbie:o

nie mówiąc o tym że współczesne lapki bardzo łatwo przegrzać bo to bardzo zwarta konstrukcja.

867ty -> no właśnie o wiele lepiej zrobi inwestując te pieniądze w PC niż kupować kiepskiego lapka za 1800 ;]

Gość 867ty
za 1800 można kupić dobry laptop,nie chrzań

Gość zdezorientowanax
wiem,że za tą cenę nie kupię niewiadomo czego. Ale jak już wczęsniej wspomniałam ja laptopa potrzebuje jedynie do celów rozrywkowych tj np. korzystanie z internetu. myślę,że o wiele większa wygoda jest z laptopem niż z PC przy którym siedząc się zwyczajnie męcze..

Gość inzynier serwisowy//
Kocham kafe.... po prostu kocham tych wszystkich znawców... W laptopach najprościej ujmując sa 2 zasady. 1 wymieniasz co chwile. I kupujesz tanie modele. 2 kupujesz coś solidnego np seria t lenovo. Jeśli tłuczesz tym po aucie itd. Asus to najwieksze gówno jakie było jest i będzie. Poza serią z metalu. Podobnie toshiba poza serią biznesową. Za 1500 ciężko coś solidnego i nowego dostać. A jeśli ma stać na biurku i nie masz zamiaru podrozować. ( w praktyce i tak pójdzie na kolana do łóżka) I zobaczysz jak szybko uwalisz choćby zasilanie.. Jak nie grasz szukaj z słabą grafiką. Poniewaz obecne zintegrowane ci do wszystkiego wystarcza. A im mocniejsza grafa tym szybciej sie odlutuje. I szybsza naprawa na twoj koszt. W praktyce za mało danych by ci doradzić. Choćby wielkość . Lukaj za jakimś samsungiem z serii wzmacnianej na i3 usb 3.0 reszta pewnie nie ma dla ciebie znaczenia. W cenie 1500 powinnaś dostać. Unikaj hp jak ognia w tej cenie. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Gość 867ty
Asus gówno? :D Acer to gówno, Asus to dobra średnia półka mało awaryjna, po co pleciesz te bzdury?

leviatan głąbie buraczany................... Problemem jest lut bezołowiowy debilu. Który jest wrażliwy na tmp > 60*C Wówczas pęka i nie ma kontaktu grafika z płytą główną Wiec jeśli chcemy super wydajny lap od razu znajomy serwis gdzie zmienią ci nielegalnie lut na ołowiowy po gwarancji. Za ok 300pln. Wówczas alienware itd mają rację bytu. Podobnie jak zepsuto silniki diesla ekologią. Dlatego jw jej trzeba zintegrowaną grafę i3. z 3h na baterii. Usb 3.0 sie jej przyda i zacznie go znajac zycie brać do łóżka więc najlepiej 12 13cali. Zasilanie po stronie gniazdka lub najlepiej od tyłu i wylot powietrza w lewo. I coś solidniejszego. Ale lenovo t nie kupi. Samsunga z wstawkami aluminiowymi juz tak... Ide bo kafe to jak stado baranow.

Gość sony,
tylko i wyłącznie

Gość hfghfhfhh
" no właśnie o wiele lepiej zrobi inwestując te pieniądze w PC niż kupować kiepskiego lapka za 1800 ;]" akurat do netu i zgrywania zdjec z aparatu potrzeba jej stacjonarnego i7:D sam nie chrzań po co babie wypasiony pc ktory pobiera kupe pradu i wyje jak odkurzacz?

Asus do roku 2004 miał problemy z wyrywającymi plastik zawiasami. Wówczas ukradł technologie mocowania zawiasów z acera. Klawiatury podrobił z vaio. Wyszło coś wmiarę średniego. Do 2004 totalne gówno i rozpacz. Podobnie jak hp dziś. Asus zrobił sobie marketingiem podobnie jak hp. Jednak powoli się ludzie poznają...

Gość sialalalala.,.
leviatan gówno sie znasz dzieciaku, oczywiście ze tylko laptop dzisiaj, kto pudło chce aby mu zawalalo pół domu i zarlo pradu, konstrukcja kiedyś i dziś laptopa to samo, tak samo chłodzenie wydajne trzeba po prostu co 6miesiecy czyścic jak każdy komputer Laptopa szukaj na intelu, i3 to kiepski procek juz lepszy jest lapek z prockiem T9300 C2D, jesli juz i5, spokojnie do 1800 kupisz

ech kafe ... i3 i i5 nie ma roznicy. Jedynie i7 ma znaczna roznicę "mocy " Poza tym wszystko jest kwestią modelu a nie i3 i i5 bo to mało mówi. są i i7 słabsze od c2d

Gość sialalalala.,.
inzynier nastepny kretyn, w kazdym modelu grafika sie psuje, to nie wina lutów kretynie tylko polaczen wew ukladu, układ wydajny, grzeje sie to sie połaczenia zuzywają, nie ma znaczenia czy hp asus czy dell lub lenovo, wrecz te drozsze to szkoda kasy potem naprawa kosmicznie droga, hp to dobry sprzet cepie.

Gość hfghfhfhh
fajnie ze polecasz lapka za 2700 jak ona chce wydac 1800 kup sobie dell vostro 1440 proc i3-380 jest dobry

jakie kurwa połączenia ?? W chipie ?? GPU po prostu odlutowuje się od PCB Z powodu lutu bezołowiowego.Wpisz sobie reballing w googla. A hp to najgorsza marka od ostatnich 5 lat. Popatrz sobie choćby na ranking usterkowości.

Gość najlepszy procesor-
to intel celeron d 330

Gość zdezorientowanax
a mógłby mi ktoś podać coś konkretnego.? bo naprawde nie wiem już co warto kupić. inzynier serwisowy// tak, w praktyce pewnie będe z tym laptopem leżała w łóżku. ten link co wrzuciłeś to nie moja półka niestety,ja mam ograniczony budżet.

no tak przegrzewanie to tylko wina lutowania a nie tego że to ściśnięta konstrukcja z której mało co odprowadza ciepłe powietrze. i tak laptop do przeglądania stron jest o wiele mniej wygodni niż PC

jakie kurwa połączenia ?? W chipie ?? GPU po prostu odlutowuje się od PCB Z powodu lutu bezołowiowego.Wpisz sobie reballing w googla. A hp to najgorsza marka od ostatnich 5 lat. Popatrz sobie choćby na ranking usterkowości.

Gość sialalalala.,.
Kupije sie najtańszy, patzrymy na wygląd oraz gwarancje, oraz aby najlepiej był zbydowany na intelu, dell? fajny ale zasilacz tylko oryginalny, matryce nieuniwersalne, gdzie sie nie ruszysz wszystko drogie a trzeba sie liczyc że zbije matryce, zasilacz uszkodzi czy zaleje napojem laptopa, nie masz kasy kupujesz najtańsze bo naprawić tez musi cie być stac potem

Gość sialalalala.,.
izynier rebaliing to oszustwo, jestes buraku cukrowy niedouczony, reballing to proces w którym naprawiamy połaczenia wew ukladu BGA a nie luty izynierku z koziej trabki