Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jade do uk

SKĄD WZIĄĆ FUNTY ?:)

Polecane posty

Gość jade do uk

Jade do koleżąnki do uk, na tydzień. Potrzebuję chyba trochę kasy:) w funtach. Mam normalnie iść do kantoru i kupić? Kiedy najlepiej, jade końcem lipca. Lepiej już czy czekac do samego wyjazdu?

no na ulicy nie rozdają niestety, tak w kantorze :P Obojętne bo przy sumie jaka potrzebujesz na jakieś tam wydatki kurs nie ma za wielkiego znaczenia, stracisz albo zyskasz na wymianie 10, może 20 zł więc bez różnicy :P

Gość jade do uk
hmm;p a ile tak mniej wiecej myślisz ze mi potrzeba do niej zabrać?:p tak na oko, no;p

Gość mogę sprzedać za pół ceny
nowe nieużywane :)

Gość jade do uk
a ten kurs nie bedzie się zmieniał może z powodu tych igrzysk całych w londynie? ze może lepiej kupić teraz? czy może lepiej przed wyjazdem?

Gość jade do uk
taaa, jasne, nowe nieużywane :)

Gość mogę sprzedać za pół ceny
nie pasuje kupuj dwa razy drożej u pośredników u producenta najtaniej :)

no chyba powinnaś sama wiedzieć ile potrzebujesz, podpytaj koleżankę na co będą Ci potrzebne pieniądze i ile masz zabrać, chyba najprościej będzie :P Zobacz sobie kursy walut na necie i zobacz sobie za tydzień, tam nie wiele się zmienia, no chyba że Imperium Brytyjskie upadnie w tym tyg to wtedy możesz dużo stracić, ale raczej się nie zanosi :P

Gość jade do uk
no powinnam powinnam, ale no nie znam sie co tam ile kosztuje, jakie sa ceny np jak pojdziemy cos na miasto zjsc, czy do knajpy.

Gość bayron
zaczekaj jeszcze kilka dni, funt będzie leciał na południe, czyli na pysk :)

Gość jade do uk
poważnie? skad to wiesz? ja sie tam nie znam na kursach walut. nie wiem, czemu raz funt ma 5.20, a raz 4.80. od czego to zależy, kiedy się to zmienia?

Gość jade do uk
up up :) poradzcie:)

Gość wejdź na np
bankier.pl i tam na wykresie prześledź dobie jak zmieniał się kurs funta w okresie np trzech lat może coś ci to pomoże ja się na tym nie znam

Najdrozs,e w uk są... Przejazdy komunikacja.jedzenie wyjście taniej czasami niż w PL.bo dla 4 osób wyjście na pizzę to koszt jakieś 10 funtów.

Gość jade do uk
no ja też sie na tym nie znam;p a skad wiesz ze rosnie z dnia na dzien? czmeu?

Gość tramwaj i autobus kosztuje
1.35 f. ale jak masz oyster card ale to w londynie

Acha ddobta rada.nie daj sobie w kantorze wcisnąć banknotu 50f. Zmienił się wygląd w tym roku i możesz dostać stary.po za tym 50 nigdzie nie przyjmują.wez 20.

Gość bayron
jeszcze kilka lat temu cena i wartość waluty była oparta na cenie złota, teraz już tego nie ma , gdy rosła cena ropy to spadała cena dollara i odwrotnie , od wielu lat relacja funta wobec dollara wynosiła 1,62 dollara za jednego funta ale ostatnio szwajcarki Frank wybił się ponad szczyty i tak naprawdę waluta EURO przestała rządzić, ważniejsza jest para Frank - Złotówka , tych walut jest bardzo mało na rynku światowym i gdy Złotówka będzie się wzmacniać to straci Frank i Funt a moim zdaniem Funt poleci na południe w bardzo szybkim czasie :)

U mnie wszędzie w sklepach na poczcie są kartki ze starych nie przyjmują.pod koniec zeszłego roku była akcja eymiany

Gość jak zrezygnować z mieszkania
na tydznien, pisalam juz. no cos bym sobie kupila, nie wiem co, i czy mnie stac;p moze jakies ubrania? no i wiadomo, bilety, pare miast mamy odwiedzic, jedzienie, tez pewnie na miescie. alkohol:

Przejazdy najwięcej zwłaszcza kupowane na ost chwile.jedzenie drogie nie jest.sa różne warianty żeby zapełnić brzuszek. Piwo różne ceny.zalezy gdzie i jakie .mozna napić się piwa za 50p a można za 4funty.ciuchy tanie .papierosy drogie ale jak się pali można na rydz wziąć z polsski

Generalnie jest to dziwny kraj bo ten sam artykuł może kosztować w różnych sklepach różnie.ja mam przykls czegoś nie powiem czego ale to coś często używam i w sadzie 7 w morissobie 5 a w poundlandzie 1pound. To samo ta sama gramatura ten sam producent to samo opakowanie.dlatego trzeba wiedzieć co gdzie kupowac