Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama małej pchełki

Czy Wasze dzieci chodzą gołe w taki upał?

Polecane posty

Gość mama małej pchełki

Witajcie! mam pytanie,czy to wypada,żeby dziecko 3 letnie chodziło gołe-bez majtek po mieście? Moja sąsiadka ma 3dzieci. Najstarsze ma 6 lat,młodsze mają 2 i 3 lata. i ona z tymi młodszymi wychodzi nagolasa na plac zabaw pod blokiem. rozumiem że można tak robić w swoim ogrodzie,ale tak w środku miasta? ona mówi,że dzieciom jest gorąco...ale majtki można założyć! czy Wasze dzieci też chodzą gołe? Bo dla mnie to jakieś chore!

Gość no chore to jest
po miescie bez majtek,...... głupia mamuśka majtki powinny mieć,ja mam swój ogródek działkowy i nawet tam mały mój ma majtki chociaż nikt nas nie widzi

Gość to jest patologioa
to jest patologia, ani po mieście, ani po ogrodzie , ani na plac zabaw, ani ma plaży nie powinno się puszczać dziecka gołego

Gość kaskaadaff
ja by zwróciła uwagę matce. Strasznie mnie denerwuje jak małe dzieci nawet jak na plaży są na golasa. Nie po to wymyślili stroje kąpielowe żeby na golasa się kąpać. Oczywiście na swoim prywatnym basenie niech kąpią się jak chcę nie bronie

Gość kix
Trochę przesada...

moja babcia miala kiedys dzialke i jak bylysmy male szczyle to z siostra jak mialysmy ok 6 lat wracalysmy z dzialki to szlysmy w majtkach i w koszulce bo tak goraco bylo i kazdy na nas patrzyl wiec sobie nie wyobrazam jak to wyglada jak dziecko biega na golasa nie chodzi o to ze niektorych ludzi to bulwersuje, ale takie dziecko gdzies usiadzie bez majtek, czy to trawa czy piach.

ja mam duży ogród z murowanym płotem a do tego obsadzony tujami i puszczam 19 miesięczną córkę na golasa jak się kąpie w basenie. Jednak kiedy mają przyjść np. goście, ubieram ją. Uważam, że nie powinno się dziecka puszczać na golasa w towarzystwie obcych, nieznajomych osób. Tyle się mówi o pedofilach... Poza tym to cholernie niehigieniczne - może np. w pupę powchodzić piach co równa się podrażnienia. Jak moja córka nie chce już korzystać z basenu to zawsze zakładam jej majteczki

Gość b.e.a.t.a
Moja corka gdy tylko weszla do morza czy jeziora, zaraz sciagala stroj kapielowy - po prostu nie lubila miec mokrych ubran :) Dopiero jak skonczyla 3 lata, dala sie przekonac, ze stroj kapielowy wypada miec na sobie, nawet jak sie zmoczy. A gole dzieci na plazy mi nie przeszkadzaja, w koncu to tylko dzieci. Co innego w miescie.

Gość mama małej pchełki
Zwracałam jej delikatnie uwagę,że różni ludzie chodzą i po co narażać dziecko,ale ona mówi, że do 4lat to dziecko może biegać z gołym tyłkiem,a ja swoje dziecko przegrzewam...:O

No to juz jest skrajna paranoja i debilizm w czystej postaci.Nie pozwalalam i pozwalam dzieciom w publicznym miejscu golym latac przy wszystkich ,ani na plazy ,ani tym bardziej na placu zabaw, czy na rynku.Mamy dom z duzym podworkiem i tam sobie moga nagie biegac, lub na plazy naturystow gdy jezdzimy zagranice,ale w innym wypadku nie ma mowy Wlasnie dzisiaj mialam eskapade z moimi dziewczynami,dobrze wiedzą ze rozbierac sie moga tylo w domu io na swoim podowrku,nifzdzie indziej,lecz moja 8 latka byla z mlodszą siostrą na dworze poza domem i z innymi dziecmi w parku sie ganiala, noi dostalam wiadomosc od znajomej ze dwie latają bez koszulki,i sobie plecki przypiekly.Az mnie skrecilo,tyle sie mowi, tlumaczy,prosi na temat rozbierania sie w miejscu publicznym a one swoje .Starsza zdjeła koszulke to mlodsza(prawie 4 lata) to samo zrobila i lataly z golymi plecami po parku.Naszczescie z golymi tylkami nie biegaly. W mig do domu byly wyproszone za to ze sie nie posluchaly i zlamaly zakaz i byla powazna rozmowa

Gość idiotka jaks
powalona babka

Ja nie rozumiem nawet jeśli ktos robi tak we własnym ogrodzie :o Moim zdaniem to poniżanie dziecka.

Gość no on no on no on
Na placu zabaw pod blokiem to nie bardzo wypada,ale bez przesady,że po swoim ogrodzie dziecko nie może biegać na golaska. Moje dzieciaki po ogrodzie biegały boso i całkiem nago jak były małe,póki sobie nie zdawały sprawy z tego, czym jest nagość,tak gdzieś do 3r.ż.

Gość sisi89\\\
jestem na nie ,raz ze dzieciak siada na lawke ,piasek itp i to wszystko wchodzi .....brrrr,dwa -nie bede robila frajdy pedofilom .U mnie w ogrodzie maly lata w kapielowkach ,ewentualnie w majteczach ,choociaz lubi biegac na golasa i czesto sam sie rozbiera ,ale zwracamy mu uwage i sie ubiera

Gość wy NAPRAWDE w to uwierzylyscie
?? :O Naprawde wierzycie, ze matka pozwala 3 letniemu dziecku chodzic nago przed blokiem? I nikt jej nie zwraca uwagi? :D:D:D:D NAPRAWDE??? Jednak poziom kafe jest naprawde kretynsko niski :D Taka durna historyjka na zadnym innym forum by nie przeszla, wszedzie zostalaby wysmiana. A na kafe wariatki sie udzielaja i dyskutuja :D

Gość Marika//
A ja mam 35lat i nie ma z tym żadnych problemów Patoligią nie jestem i nie byłam a na wakacje wyjeżdzałam co roku od urodzenia w conajmiej 3miejsca na ziemi także całe 2miesiące poza domem i z gołym tyłkie biegałam do mniejwięcej 4roku życia a wkoło mnie biegało takich dzieci tysiące. Nie mam oprorów puścić swojego dziecka nago po plaży o ile jemu to nie przeszkadza a na 2-3latki wystrojone w stroje patrze i jest mi troche ich szkoda,ale ich strata niech rodzice ubierają. Nasze dupki są za top ładnie opalone;D

Gość wy NAPRAWDE w to uwierzylyscie
no to chyba tylko w Polsce sa takie pojebane matki :D Na zachodzie Europy jest to nie do pomyslenia wrecz.

Gość 66556r
tylko po domu w samych majtkach

Gość z tym Zachodem Europy to
rzecz dyskusyjna, wróciłam 2 tyg temu z Włoch i 90% dzieci różnej nacji na basenie, w bardzo róznym wieku do 10 lat mniej więcej biegała nago :P nikogo to nie dziwiło ani nie pzreszkadzało

Gość 66556r
a skad ty mozesz wiedziec ze nikogo to nie dziwlo czy nie przeszkadzalo? ja widząc na nasej publicznej plazy nagie dzieci rowniez nie robie awantury i sie nic nie odzywam ale jednak nie jest to faje i dzwią mnie rodzie ktorzy pozwlalają nago latac swoim dzieicom w publiucznych miejscach i zapewne wiele takiuch ludzi bylo tam ,ktorzy nie chcieli afery wiec woleli przemilczec

Gość lubie zielone pomidorki
przeciez po pierwsze to niehigieniczne i dziecko może złapać jakąs bakterie,nie wspomnę o problemach jak pasek dostanie się w miejsca intymne,potem ból i płacz rozwagi więcej drogie mamy,same c...psko w pach pchajcie

Gość a mój zawsze biega
Goły po kąpieli w basenie. A dokładniej w jej trakcie. Mamy na podwórku basen ogrodowy ze zjeżdżalnią i mały sobie wchodzi i wychodzi. Tyle,że to nasz ogród,znajduje się z jednej strony za domem,a z trzech pozostałych stron są ogrody sąsiadów-wszystko oddzielone od siebie dużymi pasami zieleni. Także nie ma opcji żeby go ktoś zobaczył. Ale w mieście czy nawet u nas na ulicę bym z nim tak nie wyszła.

Gość a jak sie puknie
w golego fiutka? :D Kretynki jak slowo daje :D

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
mój lata goły ale po podwórku któe jest szczelnie ogrodzone i niczego nikt nie podpatrzy...

Gość ja bym pojechała
U nas w basenie ogrodowym też dzieciaki na waleta ale nigdy w miejscach publicznych!

Gość Ja w to uwierzyłam
Nie wiem jak to jest na zachodzie Europy ale bywam często w Czechach i tam jest to normalne z tą różnicą że 6-letnie a czasem nawet jeszcze starsze dzieci też chodzą tam gołe w środku miasta. W Pradze widuje się golasów i golaski na każdym osiedlu na placu zabaw i wszędzie tam gdzie jest woda czyli praktycznie w każdej fontannie, nikomu zupełnie to nie przeszkadza

Gość jugo
mam jakieś takie dziwne wrażenie że ostatnio na tym forum siedzi pedofil i zakłada dziwne tematy. to już któryś z kolei taki...