Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cielatko

Znowu o żywieniu - mam problem ze sobą...

Polecane posty

Gość Cielatko

Dziewczyny, poratujcie, może macie jakieś rady, byłyście w podobnej sytuacji. Córka uciska mi żołądek - jestem w 32 tc. Nie mogę nic zjeść, zmuszam się z rozsądku. To trwa już około miesiąca i nie ma poprawy. Do 28 tc przytyłam 8 kg, teraz waga stoi w miejscu jak zaklęta. Ważę obecnie 62 kg, mam 168 cm wzrostu. Czy to moje niejedzenie może zaszkodzić dziecku? Martwię się, że nic nie przybieram... Dziś zjadłam: - parówkę z kromką chleba, pomidora, kilka pasków papryki -> tylko to rano jakoś mi weszło... - omleta z 1 jajkak ze wkrojonymi 2 plasterkami szynki, plasterkiem sera i kawałkami pomidora - jogurt i 3 śliwki - jabłko - kawałek schabu z makaronem i fasolką szparagową - ryż na mleku - pół woreczka, z sokiem. To chyba za mało jak na ciężarną. Jak wygląda Wasze żywienie na tym etapie ciązy?

ja do tej pory zjadlam jagodzianke i 3 kromki chleba z bialym serem oraz pawelka i tyle w taki upal sie nie chce jesc ,pozniej za ok godzinke kolacje zjem jakas mam chec na jajecznice z 2 jaj ...

jestem 30 tc aktualnie i od poczatku nie jem zbyt wiele tylko wtedy jak czuje sie glodna .przytylam rowniez 8 kg

Gość Cielatko
A w którym jesteś tygodniu? U mnie to trwa już niemal miesiąc... upałów jeszcze wtedy nie było.

Gość Cielatko
Dzięki za wypowiedź. Ja boję się dlatego, że nie tyję. Może dziecko nie przybiera?

ale ruchy czujesz ?? usg kiedy mialas ost i kiedy bd miec nastepne ?? ja.mysle ,ze nic sie nie dzieje ..poobserwuj jeszcze z tydz ,czy nic nie przybralas ?? a kiefy masz nast wizyte u gina ?? ja ogolnie maaly apetyt od poczatku ciazy ,nawey w pierwszym trym to chudlam zamiast tyc ,ale teraz ok z waga choc nie opycham sie jem tylko tyle ile potrzebuje ..

Gość Cielatko
Usg miałam 3 tygodnie temu, wtedy mała ważyła w normie - 1325 gr. Wizytę u gina mam jutro, jednak kolejne usg będę miała dopiero w 35 tc, czyli prawie za 3 tygodnie... Ruchy czuję, wydaje mi się, że córka jest dość ruchliwa mimo to. Nie umiem wmusić w siebie więcej jedzenia, a waga stoi w miejscu.. Nie, że nic nie przytyłam, ale w te 3 tygodnie od usg przybyło mi zaledwie 200 gr...To nawet mniej niż urosło przez ten czas dziecko.

Gość Cielatko
Wydaje mi się, że brzuszek trochę urósł. Już nie wiem sama co robić. I tak jem z rozsądku...

nie przejmuj sie napewno jest ok ,jutro wskocz na wage u gina i wyjasnij watpliwosci ,ja mysle ,ze jest ok ..ja tez nie tyje regularnie ,czasem mialam zastoje ,czasem chudlam

Gość Cielatko
oby.

odezwij sie jutro po badaniu jak tam ;-) powodzenia ...a ja nadal nie jestem glodna ehh musze jakas kolacje wmusic ,bo prawie nic nie jadlam :-(

Gość Mejew89
hej! ja jestem w 34tc ale miedzy 28 a 32 tc przytylam tylko 600g :/ a usg mialam w 32 i synek wazyl 2008g :) takze nie martw sie!! dzisiaj zjadlam mala piers z kalafiorem a sniadanie zwrocilam bo jeszcze czasem wymiotuje :( a ogolnie przytylam na razie 9 kg.. Jesz normalnie, widocznie w dzidziusia wszystko idzie!! ciesz sie :) moja kolezanka w calej ciazy przytyla 7 kg a jej corka wazyla po narodzeniu 3400 :) pozdrawiam

Gość Cielatko
Dzieki, od razu mi lepiej :)

Gość Cielatko
Wmusilam w siebie jeszcze jajko na twardo i kromke z wedlina. Aaaa i maly kubeczek czeresni. To jest jakas masakra...