Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilez mozna wytrzymac?

Boląca rana pooperacyjna .

Polecane posty

Gość ilez mozna wytrzymac?

23 maja mialam operacje , laparotomie trzustki .Po 10 dniach zostalam wypisana do domu w stanie powiem 'kiepskim', bo nie dalo sie wytrzymac z bolu .Jednak lekarze stwierdzili ze jestem zdrowa .Po dwoch dobach w domu znowu wyladowalam w szpitalu ale innnym, tu u siebie kolo domu , bo oprocz tego ze bolalo to jeszcze nie mialam apetytu ani sily wstac z lozka .Zabralo mnie pogotowie .Tam bylam znowu 10 dni , w badaniach wszystko wyszlo ok i powoli zaczelam jesc.Przyszlam do domu ale brzuch jak bolal tak bolal , nawet zazywajac zaldiar .Pierwszy tydzien w domu duzo przeplakalam .W drugim bylo juz troszke lepiej .A dzis czuje ze nawet ten brzuch juz tak nie boli jak ciagnie mnie ta rana gdzie byly szwy , do tego stopnia ze zrobilam sie garbata i sie nie wyprostuje i sprawia mi to duzy bol.Moze tu bedziecie sie smiac ale ulge chwilowa przynosi mi np.przylozenie butelki z lodowata woda .Ale woda szybko sie grzeje i dziala to na krotko . Moze jest tu ktos kto mial taki problem i jak sobie radzil / bo ja naprawde odchodze juz od zmyslow ze chodze taka krzywa i nie moge sie wyprostoowac bo to mnie tak ciagnie , nie mowiac o tym ze nawet nie bardzo moge wykonywac codziennne obowiazki .Poradzcie cos prosze !

Jeśli rana się nie chce zagoić i podejrzewasz stan zapalny to warto udać się do Przychodni Leczenia Ran i Pielęgnacji Stóp. Moja mama po operacji miała taką ranę... wyglądało to naprawdę źle. W tej Przychodni oprócz specjalistycznego opatrunku został pobrany wymaz, który umożliwił podanie mamie spersonalizowanego antybiotyku. Po trzech wizytach w tej Przychodni rana zmniejszyła się tak, że sami byliśmy w szoku... Naprawdę polecam...